No, bom pa še jaz pristavil svoj piskrček. Ker je naneslo tako, da sem ostal brez prevoza v Maribor (po vsej sili

), sem se odločil, da si privoščim ultra rojstni dan. Da ne bi pretiraval sem iz proge Sg-Mb izbrisal cca. 10km in 1000višincev, tako sem včeraj 10.30 štartal iz Partizanke na Kopah. Do Ribniške koče me je pot peljala po že zdelani a utrjeni progi za tek na smučeh, težje je bilo naprej, mimo Lovrenških jezer do koče na Pesku, ko večinoma ni bilo shojeno. Na Pesek sem prišel precej premočen, še posebej v noge, spreoblekel sem se, rezervne nogavice pa sem pozabil doma, tako sem se odločil, da si tam privoščim kosilo, ter na radiatorju posušim čevlje in nogavice.
Po kosilu sem se obul v bolj pogrete, kot pa suhe nogavice, kljub temu je bila sprememba očitna in v noge me ni več zazeblo. Tekel sem po poti, kjer smo tekli lani poleti na teku MB - Pesek - MB, kljub temu sem nekje sfalil in očitno pri tabli Areh 7, Ruše 17 zavil proti Rušam. Po eni uri se mi je že zdelo, da sem nekje sfalil, kaj pa naj, tekel sem naprej. Nekaj km pred Rušami sem srečal starejšega gospoda, ki me je razsvetlil kje sem ter mi povedal, da sem precej podaljšal svojo pot, da bi lahko bil že v mb, da je pred mano do Mb. še cca. 15 km, in to po asfaltu, kar me je rahlo vrglo iz tira,15km nabijanja po asfaltu, ne hvala! Poklical sem Dajano naj pride po mene, ki mi je btw ravno pekla torto
Bil sem malo pred Limbušom, ko je prišla, ura pa je kazala 17.30. Nabralo se je cca. 60km, točno ne vem, saj mi je garmin zatajil (prazna baterija). Torta je bila odlična, pol sem je pojedel sam