prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

ton
ALI: 'Poskusil sem za vas, da vam ne bo treba'
Tole mi leži na duši in moram izkašljat: ker nisem največji fan lastnih izmišljij, sem se bil odločil za letošnje Radence uporabiti 'spletnega pomočnika'. Slišal sem za odlične rezultate z "Austria marathon', ampak tisto velja za cel maraton, ne za polovičko, zato sem sklenil preskusiti kar domače pameti izum: opcijo 'Pripravi tekaški program' na http://www.tek.si/. Naštelal sem ga tako, da bi me ob modusu 'zmerno intenzivno' pripeljal pod 1:30, in ven mi je vrgel program, ki se je od 18. januarja končal zadnjo soboto. Povedati velja še, da sem zraven bazično tudi plaval in kolesaril, zato nisem upošteval po petih tekaških enot na teden, pač pa sem vse stlačil v tri, in par lahkotnih tekov spremenil v trening menjav kolo/tek.
Spletni majster ponuja v bistvu štiri enote: dokaj izi tek na začetku tedna, intervale v sredo, izi tek z nekaj 100-metrskimi pospeševanji v četrtek in konec tedna dolg tek (od začetnih 11 do končnih 19 kilometrov, hitrost pa od januarja pada s 5:03 do 4:54). Tedenski obroki rastejo s 25 na končnih 52 kilometrov, ciklusi so klasični: 3 tedne zmeraj intenzivneje, četrti regeneracijski.
Vse to gre, ne gre pa sreda. Spletni birič je že januarja od mene terjal, naj divjam 5 kilometrov v času 4:12. Mislim, da sem takrat zadnjič izpolnil njegove želje, saj je postajal zmeraj bolj zahteven: pri tempo teku je postopoma daljšal stezo in strigel čas - na koncu je mrko gledal, ker sem podbacil 10 kilometrov na 4:11 (toliko nimam niti TF 10ke), še bolj pa je gnjavil pri intervalih na 1.600: z začetnih 2 x v času 6:22 je poskočil na 5 x v času 6:11. Nisem nek matematik in za preračunavo porabim celo polo papirja, ampak tole pomeni tempo 3:52, kar je zame na 4 kroge bogami preveč. Največ, kar sem iztisnil iz sebe, je bilo enkrat 6:17, kar pa bo po moje ostala rekordna znamka.
Čeprav sem v Radencih dosegel želeni čas, mislim, da tale spletni preračunovalnik ni dobro umerjen in toplo priporočam kalibracijo (morda z leti tekača?), morebitnim odjemalcem pa kanček več zdrave pameti, kot je imam sam.
Jah, ton, jaz sicer nisem treniral po tem spletnem programu :nono:, sem pa lansko jesen treniral po programu, ki je bil objavljen v Poletu, ki je zelo podoben temu, ki ga navajaš (pripravljal sem se na Ljubljanski polmaraton), pa so mi bili napisani intervali prelahki, tempo teki pa ravno prav, tako, da sem dobil še eno potrdilo, da si je potrebno internetne pa tudi vse druge programe prilagoditi individualno... :roll: :oops:
Čeprav se mi je program zdel vsaj zame zelo dober, mi je nastop v Ljubljani popolnoma spodletel in sem odstopil, tako, da mi še danes ni jasno, kaj točno je šlo narobe... :?: :idea: :arrow: no kokrkoli že, na podlagi tega programa, sem sicer z malo spremenjenimi treningi (bolj intezivnimi) kasneje dosegel dva nova BP-ja na 21 in 10 km 8) :D ...
Sicer pa od novega leta, praktično ne treniram po nekem programu ampak bolj po filingu (ugotovil sem, kateri treningi so najbolj pomembni za dobro tekmovalno pripravljenostjo...) , pa sem z rezultati kar zadovoljen... :D

Lp! :wink:
 spela*
ton napisal/-a: Največ, kar sem iztisnil iz sebe, je bilo enkrat 6:17, kar pa bo po moje ostala rekordna znamka.

A ne bi tega vpisal v kakšno drugo temo? :wink:
Velja namreč tudi samostojen trening, važno, da je na stezi.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA