prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Ali naj nadaljujem s projektom 10k javno ?

Takšno pisanje je zanimivo, nadaljuj z javnimi objavami
22
76%
To je brez veze
7
24%
Uporabniški avatar
 tae
Glede na to, da je 1. april tu in da večino (vsaj tistih, ki ste glasovali) vseeno zanima, kako se bom zadeve lotil, je nov javni začetek pred mano.

Na splošno sem si posamezne treninge zamislil takole:
- Minimalna pogostost tekaškega treninga = 4x tedensko po sistemu 1 dan ja, 1 dan ne
- Od tega:
:arrow: 1x dolgi tek minimalne dolžine 15 km
:arrow: 1x intervali
:arrow: 1x tempo tek, lastni test ali tekma
:arrow: 1x prosto po prešernu
- Minimalna razdalja posameznega treninga (razen dolgega) ne glede na strukturo je 10 km, posledično je minimalna tedenska kilometraža 45 km

Danes sem izvedel prvi trening v dolžini 15,58 km.

Še eno pravilo dolgih tekov: Povprečni tempo mora biti pod 5 min./km
Tu bom izbral eno drugo taktiko: v baznem obdobju sem izvajal dolge teke ne glede na tempo (počasi se daleč pride), sedaj mora biti tudi to težje, saj verjamem v teorijo, da človek dolgoročno postane boljši tekač, če so vsi njegovi teki hitrejši, kot sicer. Vsakič, ko bo tempo dolgega teka nad 5 minut, se slednji ne bo smatral za uspešno izvedenega.

V petek so na vrsti intervali.
 kovit
tole bo zanimivo v Radencih. 3:45 :? bom težko držal na 10 km, tako da ti samo pridno treniraj...to bo boj z ramo ob rami, tako da že premišljujem o taktiki... :D
Uporabniški avatar
 tae
Ta tempo so sicer želje, kako bo v resnici, bomo videli.

Ne vem, če sva o tem že kdaj govorila, kakšen je tvoj trenutni rekord na 10ki ?
 Nataša
Tae, a ti tečeš na kamniškem štadionu? Te kdaj preganjajo z njega? Imam namreč občutek, da imajo fuzbalerji tam kar monopol.
Uporabniški avatar
 Classix
Nataša napisal/-a:Tae, a ti tečeš na kamniškem štadionu? Te kdaj preganjajo z njega? Imam namreč občutek, da imajo fuzbalerji tam kar monopol.

Pri treningih kot jih izvaja Tae lahko nogometaši samo sanjajo, da bi ga pregnali iz steze, ali ujeli na njej.
V času, ko bi se oni zmenili za taktiko lovljenja oziroma preganjanja, je on že doma...pod tušem.

LP
Matjaž
 Nataša
ja, Tae je car ... ampak mene še vedno zanima isto vprašanje.
Uporabniški avatar
 tae
Nataša napisal/-a:Tae, a ti tečeš na kamniškem štadionu? Te kdaj preganjajo z njega? Imam namreč občutek, da imajo fuzbalerji tam kar monopol.

Bolje pozno, kot nikoli.

Nataša, tečem tudi na kamniškem štadionu ja. Včasih tečem zvečer z lučko v roki :D , takrat itak ni nikogar.

Podnevi me nogometaši še nikoli niso preganjali, res pa je, da se več ali manj poznamo.

Res pa ti ne pustijo teči, ko imajo med vikendi tekme. Pravzaprav jih razumem, saj bi z našo prisotnostjo motili igralce in sodnika.

Tako da Nataša, z Mihom mirno pridita na štadion, morda se še kdaj srečamo.
Uporabniški avatar
 tae
tae napisal/-a:V petek so na vrsti intervali.

Po dežju vedno posije sonce in danes sem ga izkoristil za sledeči trening:

Intervali na cesti (imam zmerjen en krog): 4 x 2km
Glede na to, da sem do sedaj 2km intervale izvajal le 1x (takrat sem šel na čas, trening sem prekinil, ko nisem več dosegel željenega časa), sem se tokrat odločil, da moram izvesti 4 ponovitve, ne glede na tempo in vmesno pavzo 4 minute. Rekel sem si, da morajo biti vsi intervali pod 4, vendar bi nadaljeval s treningom tudi, če bi bili nad.

Dejansko:
- vse vmesne pavze so bile 3 minute (ugotovil sem, da ni bistvene razlike, če je pavza 3 ali 4 minute)
- izvedel 4 ponovitve, kot je bilo v planu
- vsak naslednji interval je bil počasnejši od predhodnjega, kar ni najbolje, vendar sem imel na koncu še vedno povprečje 3:47 min./km
Uporabniški avatar
 activean
ubistvu si preteku 8 km z 3:47min/km tempom..in to sam na treningu?
Ker če je tako pričakujem na 10km tekmi čas cca. 37,30min..kar pa spet pomeni, da delaš odlično.

Sprašujem se, (če nebo poškodb ali kakšnega drugega vpliva na kvaliteto in pogostost treninga) kako daleč boš prišel v letu 2009. V začetku aprila smo, pa je forma verjetno presegla že pričakovanja, napredek pa je viden skorajda iz tedna v teden..

pa le tako naprej 8)

katere tekme pa načrtuješ spomladi?
Uporabniški avatar
 tae
Ja, res je bilo na treningu povprečje 8-ih km 3:47, vendar so bile vmes pavze. Prava tekma: +2 km več, +2sek.hitreje/km.

Hvala za pohvale.

Tekme planiram sproti, zato ti žal na zadnje spodnje vprašanje ne morem natančno odgovoriti.
Uporabniški avatar
 tae
Zanimivost: danes sem na tekmi odtekel 8k s povprečjem 3:47
 kovit
tae napisal/-a:Ta tempo so sicer želje, kako bo v resnici, bomo videli.

Ne vem, če sva o tem že kdaj govorila, kakšen je tvoj trenutni rekord na 10ki ?

Tae pojma nimam...po moje bi pa moralo biti pod 38 min...v zadnjih treh letih nisem nikoli tekel 10 ke. 5k je pa 18:13...letos jo računam spraskat pod 18.
 Nataša
Tae, hvala za odgovor glede stadiona. :wink:
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
tae napisal/-a:Zanimivost: danes sem na tekmi odtekel 8k s povprečjem 3:47

Očitni pri intervalih s to hitrostjo sploh ne potrebuješ odmora in bi jih moral izvajati z precej višjo hitrostjo (tam okoli 3.30 - 3.35 min/km) :lol:
Uporabniški avatar
 INOT
tae napisal/-a:Zanimivost: danes sem na tekmi odtekel 8k s povprečjem 3:47

Ej pa daj bodi malo uvideven do nas starejših :D . Če boš tako nadaljeval boš v Radencih tekel pod 39 minut :evil:
Kovit pridno treniraj drugače sva najebala. Tae je zadevo vzel resno.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA