prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 Dule
Zdaj pa resno: Ker vreme kaže da bo, nameravam v soboto 17.07. na trening na Grintovec.
Start bom imel ob 6uri izpred koče v Kamniški bistrici, nato pa tri ure gor in tri ure dol, ena ura za Analizo, tako da bi vse skupaj trajalo do 13ure.

Seveda ste vabljeni TF da se mi pridružite, glede skupnega prevoza (imam še frej) pa me kontaktirajte preko ZS.

Lep sončen dan vsem :D
Uporabniški avatar
 lojzeP
Jest bi skoraj šel.
Malce mi namigni, prosim, glede opreme in ostalih "malenkosti", ki jih mi "ravninci" slabše poznamo. :oops:

2x LP

P.S. a je analiza na vrhu, ali po tem, ko pridemo dol :roll: :oops:
Uporabniški avatar
 Dule
lojzeP napisal/-a:Jest bi skoraj šel.
Malce mi namigni, prosim, glede opreme in ostalih "malenkosti", ki jih mi "ravninci" slabše poznamo. :oops:

malo "močnejše" superge oziroma nizke planinske čevlje, pa kaj za preoblečt. Sem pa lani videl, da gredo eni gor trenirat enako oblečeni kot da bi tekli po ravninci :D , vendar glede na letošnje vreme menim da je bolje imeti kaj s sabo.. Se je pa menda nekoliko ogrelo, tako da na vrhu menda ne zmrzuje :roll: :oops:

lojzeP napisal/-a:P.S. a je analiza na vrhu, ali po tem, ko pridemo dol :roll: :oops:

Jaz sem za Analizo potem, ko se vrnemo nazaj v dolino.. bo pasal kakšno rečt o tekočih zadevah :lol: , ko bomo skurjeni..

Je pa zanimivo, da za dol porabiš skoraj enako časa kot za gor :oops: ..
bi si mislil da se dol pride en, dva, tri.. :oops:
Uporabniški avatar
 lojzeP
Dule, sorry !

So me glih "pohladil", da "moram" v soboto na udarniško ( beri brezplačno ) eno tekmo skoz dat, tko da mi gredo solze dol, ampak ne pomaga - mene ŽAL ne bo. :twisted:

2x LP

P.S. takav ti je život nas sportaša ( jebiga PRESS )
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
ŽIVELI SOTRPINI LAUFARSKI!

Madonca sem že kar pogrešal LojzeP-ja, ki ima posebno karizmo faca na kubik bi se temu reklo.Sedaj bo spet pestro na Tekaškem forumu.Ja za v soboto pa žal sicer ne bom mogel iti, ker moram iti k bratu v Celje popoldne.Pravzaprav že ob 12h štartam.Tako, da Dule odlaufaj še zame en turo na Grintovec.Samo, danes grem pa resnično na Storžič in bom spravil ves bes ker ne morem iti v soboto.Ampak je še par dni do dirke, tako da lahko še zmeraj nekaj zmučkam.
Drugače pa kot sem rekel LojzeP- ju, sedaj bo resnično pestro na treningih okoli Brda.
Sicer to paše v drugo rubriko, ampak na kratko nam povej kako si se ogreval na morju ali je bilo kaj tekačic ha, ha.
Lepo se imejte vsi!
Uporabniški avatar
 Dule
lojzeP napisal/-a:Dule, sorry !

So me glih "pohladil", da "moram" v soboto na udarniško ( beri brezplačno ) eno tekmo skoz dat, tko da mi gredo solze dol, ampak ne pomaga - mene ŽAL ne bo. :twisted:

2x LP

P.S. takav ti je život nas sportaša ( jebiga PRESS )

Hm ja Lojze mi sportaši gremo pač tja, kjer bolje plačajo, pa če magar brezplačno, kajne :lol: . Solz pa nikar, saj ni tako hudo. Imej se 8) !

marathon napisal/-a:ŽIVELI SOTRPINI LAUFARSKI!

Madonca sem že kar pogrešal LojzeP-ja, ki ima posebno karizmo faca na kubik bi se temu reklo.Sedaj bo spet pestro na Tekaškem forumu.Ja za v soboto pa žal sicer ne bom mogel iti, ker moram iti k bratu v Celje popoldne.Pravzaprav že ob 12h štartam.Tako, da Dule odlaufaj še zame en turo na Grintovec.Samo, danes grem pa resnično na Storžič in bom spravil ves bes ker ne morem iti v soboto.Ampak je še par dni do dirke, tako da lahko še zmeraj nekaj zmučkam.

Marathon, tebe bi tako ali tako videl samo na startu in pa mogoče na analizi, vmes pa bi te tvoja brzina vzela daleč naprej pred mano.
Ja lahko tebi, ki ne rabiš veliko časa da opraviš s treningom :lol: .
Velja marathon dobiš poročilo s prve roke o progi - si bom ogledal vsak kamen, če je še na svojem mestu :D . Se beremo.
Uporabniški avatar
 Dule
Tukaj je slikca današnjega Grintovca. Na treningu je bil še Jogo, ki je na Kokrškem sedlu zaradi pomanjkanja časa obrnil v dolino:

Slika

ja zelo zahteven je Grintovec (moj današnji čas hoje 2uri49minut).
Še povezava na preostale slikce iz lepih hribov je tule
Uporabniški avatar
 gregorb
Bravo Dule! Vidim, da si imel res srečo z vremenom. Povej a si ta čas dosegel s hojo ali s kombinacijo teka in hoje?
lp
Gregor
Uporabniški avatar
 lojzeP
Dule, vsa čast :cast:
Ko gledam tele fotke, me kar malo mrazi, kao , a je sploh gor za iti, al kako :idea:
Res mi je žal, da se vama danes nisem mogel pridružiti, ker vidim, kako "hudo" je bilo. Bo treba do vikenda še malce po glavi pospraviti, da se ( mogoče ) lažje odločim za naskok. Sicer pa napiši(ta) čimveč o tem vzponu, da se čimveč stvari lahko predvidi.
Se ob takih dogodkih večkrat spomnim mojega fotra, ki je znal reči, da gora ni nora, ampak je tisti, ki gre gor. :oops:

2x LP

P.S. do nedelje je pa še itaq daleč :o
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
MAMA MIA!
Bi rekli Italijani kakšna lepota se razprostira okoli Grintovca in seveda na njem.Moram povedati da sem izvedel skoraj bi se temu reklo iz prve roke od človeka, ki je v KGT Papež iz Kamnika, da naj bi letos prišel tudi MOlinari.Ja to je tisti Italijan, ki je hudi dober v breg in po bregu navdol.Denarni sklad se je iz lanskih 540.000,00 sit, letos dvignil na reci in piši 1.000.000,00 sit.Tako, da vam povem, da bo nora udeležba in konkurenca mednarodna.Dule cel dan sem mislil, kaj bi dal da bi bil na Grintavcu to je noro, pa tako lepo vreme in tam v ozadju vidim čudoviti hribčki v človeški podobi na dveh nogah mama mia, kako rad imam hribe.
LojzeP ja tvoj oče je prav rekel, da gora ni nora, nor je tisti ki gre nanjo.
Ali kakor bi se jaz temu izrazil: " GORA NI NORA, NOR JE TISTI, KI JO NE SPOŠTUJE Z VSO NJENO VELIČINO IN LEPOTO, KI JO PREMORE!"
Mogoče se malce čudno sliši, ampak tako je in nič drugače.Sicer pa vsak lahko drugače občuti odnos do gora.Gore ne oproščajo kakor je vsem znano, kaznuje vsako napako, če ne spoštuješ naravnih zakonitosti, ki jih postavlja.Ne to ni nobena strahopetnost do gora, to je kvečjemu spoštovanje do narave brez primere.
Ko sem prebiral LojeP-tovo sporočilo.Se mi je utrnil sledeča misel.Za nekoga si lahko nor, ko greš na goro in se vzpenjaš in vzpenjaš.Ampak, kakšna nagrada te čaka, ko dosežeš vrh gore, ko si na njej, ko si rečeš, stopil sem na vrh gore.Z vsem zadovoljstvom lahko uživaš čarobne trenutke lepot okolice, dokler si na njej.Ko se pa začneš spuščati počasi izginja tisti stik z njo, ampak to samo površinsko.Globoko v sebi pa še lep čas lahko čutiš navdušenje, kaj si naredil, kaj si občutil, kaj si doživel ko si se premikal proti vrhu.Da ti teče znoj po obrazu, celem telesu, po hrbtu, skratka povsod.Pa kljub temu ne odnehaš in greš dalje proti svojemu cilju.Stopiti na vrh oziroma priteči na vrh te Tvoje gore.
Navrhu lahko samo ti zaužiješ tisti zrak, zaradi katerega si opravil tak napor oziroma stopil na to goro.
Skratka Grintavec je veličasten kakor je lahko le nekatera gora, le nekateri vršac okoli nas.
LojzP vzdušje pa je tako, da se z besedami ne da opisati.Na vrhu sedla je do sedaj stal nekakšen planšar s tisto značilno troblo in vanjo pihal, čeprav je bil on bolj rdeč v obraz kot pa kak kuhan jastog.Sedaj nevem ali od pihanja ali od kakšnih hlapov.V glavnem ploskajo, navijajo, vspodbujajo kakor se pač da.To redko kje pri nas doživiš.Odkar je zopet aktiven ta tek mi ni žal, da se ga udeležim.Čeprav letos za njega nisem ne vem kako pripravljen, ampak grem na ta tek iz spoštovanja.Mogoče se bo pa kaj iz tega izcimilo in bom še dobro šel.
Ja naslednje leto, če ne bo kakšnih nepredvidljivih prigod.Sem pa že tedaj , ko sem bil v Kliničnem tiste tri dni si dejal, naslednje leto pa po domače bi se temu reklo: "ma da se mi trga in da gre znoj v potokih in dosežem kar sem si zastavil".No tako mimogrede.
Skratka proga je v začetku rahlo valovita tako, da se da do vzpenjače oz. žičnice, ki prevaža prtljago gor kar lepo tečti.Potem pa pride proga, kjer nekaj časa lahko tečeš, nekaj časa pa hitro hodiš oziroma delaš, kar se d a dolge korake.Potem imaš nekja vijugastih serpetin malce strmo pa zopet ne.Zatem prideš na tako imenovano čistino, kjer se ti odpre pogled na Zoisovo kočo hja tu je pa strmo.Tu skoraj ne moreš tečti, ampak lahko izkoristiš svoj potencial dolgih korakov po melišču navzgor.Samo ni dobro , da greš naravnost ker izgubiš preveč energije še za nadaljni pristop naprej.Ampak je najboljše, da greš cikcak kakor je stezica.Potem prideš na vrh sedla od tu zaviješ rahlo oziroma kar precej v desno in se zopet rahlo povzpneš v breg nato sledi takoimenovana tiha dolina se spustiš v močan dir (ODVISNO OD TEKAČA) potem pa se zopet začne rahlo vzpenjati na desno.Ko pogledaš za trenutek gor, si misliš saj to bo pa kmalu, ampak to te lahko zavede.Ker se počasi vzpenja in je vseskozi bolj strmo mislim nekako ni ne konca ne kraja.No potem pa prideš na takoimenovani tvoj cilj, ki si se ga zastavil.
In lahko zajodlaš če imaš še kaj moči in zraka ha, ha.
Skratka LojzP prisrčno vabljen na Grintavec.Lahko ti samo z enim stavkom rečem, da ti ne bo žal.Samo če bo tako vreme kakor ga je imel Dule.
Se vidimo na gori, čeprav nismo nori.
LEP ŠPORTNI POZDRAV VSEM KI PREBIRATE TEKAŠKI FORUM!
Uporabniški avatar
 Dule
gregorb napisal/-a:Bravo Dule! Vidim, da si imel res srečo z vremenom. Povej a si ta čas dosegel s hojo ali s kombinacijo teka in hoje?
lp
Gregor

Hvala Gregor, Lojze,Tomaž in ostali :TF) . Ja vreme je bil taprav, takšnega si na tekmi lahko samo želimo - ni bilo vetra, hodil sem zgoraj brez do vrha.

Glede teka je pa tkole: malo lahkotno samo do spodnje postaje žičnice(26minut), nato pa skoz samo hodil(pa še majen nahrbtnik sem imel). Če bi tekel, vprašanje če bi potem prišel do vrha :roll: Zelo važno je prav razporediti moči, ki ti na koncu že pošteno poidejo.

Sem pa vseeno včeraj ugotovil, da letos še ne bom ujel limita 2uri30minut. Sicer pa sploh mi ni jasno zakaj tako visok limit, saj bi bil tudi 2uri40 ali 2uri50min še vedno zelo spodoben limit. To tisti, ki so progo sprobal že vejo.

Sicer pa "važno je sodelovati ne zmagat".
Uporabniški avatar
 Dule
lojzeP napisal/-a:Dule, vsa čast :cast:
Ko gledam tele fotke, me kar malo mrazi, kao , a je sploh gor za iti, al kako :idea:

Lojze mene tudi, vsakič znova. Ko pride človek nazaj v dolino (na varno) se šele zadovoljno oddahne in zadovoljhstvo je popolno in rečeš:to je to 8)

Res mi je žal, da se vama danes nisem mogel pridružiti, ker vidim, kako "hudo" je bilo. Bo treba do vikenda še malce po glavi pospraviti, da se ( mogoče ) lažje odločim za naskok. Sicer pa napiši(ta) čimveč o tem vzponu, da se čimveč stvari lahko predvidi.
Se ob takih dogodkih večkrat spomnim mojega fotra, ki je znal reči, da gora ni nora, ampak je tisti, ki gre gor.

2x LP

P.S. do nedelje je pa še itaq daleč

Lojze saj vem da je nedelja še daleč, pa vseeno ti svetujem pejd vsaj za trening pogledat, da boš vedel kaj te čaka. In danes (nedelja) bo kot kaže še en lep dan :wink:
Uporabniški avatar
 Dule
Tomaževemu opisu pa nimam kaj dodati. Lepo in doživeto opisano :clap:
Tako kot da bi mi bral misli, samo jaz ne znam to spravit na papir :wink: .
Uporabniški avatar
 Tuareg
Bravo, Dule!!!! Ko gledam tele slikce, me kar malo zvija. Imel si dan, za
katerega je vprašanje, ali se bo čez teden dni ponovil. Ziher bi bil zraven,
ampak včasih pride tisto nekaj, ki ti kot strela z jasnega prekriža načrte.

Čajčki in druge "arcnije" in prisilni počitek, zunaj pa vreme kot iz
škatlice... Je že taka Alahova volja....

P.S. Mimogrede odgovor še Marathonu: Gora ni nora, nor je tist, ki ne gre
(v pravem času) gor. Ja, saj res skoraj znoriš, če v takem vremenu ne
moreš gor...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA