vse v zvezi s triatlonom, kar ne sodi v gornja področja - debate, spletne strani, domače strani triatlonk in triatloncev, ...

Moderatorji: stena, izzardly

#363467
Pozdravljeni,
V sklopu novoletnih zaobljub, sem se odločil, da se bom udeležil vsaj enega triatlona in potem če mi bo všelč, bom nadaljeval. Naredil sem tudi nekaj treningov plavanja Izbral sem si triatlon v Ankaranu, ki je ta teden. Pred meseci se z vremenom nisem obremenjeval, ker sem bil prepričan, da bo konec maja že toplo. Žal pa se letos vreme obrnilo. Imam nekaj vprašanj, pa prosim ne se smejat:

    Kako oblečen it v soboto na trialon? Voda bo mrzla.
    Kaj naj gledam za kupit?
Ali si lahko kaj pomagam z enim neopren shorty-em, ki ga imam za wake-boardanje?
#364562
Zdravo, malo bi se v to temo prikljucu.
Ker sem izgubil stavo, sem prijavljen na koprski ironman. Zanima me kako je z opremo. Moram obvezno kupiti neopren in triatlonski dres ali se da kako postukat zadevo drugace. Kopalke, kolesarske cunje, etc. za kakrsnkoli nascet hvala
#364564
V Kopru je polovička. Celi IM je čisto druga zgodba.
Plavanje je veliko lažje z neoprenom, večji vzgon, manj upora in hitrejše plavanje. V kopalkah jih plava mogoče 1%, ostali so v neoprenih. Mogoče si neopren izposodite pri kakšnem znancu. Klasika je plavanje v neoprenu, pod njim pa triatlonski dres. Manjše izgube časa med menjavami zaradi preoblačenja. Malo še naštudirajte prehrano (poraba kalorij in njihova absorbcija na uro).
Drugače pa je večji problem kot plavanje kolo, ker ima kolesarska proga veliko višincev in je zahtevna.
#364582
Za kakrsenkoli triatlon bos nujno potreboval trialtonski dres (razen, ce se mislis med sporti preoblaciti, ampak tega nihce ne pocne). Plavas sicer lahko samo v kopalkah, ampak na kolo ne smes iti nepokrit zgoraj, kar pomeni da bos moral na mokro telo vlaciti neko kolesarsko majico, kar je kar zoprno. Poleg tega ce mislis sesti na kolo v kopalkah, te utegne voznja precej ozuliti (odvisno od sedeza sicer).

Skratka, mocno ti priporocam da si nabavis triatlonski dres, ki je narejen za vse tri sporte. Ce si iz Ljubljanskega konca, potem ti je najbolj prirocen obisk trgovine Orbea na Linhartovi cesti (http://www.orbea.si). Kupis nekaj za pod 100 evrov in je to to. Tako sem tudi jaz zacel.

Sicer pa, ce gres na prvi triatlon kar na koprsko "polovicko" (in se to zaradi stave) potem te utegne cakati kar huda preizkusnja. Upam, da si dober rekreativec, da imas kake maratone za seboj. Polovicka za nekoga, ki se jo loteva prvic, po vsej verjetnosti pomeni okoli 6 ur trpljenja. Presenecenje bo vsekakor tudi prehod iz kolesa na tek (t.i. "brick" ali cegu po nase)... Pojdi rajsi probat to enkrat, da bos videl kako je. Recimo nazgi kolo 30 km, pol pa poskusi 5 km tect. Imas se ta vikend na voljo, potem pa raje ne vec... :)

No, obilo uspeha, pa porocaj kako je slo.
#364589
SamoTri napisal/-a:. Polovicka za nekoga, ki se jo loteva prvic, po vsej verjetnosti pomeni okoli 6 ur trpljenja.


No, jaz grem naslednji teden prvič na to razdaljo in ... kaj naj rečem. Pričakujem, da bom potrebovala več kot 6 ur ... :)

Držite pesti za toplo morje (nimam neoprena) ter suho in nevetrovno vreme. Hvala. :)
#364590
fizle napisal/-a:Zdravo, malo bi se v to temo prikljucu.
Ker sem izgubil stavo, sem prijavljen na koprski ironman. Zanima me kako je z opremo. Moram obvezno kupiti neopren in triatlonski dres ali se da kako postukat zadevo drugace. Kopalke, kolesarske cunje, etc. za kakrsnkoli nascet hvala


Neoprena ne kupuj, ker je prvič, drag, in drugič, zna biti, da plavanje v neoprenu sploh ne bo dovoljeno. (Jaz grem na isto razdaljo isti vikend, samo ne v Koper, pa računam na toplo morje, ker prav tako nimam neoprena. :) )

Triatlonski dres ti pride prav. Za na kolo pa v menjalnem prostoru nujno pusti še kaj za obleči čez dres, da se ne podhladiš.
#364616
Hvala za iinfo. No za enkrat bom mogu tud brez dresa nekako:). Ampak glede na to da je ocitno da ne grem na čas:), a se v menjalnem prostoru lahko do neke mere preoblacis? Ali bolj samo slacis sloje in mores imet pac vse ze na sebi?:)
#364618
V soboto ob prijavi boš dobil tri vrečke (modra, rdeča, bela). V modro pripraviš vse za kolo, vrečka te čaka na stojalu pod tvojo številko. Ko končaš plavanje, vzameš vrečko in se v šotoru preoblečeš, lahko tudi vse. Stvari ki si jih imel na plavanju daš v to vrečko in jih oddaš prostovoljcu, ki jo bo obesil na tvoje mesto. Enako je ko končaš kolo, vzameš rdečo vrečko kjer imaš vse za tek. V belo vrečko daš oblačila in stvari, ki jih boš rabil po tekmi, se pravi to kar imaš zjutraj oblečeno, brisača za tuš po tekmi, ... Obvezno se udeleži brifinga, tam tudi vprašaj če ti še kaj ni jasno
#364630
Seveda se da tudi z navadno opremo, na koncu so le pomembne noge, pripravljenost. Je pa z pravo opremo lažje in hitreje. Sam se sicer na suho tekme na tej distanci nebi udeležil. Verjetno nisi preizkusil kolesarskega dela, tako da te čaka "veselica". Ne pozabi dovolj pit in jest na vseh postajah. Pa sporoči kako je šlo.
#364638
fizle napisal/-a:Cevirk hvala za nasvete. Cesto sicer poznam, ni mi pa je uspelo it odpeljat z biciklom:).Bomo probali s tistim “vse je v glavi” :-D
Lp!


Še moj nasvet (tebi in sebi, ki grem v soboto na enako razdaljo z enako veliko višinskimi metri na biciklu): na kolesu se šparaj. Ker po njem moraš še odteči 21 km. Posebej v zadnjih kilometrih raje vozi v visoki kadenci in z manjšo močjo.

Pa še to: ker praviš, da je to celo tvoj prvi triatlon. Začetek teka (prvi kilmetri) zna biti zelo težak - ampak načeloma po prvih nekaj km postane lažje (na koncu je spet težje, ampak to zato, ker si utrujen).

Srečno!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA