prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

davidkopic
Lep pozdrav vsem skupaj!
Tudi sam imam letos skrito željo preteči Ljubljanski maarton. Ko gledam te programe treningov se mi zdi vse nekako preveč striktno določeno po dnevih. Moje mnenje je sledeče:
1. enkrat tedensko dolgi tek 20+, vsak naslednji teden povečevanje kilometrine za cca. 3 km, tako da 14 dni pred maratonom pretečem 50 km v tempu maratona.
2. čez teden pa po trije teki cca 10 km v konbinaciji z gorskimi teki.

Bomo videli če mi bo uspelo! :oops: :oops:
Uporabniški avatar
 raf
jaz sem si za svoj prvi maraton v Radencih zadal cilj, da 4 mesece zaporedoma pretečem na mesec okrog 100 km, oziroma nakaj več. tekel sem približno dvakrat na teden in vsak mesec naredi še po en dolgi tek več kot 30 km. Zadeva se je pokazala za uspešno in sem Radence pretekel z lahkoto in z nasmehom na obrazu. Skratka zadeva se začne v glavi in od vsakega posameznika je odvisno kja to za njega pomeni.. :laola
 kundum
Kratos
Odlična knjiga, vendar ti svetujem da na treningu vsaj enkrat pretečeš dolžino 44-46km... (če bolj podrobno prebereš knjigo, boš videl da je to eden izmed najpomembnejših treningov)...

Menim, da pretečenih 46 km deluje dobro na psiho iz vidika samega performenca pa niso nujni.
Veliko dobrih trenerjev ( Greif,Beck)zagovarja med treningi max.tek 35 km, so pa ti teki v trimesečnem treningu skoraj vsak teden.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA