Osmi vzpon smo uspešno pospravili pod streho. Današnji vzpon je bil v znamenju "hitrosti".
Obiskal nas je tudi odlični gorski tekač
Gašper Bregar.

In pa
Zdravko Volkar, pred leti tudi državni prvak SLO v maratonu.
Zakaj liga v znamenju hitrosti?Tokratno ligo smo lahko bili ligaši priča, kako hitro se nekdo vzpenja oz teče, če želi pot opraviti pod 20 minutami. Ker nikoli ni pravega občutka, ko gledamo tekme oz ko tisti prvi pospešijo in jih že na prvem ovinku izgubimo iz vidnega polja, smo tokrat zadevo malo obrnili.
Tisti, iz
KLUBA20 so morali, ko smo mi štartali, počakati 2 minuti in štartati za nami. Iz prve roke lahko povem, da sem bil ujet pri kmetiji in lahko naredil smo

.
2 minute za nami so štartali :
Sebastjan Zarnik 17:04, Gašper Bregar 17:30, Boštjan Erjavšek 18:40 in
Boris Peček, ki je zaradi slabega razpoloženja odtekel malo počasneje.
Fantje
KLUB20 z novim članom in to je
Gašper Bregar.
Ker smo se organizatorji zmenili, da na letošnji ligi damo prednost najmlajšim, je tudi tokrat bila štarterka iz štaba
KGT Papež,
Iza Škrtič.
Spoznajmo
Izo:
Iza je že v svojih predšolskih dnevih uživala v teku in nastopanju za KGT Papež, seveda so jo k temu vlekli zgledi obeh starejših bratov. Tako je komaj čakala, da gre v šolo in s tem pridobi "pravico", da hodi tudi na treninge gorskega teka. Le tega trenira pod budnim očesom Špele Papež že tretje leto. Na treningih uživa, saj poleg teka osvaja spretnosti še v ostalih športih, koordinaciji gibov, moči, se druži s prijateljicami, Špela pa jih uči tudi odgovornosti, delavnosti in discipline.
Najbolj pa uživa na tekmovanjih doma in v tujini, ker so le ta vedno povezana z zabavo, druženjem, tekmuje neobremenjeno, a z največjim veseljem. Trud vedno obrodi tudi sadove, enkrat v obliki pokala, drugič dobrega občutka, da si se potrudil.Fotografija Ize:

Iza, hvala, ker si bila štarterka.
Kot je obljubil in obljubo tudi izponil, nas je obiskal
Milivoj papič - MILK.

Skupaj smo ligo potegnili še do Jarškega doma.

Iz leve proti desni:
Milk, Blaž, jaz, Rok, Roberto in Igor, sedi Simon. Manjka pa Martin Vodlan, ki pa je na spodnji sliki drugi iz leve, poleg
Milka.

Skupinska fotografija:
Vreme: megleno, na Veliki planini jasno toda mrzlooo.

Filmčk by MAKALU:
http://www.youtube.com/watch?v=PM9V6MwI0uc