prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 metkamarjetka
kljub vašim namigom kam vse se lahko spravim, sem se včeraj kot pijanec plota držala Brda :wink: ker sem prej nekaj dni lenarila in skušala ozdraviti boleče grlo, sem včeraj nabrala cca 7 km. jah, že imam kazen :bum: : grlo še bolj boli :cry:

ko ta nadloga mine, grem varianto: Primskovo, Rupa, Kokrica, mimo Boršt-a proti Polici in nazaj proti Zlatem polju, čez polje proti vojašnici in "končno" domov. ni hudir, da to ni 10-ka :evil: :!: :!: :!:
Uporabniški avatar
 BO-JAN
Hoj

Prav gotovo je kje že objavljeno, pa vendar, kakšna je dolžina kroga na Brdu, ali obstajajo kakšne oznake ob progi in v kateri smeri. :?:

Malo spremembe mi ne bo škodovalo, če zamenjam hudo prometne ceste za oval okrog Brda, kjer nameravam narediti 2-3 kroge :?:

Hvala za informacije in lep pozdrav :D

Bojan
Uporabniški avatar
 Vlajko
Za dolžino kroga okoli Brda se največkrat omenja podatek 9,8 km. Mislim, da to kar drž, čeprav so nekateri "izmerili" tudi kakšen korak manj. 8)

Glede dolžine kroga okoli Zbilj :arrow: Skoraj 100% sem prepričan, da ima JanezU prav :cast: , jaz pa sem nekoliko pretiraval, saj je moja varianta (skrajšana za bližnjico med mostom in Podrečo) dolga zgolj slabih 20 km. To sem danes "ugotovil" s pomočjo Interaktivnega Atlasa Slovenije. Seveda sem se, najbrž, ponovno zmotil za +- nekaj 100 m. :wink: Torej, tisti ki želi preteči 21 km (i kusur), mora obiskati tudi zbiljsko križišče ter se šele od tam pognati proti Podreči. :wink:
Uporabniški avatar
 mitjas
BO-JAN napisal/-a:Hoj
Prav gotovo je kje že objavljeno, pa vendar, kakšna je dolžina kroga na Brdu, ali obstajajo kakšne oznake ob progi in v kateri smeri. :?:
Bojan

Označeno nekaj je, tisti ki vemo kje oznake so jih najdemo :?
Je pa odvisno kje štartaš. Označeno je (bilo) od spomenika v smeri proti Beli.
Drugače je pa približno takole:
:arrow: na vrhu klanca je na desni na ograji bel listek z napisom 7000 (al pa 7km). Tu je še 7km do spomenika.
:arrow: 6km do konca je malce čez mostiček po koncu klancev,
:arrow: 5km oz polovica kroga je na naslednjem 10meterskem klančku,
:arrow: 4km malce pred koncem ravnine (smreka ob ograji, dokaj na samem, na desni strani),
:arrow: oznake za 3km do konca ne moreš zgrešit ker je to rumen drog na levi strani poti,
:arrow: 2km do konca je spet malce pred koncem ravnine, na desni imaš 10m ograje v drugi barvi (zeleni) (spet bel listek 2000 ali 2km)
:arrow: zadnji kilometer pa se začne ko pritečeš na cesto Predoslje-Kokrica.

Te oznake so bile pomerjene s kolesom kakšni dve leti nazaj, naj bi bile kar točne. Liski pa so žal popadali stran.
So pa še neke oznake na stebrih od ograje, narejene s sprejem, teh pa žal ne poznam.

Upam da ti bo kaj pomagalo :wink:
Uporabniški avatar
 BO-JAN
MITJAS najlepša hvala, če mi bo res uspelo iti kake dva tri kroge ni vrag da nebi kakšne oznake zagledal. :shock:
V bistvu nameravam napraviti trening v maraton tempu, pa zato rabim vsaj približne razdalje in kakšno informacijo med potjo, kot sem že omenil mi ceste ne dišijo preveč :!: :?:

Hvala in LP Bojan
Uporabniški avatar
 mitjas
Ni problema, od vrha klanca naprej je kr enostavno, so km oznake kar markantne (vrh klanca, mostiček, spet vrh 10m klančka, smreka na samem, tisti rumen drog sploh ne moreš falit, 2km do konca je pa bel listek, zadnji km je pa na ovinku).
Fajn tek :!:
Uporabniški avatar
 vencelj
Vlajko napisal/-a:Za dolžino kroga okoli Brda se največkrat omenja podatek 9,8 km. Mislim, da to kar drž, čeprav so nekateri "izmerili" tudi kakšen korak manj. 8)

Glede dolžine kroga okoli Zbilj :arrow: Skoraj 100% sem prepričan, da ima JanezU prav :cast: , jaz pa sem nekoliko pretiraval, saj je moja varianta (skrajšana za bližnjico med mostom in Podrečo) dolga zgolj slabih 20 km. To sem danes "ugotovil" s pomočjo Interaktivnega Atlasa Slovenije. Seveda sem se, najbrž, ponovno zmotil za +- nekaj 100 m. :wink: Torej, tisti ki želi preteči 21 km (i kusur), mora obiskati tudi zbiljsko križišče ter se šele od tam pognati proti Podreči. :wink:

Vlajko, to je tisto, kar mi je že pred dnevi pokazal nvatlas slovenije, ki ga običajno uporabljam. Mislim, da smo sedaj vendarle "vkup" (1ura, 21minut bi blo pa ob kratkem postanku v Prebačevu (em? :? ) vendarle prehitro za 21-ko)

Lep pozdrav, vencelj
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
mitjas napisal/-a:
BO-JAN napisal/-a:Hoj
Bojan

Označeno nekaj je, tisti ki vemo kje oznake so jih najdemo :?
Je pa odvisno kje štartaš. Označeno je (bilo) od spomenika v smeri proti Beli.
Drugače je pa približno takole:
:arrow: na vrhu klanca je na desni na ograji bel listek z napisom 7000 (al pa 7km). Tu je še 7km do spomenika.
:arrow: 6km do konca je malce čez mostiček po koncu klancev,
:arrow: 5km oz polovica kroga je na naslednjem 10meterskem klančku,
:arrow: 4km malce pred koncem ravnine (smreka ob ograji, dokaj na samem, na desni strani),
:arrow: oznake za 3km do konca ne moreš zgrešit ker je to rumen drog na levi strani poti,
:arrow: 2km do konca je spet malce pred koncem ravnine, na desni imaš 10m ograje v drugi barvi (zeleni) (spet bel listek 2000 ali 2km)
:arrow: zadnji kilometer pa se začne ko pritečeš na cesto Predoslje-Kokrica.

Te oznake so bile pomerjene s kolesom kakšni dve leti nazaj, naj bi bile kar točne. Liski pa so žal popadali stran.
So pa še neke oznake na stebrih od ograje, narejene s sprejem, teh pa žal ne poznam.

Upam da ti bo kaj pomagalo :wink:

ooooo, super info! sedaj vidim, da vsakič naredim 8 :D in ne 7 km (kot sem bila prepričana) - ponavadi grem od spomenika pa čez mostiček, se malo "razhodim" in obrnem.
ju3 grem cel krog!!!! moram biti pozorna na oznake :D
Uporabniški avatar
 Vlajko
Je kdo k'j cahnal prihajajočo sredo v svoj urnik? :roll: :wink:

PS: Lahko se zmenimo tudi za izhodišče v Drulovki ali tam nekje. :idea:

Teku bi lahko sledila analiza v Karantaniji oziroma (morda še bolje) v zelo dobri Slaščičarni Lunca na Bregu. 8) :wink:
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
z vami profiji se ne upam pomerit, pa naj se tista Lunca še tako dobro sliši.

grem raje danes okrog ovala, pa sinčka bom gnala s seboj :twisted: .... me bo spremljal s kolesom. pa še za pijačo bo zadolžen, da mami slučajno ne dehidrira :D :D :D
Uporabniški avatar
 ales
Drulovko imam pa jaz bolj za torke rezervirano. Tule je slika mojega današnjega "dirkanja" ob železnici. Mal je sicer pihal veter, drugače pa zlo prijeten sonček. Le čas je bil bolj slab, drugače bi bil užitek skoraj popoln. Je priložnost še naslednji torek..

Slika

Ko bo dež spral navoženo zemljo z asfalta bi pa mogoče res lahko označili progo, tko na ene 200m.
Uporabniški avatar
 Vlajko
ales napisal/-a:... Drulovko imam pa jaz bolj za torke rezervirano...

OK, bom pa sam ... :cry: :arrow: saj ne bo prvič. :!: :wink:

PS: Lunca je ob torkih zaprta. :x
Uporabniški avatar
 mitjas
Srede pa so pri meni letos rezervirane za tekaško pavzo :oops:

Sm bil pa danes na ovalu, spet kr precej tekačev - od TFjevcev Matej Beke -, blata nikjer več, tko da se je dalo lepo in hitro tekat.
Do ceste :!: Od ovinka pa do odcepa proti spomeniku pa katastrofa: na desnem robu nekaj kopljejo, od trave je ostal ponekod še 10cm pas, po večini pa niti to ne. Tečt je treba po cesti in med znaki :evil:

Pa še da do Brda prideš pravočasno je ratala skor mala umetnost. Cesto so razrili vsaj na dveh koncih - med rondojem pri merkatorju do Britofa in pol še na nekaj koncih v Predosljah :?
Tko da me letos oval kaj dost ne bo več videval, sploh zdej ko sem odkril sorško polje :)

V nedeljo dopoldan tekaško (2 urci), včeraj pa še s kolesom - okrog 23km sm naredil v nedeljo. Sm pa precej "lutal", Vlajkove koče med tekom nisem najdu (včeraj sm jo s kolesom), trasa pa super - vsega po malem :!:

Aleš, ko boš označeval progo, sporoči, sm za akcijo :wink:
Uporabniški avatar
 matej712
ales napisal/-a:Ko bo dež spral navoženo zemljo z asfalta bi pa mogoče res lahko označili progo, tko na ene 200m.

a tisto ravnino ob obrtni coni Senčur si pa opustil?

PS - ko bo akcija sporoči!
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
ja cesta pred vhodom na Brdo je KATASTROFA. sem včeraj parkirala pred hotelom in šla okrog v nasprotni smeri urinega kazalca.... sine me je spremljal s kolesom. ko sva uspešno :D , v zastavljenem času pridirkala naokrog, prišla do ceste, pa sploh nisem vedela kje naj greva :( in sva šla kar po levi strani ob znakih. sem cvikala ko hudir, da mali ne bi slučajno padel.... večina avtomobilov še vedno prehitro vozi tam mimo :evil:
sedaj imam nekaj dni pavze, med vikendom pa poskusim še traso, ki jo je opisal Aleš.
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 148

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA