- 01 Apr 2009, 22:19
Glede na to, da je 1. april tu in da večino (vsaj tistih, ki ste glasovali) vseeno zanima, kako se bom zadeve lotil, je nov javni začetek pred mano.
Na splošno sem si posamezne treninge zamislil takole:
- Minimalna pogostost tekaškega treninga = 4x tedensko po sistemu 1 dan ja, 1 dan ne
- Od tega:
1x dolgi tek minimalne dolžine 15 km
1x intervali
1x tempo tek, lastni test ali tekma
1x prosto po prešernu
- Minimalna razdalja posameznega treninga (razen dolgega) ne glede na strukturo je 10 km, posledično je minimalna tedenska kilometraža 45 km
Danes sem izvedel prvi trening v dolžini 15,58 km.
Še eno pravilo dolgih tekov: Povprečni tempo mora biti pod 5 min./km
Tu bom izbral eno drugo taktiko: v baznem obdobju sem izvajal dolge teke ne glede na tempo (počasi se daleč pride), sedaj mora biti tudi to težje, saj verjamem v teorijo, da človek dolgoročno postane boljši tekač, če so vsi njegovi teki hitrejši, kot sicer. Vsakič, ko bo tempo dolgega teka nad 5 minut, se slednji ne bo smatral za uspešno izvedenega.
V petek so na vrsti intervali.
Na splošno sem si posamezne treninge zamislil takole:
- Minimalna pogostost tekaškega treninga = 4x tedensko po sistemu 1 dan ja, 1 dan ne
- Od tega:

- Minimalna razdalja posameznega treninga (razen dolgega) ne glede na strukturo je 10 km, posledično je minimalna tedenska kilometraža 45 km
Danes sem izvedel prvi trening v dolžini 15,58 km.
Še eno pravilo dolgih tekov: Povprečni tempo mora biti pod 5 min./km
Tu bom izbral eno drugo taktiko: v baznem obdobju sem izvajal dolge teke ne glede na tempo (počasi se daleč pride), sedaj mora biti tudi to težje, saj verjamem v teorijo, da človek dolgoročno postane boljši tekač, če so vsi njegovi teki hitrejši, kot sicer. Vsakič, ko bo tempo dolgega teka nad 5 minut, se slednji ne bo smatral za uspešno izvedenega.
V petek so na vrsti intervali.