- 01 Sep 2003, 00:27
Hvala za čestitke! Že lani sva šla v izvidnico v Kočevje in si pobliže ogledala spopadanje z izzivom. In zagrabilo me je, da moram poskusit (to sem sanjala že od srednje šole, a vedno je bilo vprašanje plavanje). To letos je bil triatlon popolne začetnice brez priprav!
Skupni čas (predvsem hud zaostanek) ni hvale vreden, a vedeti je treba, da nisem nikoli obvladala nobenega plavalnega stila, razen žabice, kot sem se je naučila kot otrok (seveda tehnično nepravilne). In plavanje v jezeru cca.750 m pod psihičnim pritiskom ni enostavno . Ko sem bila na obratu (pri boji), so šle punce že iz vode / zaostanek 70%. Totalno panična bi bila, če bi iz vode zlezla zadnja, a na srečo nisem. Kolo (specialko) sem domov pripeljala prejšnji večer, vse moje letošnje kolesarjenje pa je bilo dvotedenska vožnja v službo in nazaj (2x8km) in kolesarski maraton v Moravcih (50km). Tek naj teoretično ne bi bil problem, a po maratonskem plavanju (stalno v kisikovem dolgu, ne vem, če sem že kdaj preplavala toliko naenkrat) in gonjenju bicikla v precejšnji klanec, kjer me do nezavesti zafrkavalo prestavljanje, mi ni šlo najbolje. Predvsem mišice niso bile navajene na take razmere (nič nisem trenirala prehodov med disciplinami). Sama s sabo sem imela toliko opravka, da tudi približno nisem mogla gledat, kaj in kako to delajo bolj izkušeni....Ali pa, da bi koga lovila in prehitela....
Pravijo, da si na svojem prvem triatlon pač zadnji, ampak jaz te smole nisem imela. Dobro za psiho!!!
Verjamem, da bo naslednja sezona boljša - že treniram po nasvetih naše 16x državne prvakinje Nataše Nakrst (in včasih skupaj z njo) . Za plavanje pa je najin coach Dorka... Dejstva: v desni rami že čutim nekakšno bolečino, saj delam gibe, ki jih nisem vajena, bicikl pa mi tudi ni več zanka-uganka...
V nedeljo je zadnji triatlon te sezone na Bledu - štartam na manjši zaostanek! Seveda pa bom imela spet obilo dela sama s sabo!!!