prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 Binch
runner, smo te pogresali v ponedeljek :D Danes ob 20h imas lahko popravni izpit! Al pa vsaj na ana-lizo pridi, da ti objasnimo spicke in druge specijalne plavalne tehnike nas amaterjev hihi.

Zabava zagotovljena! Se posebej tam pri drugi rundi 8x50m :) ko se ponirki zacnemo pocas utapljat ehehe (vsaj eni taki 162cm veliki). Morm enkrat fotoaparat s sabo uzet, to bo smeha.

Morm priznat, da je bil prvi trening mala sola, na drugem treningu smo pa pomoje kar preskocili osnovno solo, pa maturo in ze tm na faxu nepripravljeni gonimo. Vsaj osebno sem se kar nagarala (musklfiber sem fasala ZE na ana-lizi) pod Igorjevim vodstvom, kar izjemno spostujem. Igorja namrec :wink: Pa Pegaza tut, se razume :D ki je zadnjic spremljal cel trening iz trenerske perspektive. Upam, da si slone pospravil za nedolocen cas in bos pomagal nizati visino vode v bazenu danes!

Sicer pa, se vedno plavam v glavi ko ne morem spat. In se vedno komaj cakam naslednji plavalni dan. And today is the day! :D
Uporabniški avatar
 pegaz
Hehehe, Binch, pokorno javljam, da so sloni šli spat in da se bom danes končno spet prelevil iz letečega v povodnega konja! ;)
Se vidmo! Čof čof, hura!
 mojA
Živjo vsem skupaj! Moram reči, da me je tale trening hudo matral in ko vas sedaj takole prebiram mi je pahudo hudo hudo žal. Se tolažim, da ni moje kategorije, t.i. sekira ali kamen. Kravlja ne znam, vode se mogoče celo majčkeno bojim. :--( samo bi se vseeno rada naučila dobr plavat, triatlon me mika ! :hello:
A je kje kakšna veteranka z rokavčki? No, saj žabco znam... samo žabca mi na triatlonu ne bo ravno pomagala.
Uporabniški avatar
 Binch
mojA, ob 21h trenira skupina, ki ima poudarek na tehniki! Pridi vsaj pogledat, da vidis kako vse skupaj izgleda, pa se potem odloci.
 mojA
Hvala, če se bo dalo pridem pogledat. Pa je ta tehnična skupina vsako sredo in ponedeljek? (če mi danes ne rata, mi bo v ponedeljek)
Uporabniški avatar
 vidkul
Živjo!
MojA imaš pa tudi na izbiro, da greš k Ribi (društvo Riba) ki imajo tudi tečaje plavanja. Tam je pa še posebaj poudarek na tehniki. Splača se iti decembra ker je manj ljudi in se ti lahko trener bolj posveti.

lp Vid

link: http://www.riba-drustvo.si/
Uporabniški avatar
 vidkul
Še to. Pri Ribi se učiš vseh tehnik plavanja.
Uporabniški avatar
 runner
jao jao ... kaj vse zamujam... mogoče naslednji ponedeljek?
Koga ja to lažem?

:-/
Uporabniški avatar
 davor123si
Dobili smo email, da je v plavalnih skupinah se prostor, tako da ce se koga zanima plavanje pod taktirko g. Igorja Kogoja, naj ga poklice oz. mu poslje email; kontaktni podatki so na zacetku sporocil pod to temo;

lp,
Davor
Uporabniški avatar
 Binch
Ko sta nam Igor in Anže (oba trenerja) pred casom namignila, da nas konec meseca januarja caka en test...me je kar malo stisnilo pri srcu. Kak test? Pa pravi Anze: "test s samim sabo ... in 750metri"

Ah, kaj pa je to 750m porecete ... ah, kaj pa je 21km teka ... Pa vendar so razdalje precej subjektivne narave. Tako kot mi je bilo do prejsnjega pricetka poletja preteci 10km cela iluzija (da ne govorim o 21km, ki sem jih uspesno odtekla cez par mesecev), tako mi je bilo do zacetkov plavalnih treningov ze 350m neprekinjenega plavanja cel podvig (ki sem ga sicer dvakrat ze odplavala pred tem na triatlonu, vendar malo mesano kravl in zabca - kar ne steje, kajne). Verjetno ste uganili, da je bilo 750m v kategoriji iluzij. Tudi med casom treninga plavanja...

Tako lepo pisem v pretekliku, da ste verjetno tudi to uganili, da sem utopila tistih famoznih 750m. In ponovno ugotovila, da clovek lahko vse uspesno premaga, ce se zadeve loti z dovolj respecta in predvsem z manj strahu. Glava je najpomembnejsa misica in pocasi mi jasno ratuje vsa ta psiholoska pripravljenost, pogovori s sportnimi psihologi ipd. Motivacija, motivatorji, cilji, nacrti...uf tega.

Se posebej ko me na 150m zacneta boleti obe rami (prvic...od kje hudicha se je zdej to znaslo), do 300m konstantno pusca lev uc na plavalnih ocalih, vmes itak razsmisljam vsaj vsake 25m da mam dost, da ne bo slo to dons, da pac ni taprav dan, kaj je men tega treba... Na 250m pogruntam da je tretjina za mano - jupiiiiiiiii, kar mi da novih moci (za naslednjih 50m, ko me spet use mine), nakar "kar naenkrat" pride pozitiven motivator na 350m - oh, polovicka je ze cez in takoj cez usega se negativni (se enkrat tok al kaaaaaaj?). Na 400m trener pove cas in "dobr ti gre" te ponese naslednjih 50m. Madonca, pol sem pa ze na 2/3 poti, to je ze skor konc, kar mi itak vzbudi odgovor, da mi bo celo ratal...sam se mal...Sam se 150m porece trener...Ah, kaj pa so te "trikrat gor pa dol" dolzine in potem zadnjih 100m...ko razmisljam, da sem se u bistvu sele cist dobr segrela, padla v ritem, se umirila, nehala razmisljat in zares zacela uzivat v plavanju ... in potem tist tipicen adrenalinski finish, ko se ustavim in prva stvar, ki mi pade na pamet je "matr, lih fajn je ratal, teh 750m je skor mal premal...sej u bistvu bi zmogla tut ene 1500m...." :lol: Preden pridem do ironmana hvalabogu zacnem cutit posledice in se postavim na realna tla :D Premagala sem 750m plavanja, kar je zame osebni uspeh. Imam tudi nov cilj - ker imam cas, ki ga bom naslednjic nedvomno popravila. In to je moja nova motivacija, moja nova prihajajoca zmaga, ki me bo zdele poslala direkt v fitness! :clap:

V glavnem, dolgovezim. Hotla sem samo delit to radost z vami, ker se jest toooook fajn pocutim, ker sem znova premagala sebe in svoje "strahove" in "samo omejitve".

Pa en velik hvala obema trenerjema, seveda! :cast:

Next goal: beat the time!
Uporabniški avatar
 runner
da sem utopila tistih famoznih 750m. In ponovno ugotovila, da clovek lahko vse uspesno premaga, ce se zadeve loti z dovolj respecta in predvsem z manj strahu

CARRRRIIIICCCCEEEEEE!!!!

:-)
Uporabniški avatar
 vidkul
Čestitke binch. :D
Kolk pa si plavala če te lahko vprašam?
Teh 750m je ala cooper pri plavanju.

lp vid
Uporabniški avatar
 Binch
Plavala sem 17:40 ... nimam pa pojma kaj to pomeni :lol:

Po analizi lohk recem, da sem izgubila vsaj eno minuto zaradi:
1. popravljanja ocal (so puscala)
2. polnih uses vode na 100m (auva)

Pa se eno minuto zaradi:
1. bolecih ramen (nimam pojma zakaj)
2. panike pred "castitljivimi" 750m

in 40s zaradi:
1. pocasnih "obratov"

Pa pridem na zeljenih 15min :D Skratka, naslednjic si ga ne bom uzela tako na easy, ker vem da mam se rezerve. Sam prvic je prvic in sem zadovljna da sem prisla cez.
 Ninocka
Bravo, Binch!!! :P :P :P
Prava bodoča ironmanka! :wink: :P

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA