prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Zanima me predvsem na tekmah; se pravi konkretno na POLAR 725 se da naenkrat(poleg utripa) spremljati še dve funkciji, jaz imam na treningih PACE (mali izpis)in pa štoparico(velik izpis). Kako pa vi?Sproti spremljate kalorije, čas, kilometre, hitrost, višino..?
Lpa
Uporabniški avatar
 Tatjana
Jaz imam Polar S625x. Ponavadi imam uro in pace, če pa delam intervale ali tempo pa pace in razdaljo/uro. Ostale parametre pa pogledam, ko na kakem semaforju čakam na zeleno ali na "okrepčevalnici", redkokdaj pa med samim tekom.
Uporabniški avatar
 areh
No, sej jz mam tut 625 ne 725 :oops: .
lpA
Uporabniški avatar
 Damijan
Uporabljam Polar 710i + garmina 201 za teke na odprtem, intervale, tempo teke ipd.

Vsako "strandardno" progo imam razdeljeno na odseke, tako da v bistvu spremljam - jasno, poleg pulza - štoparico posamezneka odseka (lap time), čist na vrhu pa kakor kdaj: največkrat je to kar skupni čas treninga, včasih ura, redko višina (ascent), nikoli pa npr. kalorij...

Garmin služi za pregled tempa ter skupno pretečene razdalje. Skratka, z dvema urama in včasih mp3 playerjem zgledam kot veršetrkerija...
Uporabniški avatar
 bigk
Imam RS200 in ponavadi imam vklopljen skupni čas in čez dve vrstici pulz. Občasno preklopim še na čas posameznega kroga (km) in uro.
Uporabniški avatar
 MMAJA
Jaz imam Polar 725. :mrgreen:
Med tekom imam poleg pulza vključeno kar uro!
Med kolesarjenjem pa hitrost, včasih pa pokukam na število prevoženih km!
 Benady
S625x

Poleg pulza v % imam med tekom običajno štoparico in speed, redkeje distance.

Na kolesu speed, poleg pa običajno nadmorsko višino ali štoparico.
Uporabniški avatar
 MatjazV
Polar S625x:

Pace, štoperica in srčni utrip.

Poleg tega sem preko PC vklopil še eno, zelo praktično fukcijo.

In sicer sem v nastavitvah v zavihku "User", v desni koloni, tretja vrstica "Heart Touch" izbral možnost "Store Lap", ki jo toplo priporočam.

Gre za vklop funkcije, ki omogoča, da pri shranjevanju rezultatov za posamezen krog (Lap), namesto pritiska na rdeči sredinski gumb, to storimo tako, da uro približamo k oddajnemu pasu, ki ga seveda moramo imeti nameščenega. S tem se izognemo stalnemu iskanju in pritikanju na rdeči gumb, kar je po mojem npr. na maratonu (42 lapov) bolj zamudno kot pa uporaba funkcije Store Lap. To funkcijo uporabljam že nekaj let in se mi zdi ena od boljših Polarjevih pogruntavščin.

LP

MatjazV
Uporabniški avatar
 MihaPR
He he, identični post kot Matjaž, vklučno s telim store Lap. Res zelo uporabna funkcija.
Uporabniški avatar
 areh
O, to je pa dober. Bom sprobal. Pa nikoli po pomoti preveč ne približaš ure k pasu(naprimer ko se kaj počohač ali opbrišeš pot s čela ipd.) i posledično sprožiš lap time?
LpA
Uporabniški avatar
 MatjazV
areh napisal/-a:O, to je pa dober. Bom sprobal. Pa nikoli po pomoti preveč ne približaš ure k pasu(naprimer ko se kaj počohač ali opbrišeš pot s čela ipd.) i posledično sprožiš lap time?
LpA

Ja, imaš prav. Se mi je že nekajkrat zgodilo, da sem nehote sprožil lap time, ko sem se popraskal.

Lp

MatjazV
Uporabniški avatar
 areh
Se prav pol nema čohanja :lol:
lpA
Uporabniški avatar
 MihaPR
ma, sam direkt, ne krožno mim modrca :)
Uporabniški avatar
 areh
Včeraj sem malo simuliral to funkcijo, samo sem ugotovil, da zaenkrat ni potrebe-nisem nikol na tako visokem pulzu, da bi imel probleme z ročnim pritiskanjem na gumb na uri. Bom kr "klasiko" uporabljal.
lpA

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA