najave in vabila na triatlonske prireditve, poročila s prireditev, koledarji

Moderatorji: stena, izzardly

#320992
13. TRIATLON ZA POKAL MESTA CELJA prijave odprte.

NEDELJA, 17. AVGUST

EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO REPUBLIKE SLOVENIJE

(3 KRATNI SUPER SPRINT TRIATLON-DP, SPRINT TRIATLON, ŠTAFETNI SPRINT TRIATLON, TRIATLON ZA VSAKOGAR, ŠTAFETNI TRIATLON ZA VSAKOGAR, AKVATLON, CICI AKVATLON)

RAZPIS

PLAVANJE: Plava se v 50m bazenu na Letnem kopališču v Celju, kjer je tudi menjalni prostor. Predvidena temperatura vode je 23-24 stopinj celzija. Neoprenske obleke NE BODO DOVOLJENE.

KOLESARJENJE: Kolesarska trasa je v celoti ravninska in nezahtevna, primerna za vse stopnje pripravljenosti. Kolesari se v krogih. Dolžina kroga je 5 km.

TEK: Trasa teka je speljana ob reki Savinji delno po asfaltu in delno po peščeni pešpoti in je v celoti ravninska.

MENJALNI PROSTOR T 1 (iz plavanja na kolo) in T2 (iz kolesa na tek) je v bazenskem kompleksu 10 m stran od bazena.

TEKMOVALNA PRAVILA: so v skladu s pravili TZS, Triatlonske Zveze Slovenije. Za ekipno DP napisana spodaj. Vožnja v zavetrju je dovoljena, obvezna je uporaba čelade.

TEKMOVALNE KATEGORIJE: so po pravilih TZS, Triatlonske zveze Slovenije.

DISCIPLINE:
EKIPNO DP 3 kratni SUPER SPRINT-START ob 9.00 uri (samo za tekmovalce z licencami TZS). 300 m plavanja, 10 km kolesarjenja, 2.5 km teka, 3 KRAT. OPIS IN PRAVILA:Ekipo sestavljajo trije (3) tekmovalci istega spola, člani istega kluba z veljavno licenco TZS, pri čemer je minimalna starost tekmovalcev 12 let. Ekipo lahko sestavljajo tudi štirje (4) tekmovalci, dva (2) moška in dve (2) ženski tekmovalki, pri čemer morajo biti vsi člani istega kluba z veljavno licenco TZS in stari najmanj 12 let. V posamezni ekipi je dovoljen en (1) tekmovalec, ki ni državljan RS, a je vseeno član istega kluba in ima veljavno licenco TZS. Na ekipnem tekmovanju se tekmovalci delijo na dve kategoriji, pri čemer se ekipa uvršča v posamezno kategorijo gleda na starost najstarejšega tekmovalca v ekipi:• kategorija od 12 do 17 let (kjer morajo biti vsi tekmovalci mlajši od 18 let)

• kategorija 18 let in starejši.

Ekipa mora določiti vodjo oziroma kapetana ekipe. Ekipno tekmovanje poteka s startom prvega tekmovalca, ki mora opraviti vse discipline in predati štafeto drugemu tekmovalcu, ki ravno tako opravi vse discipline in preda štafeto zadnjemu ekipnemu tekmovalcu, katerega čas zaključka tekmovanja se šteje kot končni čas ekipe.
TRIATLON ZA VSAKOGAR-START ob 11.00. uri, 300 m plavanja, 10 km kolesarjenja, 2.5 km teka (namenjen rekreativcem in začetnikom)
ŠTAFETNI TRIATLON ZA VSAKOGAR-START ob 11.00 uri (ženske, moške, mešane štafete): 300 m plavanja, 10 km kolesarjenja, 2.5 km teka (eden tekmovalec plava, drug kolesari, tretji teče)
CICI
AKVATLON (A) START ob 11.45 uri: 50 m plavanja, 500 m teka
AKVATLON (B) START ob 11.55 uri: 100 m plavanja, 1000 m teka

SPRINT TRIATLON in ŠTAFETNI SPRINT TRIATLON:

750 m PLAVANJA, 20 km KOLESARJENJA, 5 km TEKA ali ŠTAFETNI SPRINT TRIATLON, kjer vsak tekmovalec oddela posamezno disciplino.
V primeru prijave več kot 64 tekmovalcev na SPRINT TRIATLON bosta izvedena 2 starta.
1. SKUPINA START 12.10, 2. SKUPINA START 12.30

Več na http://www.fatburn.si/
#322172
Kaj sploh je sprint triatlon? Večina vas verjetno ve ampak vseeno osvežimo spomin :)
Sprint triatlon poteka na krajših razdaljah kot triatlon, običajno je sestavljen iz 750m plavanja, 20km kolesarjenja ter 5km teka. Razdalje se razlikujejo od tekmovanja do tekmovanja. Sprint triatlon je postal izjemno priljubljen med začetniki, ki se šele spoznavajo z triatlonom.

Slika
#329398
Rekordni triatlon v Celju, uspešno za nami

Slika

Kljub nevihtam, ki so ponoči nepričakovano razmočile Celje, se je jutro pokazalo s čistim nebom in soncem brez oblačka. So pa temperature vode na Letnem kopališču v zadnjih dneh padle za 5 stopinj, kar pa vseeno ni bilo dovolj za neoprenske obleke, ki se na takšnih tekmovanjih uporabljajo za nastope, kjer je voda pod 20 stopinj celzija.

Najprej so se na progo podale 3 članske ekipe, ki so se potegovale za naslove državnih prvakov. Tekmovalci so se najprej spopadli s 300 m plavanja, 8 km kolesarjenja in 2.5 km teka. Ko so se po vseh končanih disciplinah vrnili na bazen, so štafeto predali drugemu članu ta pa tretjemu, ki je tekmo potem zaključil v cilju.


Vsi trije časi so se sešteli in tako smo dobili najboljše moške, ženske in mladinske ekipe. Tekmovanje je bilo izredno napeto, saj se do zadnje discipline, zadnjega člana ni vedelo kdo bo prvi. Tako ekipe, kot člani so se na izredno hitri in atraktivni trasi ves čas menjavali v vodstvu, kar še enkrat kaže, da je triatlon v izrednem porastu in konkurenca zelo izenačena. Na tekaškem delu so v zadnji predaji še vodili člani ŠD POSAVJE, a so na teku svojo premoč pokazal člani TK INLES RIKO RIBNICA in v cilju za svojo ekipo tudi slavil naslov državnih prvakov.

Slika

Za rekreativce je bil organiziran tudi Triatlon za vsakogar in Sprint triatlon. Še prej pa so se najmlajši pomerili na Cici akvatlonu in Akvatlonu, ki je bil sestavljen le iz plavanja in teka. Triatlona se je udeležil tudi naš bivši maneken in sedaj uspešen paratriatlonec Alen Kobilica, ki je s progo s svojim spremljevalcem Mitjo Morijem, predsednikom Triatlon Kluba Ljubljana, opravil v zavidljivem času. Na triatlonu je svoj klub zastopal tudi Miro Kregar, Svetovni prvak v Ultra triatlonu. Na podelitvi je nagrade in pokale najboljšim podelil Mojmir Ocvirk, predsednik Triatlonske zveze Slovenije. Svoje sotekmovalce pa je prišel po končanem tekmovanju, pozdravit tudi David Pleše, trenutno najboljši slovenski triatlonec, ki se je vračal iz svojega kolesarskega treninga in priprav za Hawaje.

Organizator Triatlon klub Celje je z izvedbo tekmovanja in rekordno udeležbo še enkrat potrdil, da je triatlon zelo zanimiv šport, v izrednem porastu, ki se ga lahko udeleži res vsakdo. Le pogum je potrebno poiskati.

Posebna zahvala gre tudi vsem sponzorjem, ki so podprli projekt: MESTNA OBČINA CELJE, TREKSTA, ZPO, BIO.SI, TOPTHLET, REDBULL, OPTIKA TERŽAN, KAJAK KANU CENTER ŠPICA ter vsem, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi našega tekmovanja.

Rezultati so na voljo na uradni spletni strani TIMING LJUBLJANA
Slika
#329417
In dogodka se je udeležil tudi (najmanj) eden iz TF. Plaval solidno, kolesaril malo slabše, tečt pa ne zna več. Včasih je bilo pa ravno obratno :lol: . Štart je bil ob 12:00. Ob 18:00 pa je bil štart na Jeseniškem akvatlonu, ki se ga je navedeni član TF tudi udeležil.
#329426
raziskovalec napisal/-a:In dogodka se je udeležil tudi (najmanj) eden iz TF. Plaval solidno, kolesaril malo slabše, tečt pa ne zna več. Včasih je bilo pa ravno obratno :lol: . Štart je bil ob 12:00. Ob 18:00 pa je bil štart na Jeseniškem akvatlonu, ki se ga je navedeni član TF tudi udeležil.Kateri član TF bi to lahko bil? :lol:
#329552
raziskovalec napisal/-a:In to še ni vse. Na žrebanju praktičnih nagrad je navedeni član TF zadel copate:
Treksta alter ego.
Komaj čaka, da jih preizkusi :D


A to na triatlonu ali na akvatlonu?

A jih je omenjeni član že preizkusil? (vidim, da si dobro obveščen o podvigih tega člana Tekaškega foruma)
#329571
spela* napisal/-a:
raziskovalec napisal/-a:In to še ni vse. Na žrebanju praktičnih nagrad je navedeni član TF zadel copate:
Treksta alter ego.
Komaj čaka, da jih preizkusi :D


A to na triatlonu ali na akvatlonu?

A jih je omenjeni član že preizkusil? (vidim, da si dobro obveščen o podvigih tega člana Tekaškega foruma)


Najprej bodo preiskušeni na teku. Jih pa poštar še nosi.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA