prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 landlord
10 ur sedenja ni počitek. To je mučenje.

Pridobivanje telesne mase in pridobivanje hitrosti ne gre dobro skupaj. Sploh pa ne na tak način kot si si ti to zastavil.

Visoko proteinska dieta pri ljudeh z nizko telesno težo povzroča okvare ledvic in s tem povezane probleme.

Če želiš hitro teči na določeni razdalji priporočam izmero kroga nekje v okolici na tej razdalji, izmero časa, in postopno izboljševanje tega časa na tej razdalji.

Lep pozdrav,
LL.
 matic20
Še nekaj me zanima. Prijatelj me je prosil,da bi tekel z njim zvečer še 40 min. Ali bi pridobival na masi če bi na nefitnes dneve tekel zjutraj 30 min in zvečer še 40 min? Za koliko na povečam kcal vnos?(178cm,66kg, pulz pri teku pa 140-150) Ali je možno, da pride do preutrujenosti? Glede na to , da je zvečer tek in nato imaš še obrok pred spanjem, kaj bi bilo najboljše da zaužijem?Mogoče shake z nekaj beljakovinami in hitrimi OH-ji in nato čez 1 uro maščobe+beljakovine?
Recepta ni, enostavno sprobaš in se prilagajaš. Pač če želiš kvaliteto si je za to treba vzeti čas, hitro pridobljeno hitro izgubljeno. Vsak od nas je pa različen in ti ne more rečt čuj to je tapravi recept. Obstajajo neke osnovne smernice, ki si jih verjetno že obdelal če ne pa mal pogooglaj pa ti on že vse pove.
Uporabniški avatar
 bluegreen
Uroš Sobočan napisal/-a:
bluegreen napisal/-a:počitek je itak brez veze in za lenuhe

Se bom raje zadržal, raje si preberi kak strokoven članek!

No no, ni me treba napadat! :( Da ne bo pomote, to kar sem napisal je bilo mišljeno ironično. Mnenja sem, da bi fant moral malo več počivati, da bi zdržal vse te napore - predvsem vzeti tudi kak dan več prosto, sploh glede na načrte o dveh treningih dnevno.
Res pa je, da sem v njegovih letih tudi sam z lahkoto zdržal podobne napore, kot jih on opisuje in včasih prestal tudi hujše tedne, pa nisem dobil nobenih poškodb in tudi ne pretreniranosti, kar se mi dogaja sedaj. Mogoče telo v mlajših letih (tam do 20) lažje prenaša napore.

Matic, vsekakor pa ti želim veliko uspeha!
Saj te nisem napadal toda ne piši neumnosti :wink:
Fant je vprašal za mnenje in kot si sedaj sam napisal si bil sam isti sedaj pa plačuješ davek. Veš da smo vsi naivni v mladih letih in bi radi slišali samo tisto kar nam je všeč. In tvoj odgovor bi bil tudi meni dosti bolj všeč :mrgreen: ampak dejstvo je da moraš gledat na daljši rok ker se telo ne spreminja/izčrpava čez noč.

Pa ne bit razočaran no :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA