prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 Classix
Aha...torej v fazi počitka delate takšne treninge. Raje ne pomislim kaj počnete v fazi priprav :mrgreen:

Bravo!!!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 raines
Bravo fanta. Za opravljeno pot. Škoda da se vama nisem mogel pridružiti, saj so to tudi malo moji konci!

Tudi jaz sem se ravno kar vrnil z ultrapriprav z Male planine. Moj podvig pa je trajal kar cel vikend. :drink :drink :drink
Uporabniški avatar
 grb
vencelj napisal/-a::clap: :clap: :clap: !
:roll: Page cannot be found!

LP, vencelj

Ja to je pa tako ce pisem enkrat za spremembo ž namesto z :) sem popravil pa bi sedaj moralo delovati.

http://www.mapmyrun.com/run/slovenia/-d ... 9805740466

@Classix: V fazi priprav smo pa potem zaradi tega poskodovani :)

@raines: vidim da je bil vikend trening predvsem "hidracijske" narave ;) Vsekakor si dobrodosel. Lahko se tudi kdaj zmeniva za kako krajso, pa se dobiva nekje sredi poti, ti iz svojega konca, jaz is svojega. Samo pri meni je podobno kot pri zajcu, nemogoce nocno jutranje ure :)

@Uros: Ja saj sam ves, ko zacnes, gre samo se dlje.
Uporabniški avatar
 Vreme
Madonca bi se kar strinjal z Classixom, že sedaj take ultra delate, kaj bo šele pomladi, seveda če ne boste poškodovani!!! :lol:

Sicer pa: :laola
Uporabniški avatar
 zajc
No, bom še jaz pristavil svoj piskrček :D Prejšnji teden sem bil 100%, da bom ta vikend počival (2x18) ampak me je grbova ponudba premamila. Ne morem pomagati, ker tako hitro podležem dobrim ponudbam :oops:
Ves čas me je zanimalo kako bom preživel to, ker sem bil še od prejšnje nedelje (80) utrujen. Sem bil zvečer živčen, če se nisem prenaglil.
Start je bil neprehiter in je ugajal mojemu (utrujenemu) stanju. O megli ne bi izgubljal besed, saj prvi dve uri sploh nisem vedel kje sem :shock: Šele ko sem prej pogledal na zemljevid sem videl, da sva tekla v povsem drugi smeri (zahod) kot sem jaz mislil (vzhod).
Šele na Sv. Trojici sem vedel kje sem. Zanimivo, da sem se v tem kraju počutil odlično. Sploh ne znam opisati kako dobro. Mogoče zaradi višje temperature, mogoče pa zaradi kakšnega"sevanja". Tudi prejšnjič, septembra, je bilo podobno.
Kmalu je sledila moja največja mora - tek navzdol. To sem preživel, potem pa spet tek po "neznanem". Do konca se mi ni sanjalo kje sva, tu in tam kakšen preblisk :oops:
Skratka z grbom sva preživela en ultra-trening, ki je bil kar precej naporen. Grbu čestitke za njegov prvi ultra-dosežek.
Naslednji vikend bom res počival (1x18 in 1x33) :twisted: Obljubim :mrgreen:
Uporabniški avatar
 raines
@grb: Ja sicer sem rahlo poškodovan (boli me golen, pa jaz temu pravim kar pokostnica) ampak po moje bo kmal uredu. Se ti oglasim k se mal sestavim.

lp
Uporabniški avatar
 pementos
vsaka čast obema, treba je imeti voljo iti teci ob 4.30 zjutraj, imam eno samo vprašanje, a je res treba tok zgodaj štartat? glede na to, da temperature niso več tok visoke, bi lahko štartale bolj pozno, recimo ob 08:00. Tek v megli je zame čist neprijeten.
 spela*
Da sem morala jaz vstati sredi noči (no ja, ob pol šestih), še razumem, ker sem šla v Palmanovo. Da pa kdo vstane še bolj zgodaj, da naredi en ultra trening, pa nikakor ne. :?
Bravo, fanta! :clap:

Ena zanimiva pripomba:
zajc napisal/-a:Start je bil neprehiter

Kar pomeni ...?
Verjetno kaj v stilu samo 4'30''/km ... :lol:
Uporabniški avatar
 zajc
pementos napisal/-a:vsaka čast obema, treba je imeti voljo iti teci ob 4.30 zjutraj, imam eno samo vprašanje, a je res treba tok zgodaj štartat? glede na to, da temperature niso več tok visoke, bi lahko štartale bolj pozno, recimo ob 08:00. Tek v megli je zame čist neprijeten.

Hvala vsem za čestitke.

Nekaj o zgodnji uri. Ni problem startati tako "pozno", problem je, ker ti potem zmanjka časa za družinske obveznosti. Če bi npr. včeraj startal ob 8h, bi bil doma šele ob 14h, od dneva bi mi ostalo samo nekaj ur, poleg tega pa vseh obveznosti doma ne morem prevaliti na partnerko. Včasih ni problema, samo jaz tečem 4-5-6x tedensko po najmanj 1 uro in pol in če pomislim, da je dejansko porabljenega časa vsaj 2x več (predpriprave, prihajanje k sebi po teku), potem je (bilo) treba poiskati eno rešitev. Dejansko sploh ni tako grozno kot se sliši, človek se navadi in ugotovi kaj vse bi zamudil, če bi vse to prespal :D Grb bi rekel: "Jutranji sončni vzhodi so neprecenljivi."

Kot zanimivost, meni je grozno teči zvečer in občudujem vse, ki imajo voljo teči takrat. Zvečer sem zaradi vseh obveznosti (tudi če zjutraj ne tečem) tako zelo utrujen, da enostavno nimam volje do teka, želodec je nabasan s hrano in me zato zvija, poleg tega pa me zvečer nekaj utesnuje in sem praktično nesposoben teči. Tako zvečer pri teku dobesedno trpim.

Skratka, če tek ne predstavlja v življenju edine želje in cilja, potem je potrebno poiskati druge rešitve, tudi če so le te za nekatere ekstremne.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Jao ponočnaki. Kaj vi delate, ko eni še spimo.
Jaz bi kvečemu ob 10 zvečer lahko štartal. Do 3. ure pokonci si še predtavljam ob 4 vstat, ne to je pa koma.
Čestitke Grbu in Zajcu. Temu se očitno reče regeneracijske bazične priprave.
:mrgreen:
Uporabniški avatar
 pementos
zajc napisal/-a:
pementos napisal/-a:vsaka čast obema, treba je imeti voljo iti teci ob 4.30 zjutraj, imam eno samo vprašanje, a je res treba tok zgodaj štartat? glede na to, da temperature niso več tok visoke, bi lahko štartale bolj pozno, recimo ob 08:00. Tek v megli je zame čist neprijeten.

Hvala vsem za čestitke.

Nekaj o zgodnji uri. Ni problem startati tako "pozno", problem je, ker ti potem zmanjka časa za družinske obveznosti. Če bi npr. včeraj startal ob 8h, bi bil doma šele ob 14h, od dneva bi mi ostalo samo nekaj ur, poleg tega pa vseh obveznosti doma ne morem prevaliti na partnerko. Včasih ni problema, samo jaz tečem 4-5-6x tedensko po najmanj 1 uro in pol in če pomislim, da je dejansko porabljenega časa vsaj 2x več (predpriprave, prihajanje k sebi po teku), potem je (bilo) treba poiskati eno rešitev. Dejansko sploh ni tako grozno kot se sliši, človek se navadi in ugotovi kaj vse bi zamudil, če bi vse to prespal :D Grb bi rekel: "Jutranji sončni vzhodi so neprecenljivi."

Kot zanimivost, meni je grozno teči zvečer in občudujem vse, ki imajo voljo teči takrat. Zvečer sem zaradi vseh obveznosti (tudi če zjutraj ne tečem) tako zelo utrujen, da enostavno nimam volje do teka, želodec je nabasan s hrano in me zato zvija, poleg tega pa me zvečer nekaj utesnuje in sem praktično nesposoben teči. Tako zvečer pri teku dobesedno trpim.

Skratka, če tek ne predstavlja v življenju edine želje in cilja, potem je potrebno poiskati druge rešitve, tudi če so le te za nekatere ekstremne.

Moje druzinski obveznosti bi odpadli, ce bi tekel 5 ur, ker bi potem spal cel popoldan :D Ocitno ti nimas tezav z vstavnjem v takih zgodnih urah in kot si ze zadnjic napisal, ze navajen. Jaz bi bil cist fertig in ko bi prisel domov bi samo spal. :(

Kako smo ljuje res razlicni, jaz lahko tecem ob devetih zvecer, mi bi bilo muca tec ob takih zgodnih urah. Res je, da jaz grem spat po enajsti uri in rabim vsaj sedem ur spanja.
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Jaz sem isti kot zajc, zvečer mi ni do laufa (oz mogoče poleti ko so dolgi večeri) ker sem utrujen od celodnevnih aktivnosti. Zato raje izkoristim jutranje ure (razen pozimi je prehladno :mrgreen: oz ok moram se navadit), in imam potem cel dan "prost", sicer pa glede na to da delava oba večinoma dolge teke to pomeni tudi da pridem domov ko so temperature višje kot pa takrat ko sem štartal in je malo manjši šok za telo. Glede tega ali si utrujeni ali ne po teku, ja načeloma moraš bit drugače ni efekta ne :twisted: , moj trik, ki mi nekako pomaga je da takoj po treningu spijem kavo s čokoladnim mlekom kar je bombastični regeneracijski napitek saj imaš v enem vse kar rabiš pa še kofein poskrbi za dodatno težino.

Ja ljudje smo različni in vsak pač mora za sebe ugotovit kaj in kako mu najbolje paše!

Lp

Uroš
Uporabniški avatar
 ROSI64
Čestitke obema. :clap:

Jutranji teki so nekaj posebnega. Ko se noč prebuja v dan, tek v miru in tišini, po cestah še ni avtomobilov, jutranje meglice,.... res nekaj posebnega.

Zajca pa sploh občudujem, kako uskladi tek z družinskim življenjem. Pri tem vlaga veliko napora in dobre volje, pa čeprav tega ne pokaže in se s tem ne hvali. Vsaka čast :cast: :cast: :cast:

Pri tem je treba omeniti, da je v glavnem problem pri ultra tekačih, kateri tečejo 5 do 8 ur in več. Veliko lažje je, če tečemo samo kako uro ali dve in jo lahko kadarkoli v dnevu vključimo v spored.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA