12.09.2009 vas vabimo v Tržič in na Jezersko na premierno izvedbo <b>Karavanškega maratona</b>. Društvo Rekreativec.si v sodelovanju s Tržiškimi strelami, GRS Jezersko, občinama Tržič in Jezersko in lokalnimi skupnostmi pripravlja nepozabno prireditev.

Moderatorji: mitjas, Rollback

Uporabniški avatar
 Rollback
#192229
ero, hvala za najavo :D

Slabih 6 tednov do maratona imamo že več kot 60 prijavljenih, računamo, da bo ta številka še izdatno povečana. Če ste še v dvomih, se oglasite na naših straneh na Facebooku in postanite oboževalec KAM-a, vključite se lahko tudi v skupino KAM ali potrdite udeležbo na 1. KAM-u, ki bo letos 12. septembra s štartom ob 9h v Tržiču.

Čeprav KAM zajema iz tradicije SAM-a, pa pripravljamo tudi marsikaj novega. Pridite pogledat! :wink:
Uporabniški avatar
 mitjas
#192685
Ena od novosti, ki jo omenja Rollback, je nov ciljni prostor na Jezerskem.
Tekačicam in tekačem bomo prihranili neskončni :wink: zadnji kilometer in pol ravnine, cilj bo letos namreč za Kazino na športnem igrišču :!:
Smo pa včeraj preverili še traso za rekreativni tek po Jezerskem. Tudi ta trasa je malce spremenjena glede na prejšnja leta. Objavili jo bomo takoj, ko dobimo vsa potrebna dovoljenja.
 Jožko
#194630
Pozdravljeni!
Ja res je Marko, kar praviš. Z Nežko sva se v nedeljo podala na ogledno turo po trasi KAMa. Gorske rožce so se odločile, da se ga udeležijo, komanda je padla in ni kej je treba ubogat. V lepem vremenu sva zjutraj štartala v Tržiču pa ne z namenom, da greva do konca. (zaradi logistike)No po tihem pa sem si mislil, da tut Jezersko ni na koncu sveta in bova že dobila kak prevoz nazaj v Tržič.
Štartala sva kar tko resno in se do Kofc pripodila, kar v lepem času pod 1,30 seveda je sledil zajtrk pa kavica. Vreme kar mal hladno, razgledi pa prekrasni na vrhove v grebenu Košute. Čez pašnike, kjer je imela Nežka mal težav s kravami sva lepo napredovala do Dolge njive, kjer sva si privoščila kosilo in malo počitka. Tu pa je dokončno padla odločitev, greva naprej saj imava nazaj še dlje. Ni kej, kar Kerlci rečemo tut nardimo in tako sva jo veselo priromala na Jezersko.
Prijatelj Jure je naju rešil in naju prišel počakat na cilj z kombijem iz katerega je prinesel seveda z vrečko iz katere se je svetilo nekaj zeleno - slastnega, ki lepo steče po grlu po več urni hoji in teku in naju seveda odpeljal nazaj v Tržič.
Prelepa nedelja doživeti v teh prelepih krajih mi bo ostala v spominu in komaj čakam na dan D, ko se bomo zapodili iz Tržiča do Jezerskega na novem KAMu.
Uporabniški avatar
 ROSI64
#195353
Rollback napisal/-a:Naš prijatelj Jožko iz Baške grape se je s hčerko Nežko pred par dnevi podil po progi KAM-a.

Nekaj fotk je objavil tukaj in so super, kako je bilo na progi, pa bo sam povedal :wink:

Še dobra dva tedna do dirke :D

Nismo vsi na facebook-u, da bi lahko fotke gledali :(
 Jožko
#195619
Pozdravljeni!
Ja palice pa prav pridejo in jih tudi sam uporabljam, če se le da in če so le dovoljene. Ja KAM se bliža in komaj že čakam, da se z Rožcami zapodim tja čez vse te dolge njive. Bi blo prov fajn mal dežja prej, da se za nami ne bo preveč kadilo :D
Uporabniški avatar
 Loni
#195783
To je pa že malo lepše za pogledat, mislim na softič varianto, en cajt je kazalo, da bova z Andrejo sami samcati :wink:
Uporabniški avatar
 ROSI64
#195787
Imam eno vprašanje, ker nimam nobenih izkušenj še z takimi gorskimi teki.

A so za ta tek (35km varianta) primerne običajne tekaške copate z močnejšim profilom? Jaz mam naprimer za grobi teren Nike pegasus. A bi šlo tudi na tem teku s temi supergami?

Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
 Rollback
#195790
Rosi, če si vsaj po hribih že hodil v podobnih copatih, boš tudi KAM lahko pravil v njih brez težav. Te moram pa opozoriti, da je nekaj prehodov zelo zoprnih, in če nimaš izkušenj s tekom po takih terenih, ti lahko hitro zdrsne. Nevarno postane tudi, če je proga mokra ravno toliko, da spusti postanejo drsalnica. :shock:

Če še nimaš izkušenj z gorskim tekom, ti za začetek raje priporočam obutev z boljšim oprijemom.

ps. s progo so se nekateri spoprijeli tudi že v miminalni obutvi brez oprijema in blaženja. Brez težav :wink: :D
Uporabniški avatar
 AVI
#195886
ROSI64 napisal/-a:Imam eno vprašanje, ker nimam nobenih izkušenj še z takimi gorskimi teki.

A so za ta tek (35km varianta) primerne običajne tekaške copate z močnejšim profilom? Jaz mam naprimer za grobi teren Nike pegasus. A bi šlo tudi na tem teku s temi supergami?

Hvala za odgovore.


Sam imam drugače v uporabi adidas trediac ...vendar kolikor te poznam mislim, da tudi z "najkicami" ne boš imel večjih težav....res pa, da v kolikor bo mokro potem bi znala biti zadeva nekoliko drseča...bo potrebne več previdnosti.... :D :D :D
Nazadnje spremenil AVI, dne 03 Sep 2009, 15:51, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA