prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 matej712
ales napisal/-a:Z Matejem nisva čist soseda, je vmes ena hiša in ena cestka..

Kako je svet velik :D
Čeprav stanujeva 50m narazen, se do včeraj nisva poznala :?

ales napisal/-a:Mi je pa Matej pokazal skoraj idealno kilometrsko ravnico ob avtocesti.

To je tukaj:
Slika

Od prej omenjenega parkirišča je po kolovozih oddaljen malo več kot 3 km - ravno prav za ogrevanje.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Matej, če ti ni odveč :arrow: ali bi lahko pripravil še zemljevid z vrisano celotno pretečeno potjo, hvala. :wink:
Uporabniški avatar
 ales
Lej, Vlajko, tule je slika iz Ozija:

Slika

se vidi, da tale moj garmin včasih za ene 10-20 metrov čist fali -zgleda k da smo tekli mal po avtocesti..

Imam pa v zalogi še eno traso malo nižje, od Vogelj navzdol proti Zapogam, Torovemu in nazaj čez traso plinovoda proti Vogljam. Jo poiščem in dam zraven, enkrat.
Uporabniški avatar
 ales
Ah nč-kar je kuj, je kuj...tule je še ona do Torovega varianta; tko ene 26, jo bom združil z včerajšnjo, da ne bo treba dvakrat po isti poti teč. Ima ene par rdečih črtic v stran, ker sem še mal iskal pot in eno podvarianto(označeno z modro črto).

Slika

Težava je samo v tem, da je oni svet pred Zapogam zlo tko ...hm nepregleden..in tm od une slikce Marije v gozdu do želv vsakič (do sedaj trikrat) pridem po drugi poti(stezici). Ma enkrat bom že naštudiral, drugače si bom pa najel lokalnega vodiča..
Uporabniški avatar
 matej712
Slika

Dodal sem še nekaj prog:

MODRA PROGA - 10km
VIJOLIČNA PROGA - 13,6km mimo počivališča Voklo, skozi podvoz in takoj desno na kolovoz
TEMNO ZELENA - 8km - po asfaltu do farme, za farmo desno čez polje
SVETLO ZELENA - 12km - pod podvozom, skozi obrtno cono Senčur, čez glavno cesto, v vasi (AMD) ostro levo na cesto proti Kr., na začetki dolgega l. ovinka po tangenti, nato ob AC, skozi podvoz, desno čez polje do kapelice in ob obvoznici nazaj.

Vse razdalje so približno od tam, kjer se začne track (Banka Koper na Primskovem). Do vzhodne obvoznice (Delavski most - rondo Mercator) je 1300m v eno smer. Razdalje sem izmeril z biciklom (+-200m).

@aleš - si bil danes kaj na "intervalni" ravnini ob AC?
Uporabniški avatar
 ales
matej712 napisal/-a:@aleš - si bil danes kaj na "intervalni" ravnini ob AC?

Ja, oni kilometrski odsek ob avtocesti je sedaj označen, zaenkrat na vsakih 200 m z enimi roza kartončki..

Štart je štiri stebričke dalje od GSM oddajnika (steber je bil že prej pobarvan rdeče), natanko kilometer pa je na koncu ravnine pri onem semaforju. Vmesne stebričke bom še ta teden malo pobarval, sam da najdem kšn primeren sprej. Proga ima natanko 8 metrov spusta, kar je po svoje tudi kr v redu. Mogoče bi bilo vseeno fino, da jo premerimo še s kolesom ali pa 305ko.
Uporabniški avatar
 Bor
ales napisal/-a:
matej712 napisal/-a:@aleš - si bil danes kaj na "intervalni" ravnini ob AC?

Ja, oni kilometrski odsek ob avtocesti je sedaj označen, zaenkrat na vsakih 200 m z enimi roza kartončki..

Štart je štiri stebričke dalje od GSM oddajnika (steber je bil že prej pobarvan rdeče), natanko kilometer pa je na koncu ravnine pri onem semaforju. Vmesne stebričke bom še ta teden malo pobarval, sam da najdem kšn primeren sprej. Proga ima natanko 8 metrov spusta, kar je po svoje tudi kr v redu. Mogoče bi bilo vseeno fino, da jo premerimo še s kolesom ali pa 305ko.
gozdarski je najbolj obstojen, pa tudi viden.....
Uporabniški avatar
 Vlajko
matej712 napisal/-a:... VIJOLIČNA PROGA - 13,6km mimo počivališča Voklo, skozi podvoz in takoj desno na kolovoz ...

Velika verjetnost je, da jo že ta vikend, najbrž v soboto, preizkusim. :roll: 8)
 Tku
@ales: bi se dalo s tvojimi instrumenti poiskati jamo Vetrnica, ki je tamle na zemljevidu pod Vogljami ob avtocesti in seveda če si za, da se to enkrat izvede?

Tako je blizu, pa ne vem kje je. Sem jo že enkrat iskal na "suho", pa ni bilo uspeha.

Lp, Tadej
Uporabniški avatar
 matej712
@Tku - vprašanje, če je jama na zemljevidu narisana na pravem mestu. Najbolje bi bilo od jamarjev dobiti koordinate.
Uporabniški avatar
 ales
Tko zdaj mi je pa uspelo trasirat eno lušno tridesetko po primskovljansko-vogljansko-vodiških gozdovih. Razen dveh klancev v okolici Vodic je večinoma ravninska proga, le ene 8-9 km je vmes po delih asfalta, preostalo je lepo zglajen makedam, več kot polovica poti je po gozdovih, tko da bo primerno tudi poleti v vročini. Orientacijsko ni zahtevna, morda se enkrat spravim in križišča označim z modrimi trakovi. Vmes je natanko 1000 metrov označenih z dvesto metrskimi intervali. Je pa seveda možnih še mali milijon različic, prikazana proga je en tak kompromis med gladkostjo steze za nažiganje s kolesom in izogibanjem preveč obljudenim potem.

Progo sem enkrat pretekel in dvakrat prekolesaril pa se kar ne morem odločit kaj je bolje.. danes sem spet dirkal po njej s sestrinim gorcem, saj se z Matejem meniva za njegovega Authorja, pa se pol bojim, da ga ne bom mogel semle popeljat..

Slika

Slika
Uporabniški avatar
 MihaPR
Torej enkrat namesto zatrasirane Logatčanke tvojo novo, dobro trasirano ravninsko Kranjčanko? :)
Uporabniški avatar
 tini
MihaPR napisal/-a:Torej enkrat namesto zatrasirane Logatčanke tvojo novo, dobro trasirano ravninsko Kranjčanko? :)

Cez 14 dni ?
Uporabniški avatar
 Matevz
Najprej naj tiste razlke v časih razlži. Mogoče se pa vseeno klanci kje skrivajo?
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 148

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA