prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Kar pretežek trening glede na to da imam jutri tekmo na Dražgoško goro. Sicer pa je blo lepo. Pa tudi osvežujoče. :)

Blog: http://bojanambrozic.spaces.live.com/bl ... 9236.entry

Po treningu sem se takoj odpravil na največje astronomsko opazovanje v Sloveniji doslej v Tivoli. Stotine radovednežev je pokukalo skozi moje "oko". :) Super je bilo! Blog o tem še napišem.
Nazadnje spremenil Bojan Ambrožič, dne 29 Avg 2009, 16:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 skrb
Ma kej si ti nor ?
Razumem, jo mahneš do Krnskih in nazaj , ampak po tem še na opazovanje vesolja v Tivoli , to je pa preveč . Pa veš kako lep razgled do morja je z Mahavčka ? In kako lepo je v jasni noči ležati v dvoje na mehki travi na Bogatinskem sedlu in opazovati svetleče zvezde ?
Kam hitiš , ko brez miru okrog divjaš ? Prjatli prašajo te kam?

Tudi mene je včeraj zvečer po desturnem guljenju pisarniške mize in zijanja v računalniški monitor zvabilo med zvezdoglede v Tivoli. Super razstava in voden ogled fotografij vesolja . Še dolgo v noč smo poslušali predavanja in kukali skuzi teleskope .

Danes pa malo lenarjenja in tihega razmišljanja o Dražgoški gori . Naj poskusim ? Še Vencelj se nekaj spakuje , da mu trasa ne leži . Bojanu ne bo teško zmagati in se razgledati po Dražgošah z najvišje stopnice zmagovalnega odra . Vse tiste klance ima v nogah . Kaj pa sem jaz naredu ta teden ? Enkrat sem pod večer tekel iz službe domov . In jutri bi si želel hoditi in malo teči na Dražgoško goro ? A sem dovolj nor ?
Prahu na poti sicer ne bo , ampak bruhali bomo ogenj iz pljuč .
No, ne vem . :?:
To pa vem, da se vidi z Bogatina morje, ker sem že bil pozimi. Samo včeraj se itak nebi, ker je bila atmosfera preveč umazana, kljub jasnemu vremenu. Sem pa razmišljal o skrajšanju na Mahavšček. Res je dolga trasa, jest pa sem imel v planu še dlje.
Kako se opazuje v dvoje ne vem. Bi pa rad vedel. Na žalost za to še ni bilo priložnosti. S solo opazovanjem pa imam veliko izkušenj.

Lepo da si šel prišel na opazovanje. Si pogledal skozi moj teleskop - 120 mm akromatski SW refraktor?

Moj teleskop na opazovališču: http://www.2shared.com/file/7443124/a67 ... 9_175.html
Uporabniški avatar
 skrb
Bojan,
žal v množici razpoložljivih teleskopov tvojega nisem opazil . Nekajkrat sem se postavil v vrsto in medtem poslušal predavanje . Ob naslednji priliki bom pokukal tudi v tvoj teleskop . Čestitke in zahvala vsem akterjem , ki ste pripravili prireditev in pokazali svoje naprave . Občudujem ljudi , ki imajo široko obzorje interesov in znanj .
:clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA