najave in vabila na triatlonske prireditve, poročila s prireditev, koledarji

Moderatorji: stena, izzardly

Za tole prireditev sem se ogrel že lani jeseni, nekaj začel tudi s plavanjem, nahecal svaka(bivšega plavalca) in zdaj bova po vsej verjetnosti šla preizkusit dvojnega:7.6 km plavanja, 360km kolesa in 84.4 km teka.

V istem terminu je tudi trojni: 11.4 + 540 + 126.6

Vsakega od teh lahko izvedeš sam, v paru(deliš poljubno), v trojicah(vsak eno disciplino) in v ekipah do 5, ter do 10 tekmovalcev.

Danes sva si šla z Gorazdom ogledat prizorišče. Ja nč, dan je bil prav prijeten, še največ težav sva imela z iskanjem prizorišča plavanja. Na organizatorjevi strani je slika dveh idiličnih jezerc, ki so dons zgledala bolj ko Čukova jama(za Kranjčane)-se pravi ena taka rjava mlakuža. So rekli doma-verjetno bo imela pa voda kšne zdravilne učinke...

Torej voda je, kolesarsko progo sva preizkusila(gre po eni dost "glavni" cesti)vzponov ni veliko, še najhujši malo pred obratom, a se bo po moje kr dalo nažigat-težava je le v tem, da je krog dolg le 6km.

Ker sva se kmalu naveličala postopat po Moosburgu sva jo s kolesi ucvrla do Vrbskega jezera in še tam naredila čisto poletnih 60.

Kakor vidim na organizatorjevi strani je ena slovenska ekipa (Žurnal) že prijavljena. Bi bilo fino, če se še kdo od forumovcev opogumi!
 Nataša
Hm, za tole je pa nas, babe, "hecala" (v Aleševem žargonu :lol: ) Ninočka. Halo, Nina, kako je zdej s tem?! :wink:
Uporabniški avatar
 ales
Ja, zdaj vidim-sory; se je pisalo ravno ko smo bili na morju...

Tkole pa zgleda višinogram(prvih 700m je še mlaka, ostalo je pa kolo),pa ne se ustrašit, vse se dogaja med 495 in 510m.

Slika
Uporabniški avatar
 ales
Tko, midva z Gorazdom sva prijavljena. Zaenkrat sva edina med dvojicami v Just4fun verziji.

Če se boste punce odločile za sodelovanje in bi vam manjkalo (predvsem) plavalk, imam od Tjaše že privolitev, še eno pa hecam.

Zadnji rok za prijave je 7.6.2006.
Uporabniški avatar
 mare
Kakšen smisel pa ima iti v paru na dvojni triatlon, če ga potem odtečeš samo polovico. Ali ni potem bolj smiselno iti sam na navadnega oz. če tega ne zmoreš na polovičnega? Kakšna pa je običajna taktika pri moštvenih kategorijah. Ali so običajne hitre menjave ali daljši intervali, ali pa je bolj običajna specializacija za posamezne disciopline.
Uporabniški avatar
 ales
Kakšen pa ima smisel iti na tekmo, če si ne želiš zmagat...

Za dvojice sem se odločil, ker imaš tkole v paru še vedno občutek, da si tekmovanje opravil, imaš pa hkrati možnost menjav. Štafeta, kjer pa vsak opravi eno disciplino mi tudi nekako ni "potegnila", saj tam nimaš občutka, da si sodeloval v triatlonu.

Tudi sam ocenjujem, da je tale dvojni v paru po težavnosti na ravni malo več od polovičnega. A sem pozabil povedat, da še nikoli nisem bil na nobeni dua-tri-tlonski prireditvi? Enako svak.

Mi pa v duhu letošnjih priprav zelooo ustreza tekmovanje, kjer bom 22-24 ur v tekmovanju(Mali press).

O smislu pa res ne bi razglabljal-večina kolegov tko reče:zakaj pa si o tekmovanju, če te tko pritegne ne ogledaš filmčka, v miru sedeš pred TV..

Tekmovanje jemljemo kot zanimiv izziv in družinski dogodek(z dvema diplomiranima maserkama).
Uporabniški avatar
 ales
Še dober teden je do štarta triatlona. S treningi počasi zaključujeva, ta vikend sva z Gorazdom kolesarila do Novigrada. V petek se nas je pet v rahlo oblačnem vremenu odpravilo iz Kranja prek Tacna, Horjula, Vrhnike, Logatca, Laz, Planine, Postojne, Senožeč, Divače, Rodika, Ocizla, Črnega Kala, Kopra, Izole, Portoroža, Umaga, Pinete.

Smo nabrali 1200 višinskih metrov, 200 kilometrov pa prevozili v sedmih urah in dvajsetih minutah s povprečno hitrostjo nekaj čez 27 km... V soboto sva potem študirala plavanje v mrzlem morju, obrate iz kravla v hrbtno in preizkušala masažno mizo.

V Moosburgu računava na še malo višjo povprečno hitrost na kolesu, slabe tri ure plavanja in ene sedem do osem ur teka. Najin cilj je 22 ur, zadovoljna bova z dosežki pod 24 urami, če se pa kaj zalomi imava na voljo 40 ur...

Aja, najina štartna številka je 2.2
Uporabniški avatar
 potepinko68
Držim pesti! Bom navijal!!! Srečno!

lp,
potepinko
 Iztokb
Tudi jaz se pridružujem navijačem, držim pesti da bosta opravila brez poškodb, sicer masta pa dobro masersko zasedbo s sabo, ki bo poskrbela za utrujenost in nelagodje, tko da v uspeh sploh ni za dvomit.

LP
Iztok
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Enako želim tudi jaz vama in da se vama bodo uresničile skrite želje ob katerih se bosta na koncu lahko pošteno nasmihala!
Držimo pesti za jeklene iz sončne strani alp!
ČAO!
Uporabniški avatar
 Matevz
Navijasko pivska zasedba pa starta jutri okrog petih, da vidmo fante, ko bodo čisti po kopanju na bicikl sedli. Seveda pa tople domače tuhne ne bomo zamenjali za kakšno trdno/hladno alternativo in se nameravamo pod večer vrniti domov

Seveda bomo pa tut mau laufal.
Uporabniški avatar
 MJ
Lena po SMS ob 18:30 napisal/-a:Ati(ales op.p.) ze kolesari. Plavala malo manj kot 2:24.

ales napisal/-a:V Moosburgu računava na ... slabe tri ure plavanja in ene sedem do osem ur teka. Najin cilj je 22 ur, zadovoljna bova z dosežki pod 24 urami, če se pa kaj zalomi imava na voljo 40 ur...

se pravi jima kar dobro kaže, upam da bosta zdržala v takem tempu
Uporabniški avatar
 MJ
po 7 urah in pol garanja sta opravila s 7,6km plavanja in 28 krogi kolesarjenja (1 krog = 6000m), za plavanje 2:23:53 in za kolo 5:05:51. Torej sta še vedno dobro na poti - vendar najhujše ure tekmovanja še prihajajo...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA