najave in vabila na triatlonske prireditve, poročila s prireditev, koledarji

Moderatorji: stena, izzardly

dragons
Pia in Miro !
Čestitam vama za zelo dobre končne rezultate.
Pia na žalost kot vidiš v ženski konkurenci manjkajo rezultat kolesarjenja in teka samo pri tebi .Se bom potrudil jih najti kje drugje.

Lep pozdrav!
Dragons
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D bravo vsem trem
 dragons
Kdo pa je tretji?

Dragons
Uporabniški avatar
 ero
dragons napisal/-a:Kdo pa je tretji?Dragons

hm, mogoče je čestital meni za navijanje :)

Matjaž, jaz se še vedno trudim s počivanjem zaradi težav z nogo, tako da sem bil v Kočevju žal le logistična podpora. Od forumovcev pa sta nastopila Pia in Miro.

Ko si bom vzel pol urice časa, bom objavil še anolizo in par fotk...
Uporabniški avatar
 matjaz
:D tako, ero je bil tretji, saj brez navijacev, posebej ce imas prav svojega je tekma nezanimiva, pa vzpodbujanje tudi pomaga. ero kaj naj recem, take poskodbe so vedno zoprne in se obicajno kar vlecejo. poskusaj vsaj pocasi razgibavat in pa malo obremenjevat. ti bom pa tako rekel, moje izkusnje so da sem po vsaki poskodbi tekel bolje oziroma pometneje in tako se mi ze dogaja da velikokrat tudi v dolgih tekih uzivam. res je, da rezultati morda niso najboljsi. ampak saj na koncu tecemo zase. no ce nam pa se kaksen rezultat uspe, pa krasno.
Uporabniški avatar
 pia
Hvala za čestitke! Že lani sva šla v izvidnico v Kočevje in si pobliže ogledala spopadanje z izzivom. In zagrabilo me je, da moram poskusit (to sem sanjala že od srednje šole, a vedno je bilo vprašanje plavanje). To letos je bil triatlon popolne začetnice brez priprav!

Skupni čas (predvsem hud zaostanek) ni hvale vreden, a vedeti je treba, da nisem nikoli obvladala nobenega plavalnega stila, razen žabice, kot sem se je naučila kot otrok (seveda tehnično nepravilne). In plavanje v jezeru cca.750 m pod psihičnim pritiskom ni enostavno . Ko sem bila na obratu (pri boji), so šle punce že iz vode / zaostanek 70%. Totalno panična bi bila, če bi iz vode zlezla zadnja, a na srečo nisem. Kolo (specialko) sem domov pripeljala prejšnji večer, vse moje letošnje kolesarjenje pa je bilo dvotedenska vožnja v službo in nazaj (2x8km) in kolesarski maraton v Moravcih (50km). Tek naj teoretično ne bi bil problem, a po maratonskem plavanju (stalno v kisikovem dolgu, ne vem, če sem že kdaj preplavala toliko naenkrat) in gonjenju bicikla v precejšnji klanec, kjer me do nezavesti zafrkavalo prestavljanje, mi ni šlo najbolje. Predvsem mišice niso bile navajene na take razmere (nič nisem trenirala prehodov med disciplinami). Sama s sabo sem imela toliko opravka, da tudi približno nisem mogla gledat, kaj in kako to delajo bolj izkušeni....Ali pa, da bi koga lovila in prehitela....
Pravijo, da si na svojem prvem triatlon pač zadnji, ampak jaz te smole nisem imela. Dobro za psiho!!!

Verjamem, da bo naslednja sezona boljša - že treniram po nasvetih naše 16x državne prvakinje Nataše Nakrst (in včasih skupaj z njo) . Za plavanje pa je najin coach Dorka... Dejstva: v desni rami že čutim nekakšno bolečino, saj delam gibe, ki jih nisem vajena, bicikl pa mi tudi ni več zanka-uganka...
V nedeljo je zadnji triatlon te sezone na Bledu - štartam na manjši zaostanek! Seveda pa bom imela spet obilo dela sama s sabo!!!
Uporabniški avatar
 miro
Na žalost bom na Bledu samo navijač, ker bom dan prej tekel v štafeti na triatlonu jeklenih.
Boš videla kmalu te bo tratlon zasvojil.
Tudi jaz sem se udeležil par triatlonov, pa sem vedno plaval prsno seveda
tehnično nepravilno , pa se ne sekiram preveč.
Ker približno poznam kolesarsko progo,te opozarjam na kar zahteven vzpon proti želežniški postaji, pazi da ne boš tam pretiravala ,ter se raje hrani za spust ter tek okoli jezera.
Pozimi jaz enkrat na teden treniram tek ravno po tekaški progi. tako da mi je kar malo žal , da ne bom nastopil.
Bi pa bilo vseeno malo prehudo,ker moram že malo popuščati za Alpski maraton.
Pia veliko uspeha!!
Se vidimo.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 ero
Zjutraj sem govoril z Mirom Kregarjem. Ujel sem ga ravnos redi postavljanja plavalne proge. Malo se je moral znajti, ker so veslaške proge v napoto.

Pravi pa, da je voda topla - okoli 22 stopinj. Neoprenke torej ne bodo potrebne!

Mimogrede - a ni pot okoli jezera dolga približno 6,3 km?
 dragons
Pred leti je med prijatelji padla debata o dolžini oz. obsegu Blejskega jezera . Razdaljo smo izmerili , in ta je bila če se ne motim okoli 6.718m

Lp
Dragons
Uporabniški avatar
 ero
zelo zanimivo :)

dragons napisal/-a:Pred leti je med prijatelji padla debata o dolžini oz. obsegu Blejskega jezera . Razdaljo smo izmerili , in ta je bila če se ne motim okoli 6.718m

pobrskal sem po starih zapiskih. marca 1998 sem bil namreč dober teden na Bledu in za dobro jutro sem delal kroge okoli jezera. razdalje sicer nisem izmeril, sem pa vprašal domačinko, ki bi se na to morala spoznati. njen odgovor je bil: 6725 m.

torej smo čisto blizu. mogoče se je med tem pot za kak meter skrajšala?
Uporabniški avatar
 miro
Jaz pozimi s prijatelji tečem okoli jezera,pa mi je en rekel da je pot okoli jezera dolga 5,6km. Rekel je da je izmerjena in jaz sem mu verjel!!
Bom pa enkrat preveril s kolesarskim števcem seveda po tekmi ker do nedekje ne bom imel časa.
Lp
Uporabniški avatar
 miro
Kot sem že napisal bom v kratkem preveril dolžino proge.Vendar pa po tekaških časih , proga ni daljša od 6 km.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 ero
Hja, ne vem. Jaz sem leta 1998 tekel najhitreje dobrih 31 minut. Če upoštevam, da je krog dolg 6,7 km, je to tempo približno 4:40, kar bi glede na okoliščine kar držalo. Tekel sem po asfaltni stezi, kjer ta je (pri hotelih), drugje pa po pločniku in cesti. Po leseni potki na količkih nisem tekel.

A se zmenimo in v nedeljo pred tekmo s kolesi naredimo krog okoli jezera?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA