najave in vabila na triatlonske prireditve, poročila s prireditev, koledarji

Moderatorji: stena, izzardly

#320991
KDAJ: sobota 24.5.2013

KJE: Celje, Šmartinsko jezero

DOLŽINE:

AKVATLONI ZA NAJMLAJŠE

CICI : 50 m plavanja 400 m teka START 19:15, START 2, 9:25

AKVATLON: 100 m plavanja 800 m teka START 3, 9:35 , START 4, 9:45

TRIATLON ZA VSAKOGAR START: 10.00

200 m plavanja

10 km kolesarjenja (2 kroga)

2.5 km teka (1 krog)

SPRINT TRIATLON START 11.00

750 m plavanja

20 km kolesarjenja (4 krogi)

5 km teka (2 kroga)

PRAVILA: Tekmuje se po pravilih TZS (Triatlonske zveze Slovenije) in vožnja v zavetrju je dovoljena. Prav tako bodo dovoljene neoprenske obleke, če bo voda pod 21 stopinj. Meritev bo izvedena na dan dogodka 2 uri pred startom. Predvidena temperatura je 21 stopinj.

TRASE: Trase za tekmovanja bodo izpeljane v idilični lokaciji ob Šmartinskem jezeru.

PLAVANJE: bo izvedeno iz pontona, ki povezuje oba kopenska dela jezera in bo tako izveden za vse discipline razen akvatlonov.

KOLESARJENJE: bo izvedeno v dveh krogih (triatlon za vsakogar) in štirih krogih (sprint triatlon). Obrat krogov bo spodaj, pod jezerom pri parkirišču. Drugi obrat bo na dolžini 2.4 km od jezera. V zadnjem krogu tekmovalci pripeljejo do menjalnega prostora.

TEK: bo izpeljan na peščenih trasah ob jezeru.

CILJ: vseh tekmovanj je poleg ladjice Jezerska kraljica, kjer bo tudi razglasitev.

Več na http://www.fatburn.si/

Vabljeni
#322041
Nasvet za plavalni del triatlona:

Biti prvi v plavalnem delu triatlona morda ni najboljša ideja. Raje se držite glavnine in varčujte energijo za kolesarjenje in tek.

Raziskave so namreč pokazale, da se tekmo­­­­valci, ki za tekmeci zaostajajo za približno pol metra, soočajo tudi s 44 odstotkov manjšim vodnim uporom. Tudi šest metrov za skupino tekmovalcev je ta upor še vedno manjši, in to za 16 odstotkov. Posledično manjši upor pomeni nižji maksimalen utrip in več energije za kolesarjenje in tek.

Slika
#322103
Eno vprašanje za bolj izkušene. Ker sem bolj slab plavalec, ki že 200 m komaj prekravlja, razdalje teka in kolesarjenja pri triatlonu za vsakega pa se mi zdijo smešno kratke, se spogledujem s šprint tritlonom. Bi torej bilo smešno in neprimerno, če bi odplaval večji del lepo počasi v prsni tehniki?
#322171
Ni važno kako odplavaš, važno je sodelovati in vsak tak športni dogodek vzemi kot svoj izziv. Z več takimi izzivi boš pridobil na izkušnjah. Kaj si drugi mislijo je njihov problem :)

mare napisal/-a:Eno vprašanje za bolj izkušene. Ker sem bolj slab plavalec, ki že 200 m komaj prekravlja, razdalje teka in kolesarjenja pri triatlonu za vsakega pa se mi zdijo smešno kratke, se spogledujem s šprint tritlonom. Bi torej bilo smešno in neprimerno, če bi odplaval večji del lepo počasi v prsni tehniki?
#322175
V šprintu najbrž ne boš edini s prsno tehniko, vseeno pa mogoče najprej štartaj na triatlonu za vsakogar, tam je plavalcev v tem slogu več. Najprej dobi občutek kako je tekmovati v triatlonu, potem greš lahko še na kakšen šprint ali celo olimpika.
Tudi meni so se razdalje zdele smešne pred prvim nastopom, po njem pa nič več ;)
#322176
Jaz pa mislim, da lahko kar pogumno greš tudi na sprint triatlon. Razdalje so ravno prav kratke, da se še ne naveličaš plavati/kolesariti, ampak zamenjaš disciplino - no, tek je pa tako ali tako na koncu in je potem cilj. :wink:
#326556
Bila na triatlonu danes - voda zelo topla, neopreni niso bili dovoljeni. Zelo lepa trasa in lepo prizorišče, tudi organizacija kar okej, morda bi koristila kakšna tabla ali puščica več na progi, sicer pa pohvalno, tudi lepe nagrade, vreme pa itak božansko. Na triatlonu za vsakogar nas je bilo le 5 na štartu, tako da smo imeli skoraj vsak svojo kategorijo. :wink: Še pridem! :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA