prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 Pingo
Pa še mal drug konc

Stražišče-Bitnje-Šutna-Bitnje-Stražišče 11km odvisno kje štartaš :wink:

Če podaljšaš namesto na Šutno na Crngrob dodaš še 2km in nekaj višinskih metrov :wink:

Vse asfalt,po vaški cesti skozi Bitnje.

Hmmm kaj pa Stražišče-Bitnje-Šutna-Žabnica...čez cesto in ob železnici po ravnini do Orehka(Vlajkota)--Labore-Stražišče hmm sam ta je pa kr dolgaa že po opisu sodeč :wink:
Uporabniški avatar
 ales
Natanko 5 km (v eno smer) je od "parkirišča" na Drulovki (ob cesti Kranj-Ljubljana) ob železnici do drugega prehoda čez progo v Virmašah. Čista ravnina, lep asfalt, le zdajle je mal zapacan, ker ga kmetje (dež) še niso sprali, a to moti v glavnem bolj rolarje.

Morda bi pa ta del označili s kilometrskimi oznakami, a ne?!
Uporabniški avatar
 Vlajko
Pingo napisal/-a:... Hmmm kaj pa Stražišče-Bitnje-Šutna-Žabnica...čez cesto in ob železnici po ravnini do Orehka(Vlajkota)--Labore-Stražišče hmm sam ta je pa kr dolgaa že po opisu sodeč ...

Ok, to varianto sem tudi nekajkrat že tekel, seveda s Štartom in Ciljem v Drulovki.

Torej: Drulovka - Breg - Farma - čez progo - Spodnje Bitnje - Žabnica - Šutna - Spodnje, Srednje in Zgornje Bitnje - Stražišče - Labore - Orehek - Drulovka (ca. 17,5 km po TIS-u). Ravno, malo prometa, vseskozi asfalt.

Možne okrepčevlnice so: Žabnica (Bife), Sr.Bitnje (Bife Zora), Zg. Bitnje (Mercator); nato pa se te možnosti le še stopnjujejo. :wink:
Uporabniški avatar
 Vlajko
Pa še en "klasičen polmaraton":arrow: od Drulovke (Mercator) proti Orehku, čez Delavski most do Čirč po (orografsko) levem bregu Save (Trboje, Kamp Dragočajna) - preko Save, takoj zatem po gozdni cesti v Podrečo, nato pa vrnitev po desnem bregu Save (Mavčiče, Breg) - Drulovka. Ne boste verjeli :arrow: skoraj točno 21 km. 8)

PS: Tek mimo križišča Zbilje podaljša tek za dobra 2 km. :wink:
Uporabniški avatar
 Pingo
Matr prog kolkr češ metkamarjetka :wink: zdej pa samo še gasa :twisted:
 večno mlad
Ena od možnosti je tudi ta. Začneš na Primskovem, pa v luknjo čez Kokro, se dvigneš gor in greš skozi staro mestno jedro, kjer se malo razkažeš mimoidočim, ko si še sveža in polna energije nadaljuješ po Mohorjevem klancu navzdol, pa čez Most čez Savo in naprej v sneri proti Besnici. Nasproti velike skakalnice v Bauhenku zaviješ desno čez travnik čez stari železniški most ter pridev Struževo. V Struževem greš skozi in nadaljuješ po poljski poti do križišča na Polici. Tam počakaš na zeleno luč na semaforju ter po cestnem robu nadaljuješ do brunarice. Od tam naprej pa mimo bazena do Primskovega tudi ni več daleč. Lepa krožna turca, ene parkrat sem jo že šel.
Vendarle pa moram sam svoje kilometre kljub temu začinit s kakšnim konkretnim klancem. Tako, da vmes ponavadi še Jošt pade. Za kilometre oziroma čas pa nikoli ne vem, ker nimam nikoli ure.
Uporabniški avatar
 andreya
Vlajko napisal/-a:Pa še en "klasičen polmaraton":arrow: od Drulovke (Mercator) proti Orehku, čez Delavski most do Čirč po (orografsko) levem bregu Save (Trboje, Kamp Dragočajna) - preko Save, takoj zatem po gozdni cesti v Podrečo, nato pa vrnitev po desnem bregu Save (Mavčiče, Breg) - Drulovka. Ne boste verjeli :arrow: skoraj točno 21 km. 8)

PS: Tek mimo križišča Zbilje podaljša tek za dobra 2 km. :wink:

Tale polmaraton pa jaz s kolesom delam :oops: :roll:
Uporabniški avatar
 Vlajko
vencelj napisal/-a:... Pa je res 21? ...

Ne upam ravno priseči. :oops: :)

Vendar, to traso sem poleg teka že tudi n-krat prekolesaril in s števcem vedno dobil ca.21 km. "Enak" rezultat sem dobil tudi s "pikanjem" po TIS-ovi karti. 8)

Vsekakor pa je možno razdaljo z raznimi "bližnjicami" ali "daljšnicami", poljubno spreminjati tako navzdol ali navzgor. :wink:

Ok, recimo temu neuradna meritev s pomočjo nezanesljivih metod, nikakor pa ne smemo trditi, da je ta "polmaraton" uradno izmerjen ter verificiran s strani AIMS-a.
:lol: :lol:
Uporabniški avatar
 vencelj
Ko sem tekel skozi Prebačevo (začel sem v Smledniku, tekel po tej strani v Kranj ter skozi Mavčiče nazaj), sem naletel na Janeza U in mi je tudi rekel, da je 21 km. Šele kasneje sem razmišljal, ali naokrog na Zbilje ali po gozdni cesti v Podreči. Drugje se skoraj ne da krajšati, Sava nima nobenega mostu, lahko pa jo poljubno "vlečeš".
LP, vencelj
Uporabniški avatar
 Vlajko
vencelj napisal/-a:... Drugje se skoraj ne da krajšati...

Pa se dajmo malo približat' Goladarjem tudi kvantitativno. :!: :oops:

Traso lahko tudi skrajšaš in sicer za dober kilometer, če v Trbojah zaviješ na desno ter tečeš po bližnjicah mimo Moš v Dragočajno. :)

... Da prekrasne steze nad kanjonom Save (levi breg) med Čirčami in Prebačevim sploh ne omenjam. Takoj je spet kakšen km manj. :D
Uporabniški avatar
 mitjas
ales napisal/-a:Natanko 5 km (v eno smer) je od "parkirišča" na Drulovki (ob cesti Kranj-Ljubljana) ob železnici do drugega prehoda čez progo v Virmašah. Čista ravnina, lep asfalt, le zdajle je mal zapacan, ker ga kmetje (dež) še niso sprali, a to moti v glavnem bolj rolarje.
Morda bi pa ta del označili s kilometrskimi oznakami, a ne?!

Sicer sm kranjčan, ampak v ta del me pa razen do Drulovke še ni zaneslo. Me bo pa verjetno v zimskih mesecih, Brda mam počas že dost.
Tale ideja Aleš s km oznakami je super :!: Mogoče bi blo fajn oznake nardit clo na 500m, idealno za intervalne treninge.
S Planine se do parkirišča - saj je to začetek asfalta takoj za avtobusno postajo :?: - ravno ogreješ (približno 3,5km), za raztek je pa tud ravno dovolj.

Ste pa napisal tolk tras :shock: , da se res ni za bat ,da bi se treningi ponavljali :!:
 janezu
pred 15-leti je bil maraton DVEH MOSTOV na progi prebačevo,valburga,MOST,zbilje podreča,drulovka,planika,MOST,čirče,dolg točno 21km in mislim,da je še danes isto,samo naši časi so malo daljši :D je pa trasa kar dobro obiskana,sploh pred LM.veliko veselja pri teku ju
Uporabniški avatar
 matej712
ales napisal/-a:Morda bi pa ta del označili s kilometrskimi oznakami, a ne?!

Aleš, ob železnici so kamni z oznakami (razdalje od Beograda verjetno :wink: ) na vsakih 200m. Žal pa se železniška proga včasih oddalji od omenjene tekaške steze.
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 148

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA