Tale Olimpik je bil pa peti in najtežji (tud od prvega). Saj sem vedel, da ne bo dobro, da sem bil prejšnji večer na nočni 10-ki na Bledu in jo tudi ne dovolj počasi odtekel. Lansko leto je bila nočna desetka na isti dan kot olimpik, a zvečer, kar je očitno bolj posrečeno, kar se mene tiče.
Z navijaško ekipo (Sončka) sva prispela dovolj zgodaj, da ni bilo panike. Noge sem dal v zrak v najbližjem bifeju ob start/cilju in od tam vizualiziral kolesarsko progo (jo poznam že od lani), kljub vabilu TF-forumke, ki v triatlonu štrata sicer za drug klub, na ogled proge
Prvi krog v vodi sem čutil, da v nogah ni prave moči in sem ustrezno prilagodil tehniko, drugi krog v vodi je šel bolje (ali pa "konkurenci" slabše), tako, da je skupni plavalni čas bil še kar soliden. V prvi menjavi sem podrl svoj rekord in tam zakampiral tri in pol minute (profiji se tam zamudijo pol minute, moja norma je minuto) predvsem na račun obuvanja kompresijskih nogavic in kolesarkih rokavic.
Na kolesu nisem imel nobene moči, klanci so bili veliko "višji" kot lani (proga je bila ista

), gospod 5:00 me je prehitel na prvem krogu in prijazno ponudil zaveterje, a mu nisem mogel slediti v hrib), veter je pihal in soliranje, ki sem ga skoraj ves čas izvajal, je bilo čisto brezupno. Ene pol kroga sem se na koncu šlepal celo za tekmovalko (hvala)

, česar ponavadi ne delam, a ji nisem mogel vrniti usluge. Na prvem klancu je takointako "potegnila" , da je na spustu nisem mogel več ujeti. No ja, kolešček je bil tako osem minut počasnejši kot lani. Še vedno pa sem obe disciplini končal pod dve uri.
Sem pa odlično opravil drugo menjavo. Tule je prostor za izboljšavo le še v nabavi triatlonskih vezalk. Tale disciplina mi je včeraj res uspela
Sam sebi sem se pa začel smiliti na teku. Tistih 33 stopinj je zame čisto preveč. Hvala organizarorju, da mi je vsake 2,5 km podal pol litra vode, ki sem jo pravično razdelil na zunanjo in notranjo uporabo. Vodo mi je podala tudi prijazna gospa na progi, ko pa jevidela kaj počnem z njo mi je zaklicala, da je le za polivat (očitno sem spil kakšne dva decilitra jezerske vode). Če v prihodnosti v tej rubriki ne poročam o posledicah, je ta očitno pitna. Skratka, tale desetka je bila 18 minut počasneja od moje rekordne triatlonske desetke in osem minut od lanske tukaj. Ne spomnim se, da bi kdaj tekel tako počasno desetko. Napis tekaški forum je prav ironičen, saj bi tole morala biti "naša" paradna disciplina. A konj je pač crknil in je le še kljusal po progi.
Na koncu se moram zahvaliti navijaški ekipi, ki me je pred zavojem v cilj ustavila in mi povedala, da je treba še enkrat do merilca in šele potem v ciljni prostor. najbolj zabavno (ne tu v tem trenutku ampak kasneje) je bilo, da me je tu prehitel še en tekmovalec, pa se mi ni dalo finiširat v cilju, čeprav, bi ga komot presenetil.
Skratka, rezultat je bil najslabši od mojih petik olimpikov in drugi, ko sem garal več kot tri ure (skoraj 3:09) (lani je bilo tu 2:50).
In najbolj zabavni del. V svoji kategoriji sem falil medaljo za 5 sekund (ja uganili ste, tretji je bil tisti, ki me je prehitel pred ciljem (in ta Madžar tega ni vedel in ga ni bilo na razglasitvi) in dosegel odlično 4. mesto in nisem bil zadnji v svoji kategoriji.
Izza je dobila medaljo, čestitke pa predvsem Lenči in medotu 1977 (žal se ne poznava), me moraš pocukati za rokav (ker imam jaz tf dres, ti pa ne) za prvega.
Danes me noge ne bolijo, vesel sem, da sem opravil odličen trening. Septembra bo pa tudi foprma za boljše dosežke.
Počasi se daleč pride, hitro pa še dlje.