najave in vabila na triatlonske prireditve, poročila s prireditev, koledarji

Moderatorji: stena, izzardly

Uporabniški avatar
 lukkka
Damjan10 -mislim, da boš na tej dirki še najmanj hendikepiran, ker boš vozil treking kolo, gume boš dal tatenke pa orenk napumpal zadevo, pa bo.
Leon - višinomera nisem imel lani - mislim pa da je višinske razlike okoli 1800m - so namerili tisti, ki imajp GPRS. Ja je totalno hribovita zadevica, tako na oko imaš v vseh 80km kolesa, cca. 200-300m ravnine...
Uporabniški avatar
 landlord
Jou.

Še kej povejte o Mljetu. Kje spijo tekmovalci, kok prej se ponavadi pride, kak je protokol, kako je s trajekti, kak je štimung?? A se da pelat s sabo familijo al raj ne ??

Mene zanima, bi šel na Mljet samo bi rad prej slišal še par praktičnih nasvetov od tistih ki so že bli dol..

lp,LL 8)
Uporabniški avatar
 pementos
razlika je bistvena. V glavnem se vozim z cestnim kolesom ampak tudi z gorskim z cestnimi gumamij posebej, če so klanci vmes. V mojem primeru je povprečna hitrost z gorskim manjša vsaj par kilometrov na uro, še več, če vozim po ravnem. Po klancih razlike ni. Druga razlika je udobnost. Bolj sem navajen cestnega kolesa in zaradi tega bolj trpim z gorskim. Zaradi tega odsvetujem, da se vozis s sposojenim kolesom.

Glede dragih koles bi to rekel. Draga kolesa so draga zaradi teže (6 - 7 kil) in boljših komponentov (feltne, gonilka, menjalnik, itd). In to se bistveno pozna. Res je, da če nimaš kondicije nič te ne pomaga.

damjan10 napisal/-a:Na tekmo si želim iti.
Misliš, da bi veliko izgubil, če bi tekmoval s treking kolesom?
 Leon
Seveda bo razlika v času, če bo Damjan vozil treking ali gorsko in ne specialke, vendar bo vseeno prevozil razdaljo.
Za vprašat se je , kakšne ambicije imaš:

ali samo dat tekmo skoz, ali biti v sredini uvrščenih , ali celo v ospredju.

Sigurno ima vsak na tekmi cilj čimboljše opravit s traso, na koncu je vsaj pri meni najpomembnejše osebno zadovoljstvo.
 damjan10
Prvič bom šel na triatlon. Do sedaj sem se udeleževal samo tekaških tekem.

Cilj je tekmo končati v "organizatorjevem" času.

Danes sem plaval na 1000m s časom 28:47.
Čas na 21km imam 1:34:00. (in ne 1:14:00 kot je bilo prej napisano, ker sem se vtipkal!!!)
Povprečna hitrost s kolesom je cca. 25km/h.
Nazadnje spremenil damjan10, dne 15 Avg 2007, 22:31, skupaj popravljeno 1 krat.
 Leon
Zdravo, čas polmaratona imaš za 15 minut boljši od mene, plavanje nikakor za rekreativca ni slabo, za kolo je to sicer slabo povprečje po ravnini, če pa boš s tem povprečjem vozil na Mljetu, pol pa si odlično opravil!!!
Uporabniški avatar
 Damijan
damjan10 napisal/-a:Prvič bom šel na triatlon. Do sedaj sem se udeleževal samo tekaških tekem.

Danes sem plaval na 1000m s časom 28:47.
Čas na 21km imam 1:14:00.
Povprečna hitrost s kolesom je cca. 25km/h.

Eeem, čas na 21 km imaš 1:34, ne?
 Leon
Tako je, to je uraden rezultat zame zaenkrat, sem ga letos izboljšal par minut v lastni trening razdalji, na tekmi pa nisem še letos bil.

Vse sem tri mesece spomladi usmeril na polovičnega ironmana na Dunaju(plavanje 2 km, kolo 84 km, tek 20 km.), tako da sem zraven še opravil par kolesarskih maratonov(tudi Franjo).
Polovičko sem si zastavil tako, da sem rekel , če bo pod 6-imi urami, bo vredu, pa mi je ratalo v času 05:04:38, tak, da sn bil zadovoljen, res dober občutek.
 damjan10
25km/h je povprečje kolesa po razgibanem terenu.
 Leon
Te pa si tak zmagal!!!
 damjan10
Tekmo bi rad končal pod 6h:30min!
 Leon
Damjan, pol pa tak mama nekako skupne cilje.
Uporabniški avatar
 lukkka
landlord napisal/-a:Mene zanima, bi šel na Mljet samo bi rad prej slišal še par praktičnih nasvetov od tistih ki so že bli dol..

Spal boš v hotelu čisto poleg menjalnega prostora, tja prideš s trajektom ali pa avto pustiš na celini in se pripelješ s čolničkom. Dobro je, da prideš kak dan prej - zvečer je namreč prijava in delitev številk, zjutraj pa štart. Sam bom probal celo tako, da bom tam dva dni prej, da ne bo šlo vse na knap, pa še kar zmatran prideš tja po vožnji.
Seveda lahko s sabo pripelješ tudi familijo - organizator ti zrihta posebno ceno, ker si tekmovalec.

Vse podrobnosti imaš na njihovi strani, od trajektov, do rezervacij v hotelu Pomena in potek oz. protokol tudi. Na začetku teme sem prilepil link, če ne pa v google vtipkaj TK SWIBIR.
Uporabniški avatar
 lukkka
A je kdo opazil, da bodo baje rezultati s proge sprotno ažurirani na njihovi spletni strani - s čipa direkt na net?
Kr u redu za vse navijače, ki jim je pot predolga, da bi šli zraven samo navijati...
 TomažP
Če sem pravilno razumel organizatorja, potem licenca za nastop na Mljetu ni potrebna. Ima kdo izkušnje s tem? Ne bi se rad pripeljal dol pa potem :shock:
A kdo ve oz. kje je to kaj napisano za katere prireditve rabiš licenco in kje ne? Bi si jo potem mogoče drugo leto zriktal.
Bo pa ta Mljet en fajn trening za 42ko v Ljubljani.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA