prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
mare napisal/-a:Mene pa zanima, zakaj ste izbrali ravno to ishodišče, ...... (snip, snip) :)

Mare, Golada ima veliko razlag ampak v zvezi z izhodiscem je pa ena sama. :) Jaz sem tam blizu doma. :) Trasa po Hradedskega res ni idealna je bila pa izbrana v vrocih poletnih dneh, ko je tam se kar znosno za tect. Resno nadomestilo je lahko pot po Poljanski in Roški in potem hop cez most in cez prehod in gas na stopnice.
Kar se tice primernosti je pa tudi res, da je tam omejitev 40 in obstaja tudi plocnik, je pa treba tect v gosjem redu. :) Na zacetku teka je clovek tudi bolj pozoren in po mojem ni kaksnih vecjih varnostnih tezav. No, vsaj meni se zdijo mestne ulice bolj nevarne. ;) Seveda je to samo moj obcutek. :) No, pa Jusufov tudi. :)
Samo traso sva s Pegazom ustolicila v letu 2005 med treningi za 10.LM. Seveda je moznosti za napad Golovca veliko, so pa vse blizje varijante prilicno strme in navijejo srcek v visave, sapo pa k pevskim vajam, kar pa nekako ni nekaj kar bi si zelel v prvem kilometru. Ne recem, da kdaj tega nisem pocel, ampak sedaj je to samo obcasno razvedrilo. ;) Tudi trasa na Golovcu seveda ni primerna za vse okuse. Meni se zdi dovolj razgibana in ravno prav tezka, da lahko opravim lahkoten trening ali pa se podim od zacetka do konca in na koncu komaj se zivim. :) Skratka, ko voli nek izvoli. :)
Je pa tudi res, da so poti na Golovcu dovolj siroke, da si vsak lahko najde primerno traso, forum pa dovolj odprt za razlicne dogovore o treningih. :)
Z naslednjim tednom bo tudi Jusuf zopet v akciji. (Je ze cisto nervozen od zimskega spanja in sedaj ze prav znara, da je pa ze cas, da drugace ne bo nic z oranznim slonom na trojkah in tako naprej ter dalje...) Tekaska lakota je dovolj velika, da se podam novim kilometrom naproti.

lp, oranzni slon in seveda Jusuf al Islam
Uporabniški avatar
 pegaz
Howgh, veliki (dobesedno) vodja je govoril! :)

Tudi mi te komaj čakamo!
(uni z Bajsijem in Xrockom so živi norci, kr neki divjajo! Pa rekordi itd... Kaj pa laganica natenane?)

LL, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Kakor razumem zadnje odzive bo s tem četrtkom Golada zopet oživela!
Ker sem premočno zainteresiran, da oklestim tisto, kar že močno spominja na moj nadimek, me zanima samo še to: ali se termin štarta prestavi na običajni čas ali ostaja zimska različica?!
Si ja!
Uporabniški avatar
 mare
Vse jasno, Slon. V bistvu sem pozabil, da je tam pločnik, ker ko sem vas zadnjič srečal (z avtom) ste tekli po cesti in to po desni strani, kjer ni pločnika. Se mi sicer zdi, da tebe takrat ni bilo zraven. Saj se vam bom enkrat pridružil, to že dolgo načrtujem, samo je to ravno v času, ko opravljam taxi službo (za otroke).
Uporabniški avatar
 alan
Tek zraven plocnika? Hmmm... Tu bi znal jaz imeti prste (ali pa se kaj vec)
vmes.... :? :D

Zelo lepo se da po plocniku laufat, ampak kolikor se spomnim, je bil takrat
precej poledicen, pa se v racjem stilu bi bilo treba laufat... Takoj po startu,
ko je se toliko stvari za povedat, pa pulz je v normalnih mejah, bi clovek
kar klepetal... :?

Se bom potrudil popravit, cist resno! :D
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Kako jutri?
Bo kdo?
In kdaj?
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Jutri prav gotovo tečem.
Bajsi torej sva že najmanj dva.
Ura in kraj mi je ok. lahko tudi pozneje.
Če bova sama lahko modificirava
kraj štarta in/ali progo.
Sicer pa standard.
Uporabniški avatar
 pegaz
Probam prit tud jaz.
Zvečer mam pa še ene kulturološke oberveznosti.

Vsekakor se priporočam za standardno turo, a bolj počasno, 16.30.
Spidi gonzalezi gredo lahko pa lepo naprej, rekordom naproti!

Lep let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Bajsi
Če sva torej samo midva, potem bi jest šel ob prvotni uri: 17.30! Drugače se bova prilagajala ostalim!
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Pegaz me je prehitu za mišji kurac, torej gremo ob 16.30 +/- akademskih 1/4!
Uporabniški avatar
 pegaz
Bajsi napisal/-a:Helou!
Pegaz me je prehitu za mišji kurac, torej gremo ob 16.30 +/- akademskih 1/4!

J*bi ga, bajsi,
tud miši se morjo reproducirat. ;)
16.30 torej!
LL, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Velja ob 16.30 pritečem na štart.
Potem pa počasi.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Na današnji Goladi so se zbrali že štirje udeleženci: Oranžni_slon, Pegaz, Bajsi in moja malenkost.
Načelno smo rekli, da bomo tekli počasi, a je Bajsi kmalu po štartu že potegnil, ostali pa bolj ali manj za njim.
:o
Vedel sem, da moram nekaj storiti, sicer bo ob tem tempu ogrožen prejšnje- tedenski rekord (Bajsija pa tako in tako ne bi mogel nobeden od nas dohiteti, kaj šele prehiteti) :shock:

Na vrhu klanca, ko smo nekako prišli zopet do pogovornega dihanja sem poskusil s taktiko pogovarjanja in ta taktika mi je kar nekaj časa prav lepo uspevala, saj se je naša skupina zopet strnila. :lol:

Potem pa pravi šok. Pot je postala kar sneženo zdrsna in nekateri smo nenadoma začutili veliko ljubezen do bukev in drugih dreves in smo jih občasno celo objemali :!: Malček pretiravam, da je bolj dramatično, a kanček resnice je v tem.

In potem Bajsi mirno obuje dereze, portem pa se je samo še pokasilo za njim. Njegova silhueta pa je izginjala v daljavi. Jasno je bilo, da bo to nov rekord.

Na asfaltu pa me je Bajsi počakal, prišla sva do cilja, kasneje se je naša skupina še enkrat zbrala in v silovitem finišu, ki mu nisem mogel več v celoti slediti zaključila 2. letošnjo Golado.
Potem sem pa odpujsal proti domu.
Še pridem na to progo (resno pa razmišljam o nakupu derez).

Vprašanje pristojnim avtoritetam in ostalim udeležencem (bivšjim, bodočim) Golade se glasi:
Ali se Bajsiju prizna letošnji rekord?
Prretekel je v času 1:03 , pa nekaj sekund od oka.
Za priznanje rekorda govori poleg za te razmere odličnega končnega časa tudi to, da je kar nekaj čakal na progi.
Proti pa njegova res superiorna oprema. Kot bi dirkal s serijskim avtom proti formuli.
Uporabniški avatar
 pegaz
Dragi moji,

Tale otvoritev Golade (z moje strani) je vsekakor uspela. Svetlo je že dovolj, megleno tudi, pa ledeno tudi. S Slonom sva jo pogumno mahala za v daljavi izginjajočima Bajsijem in Raziskovalcem. Pa nič zato, imela sva dovolj misli na glavi. Runner je bil ves čas z nama.

Bajsi si je res omislil dereze, in prav je imel. Ko sem imel priložnost uživati v Slonovih goletnih piruetah (zaustavljanje na poledenelem klancu s skokom bukvi v objem), sem ugotovil, da dokler ne bo odjuge, zame Golada prehaja v ravninsko, asfaltno verzijo. (Pain is temporary, glory is forever. Pajade.)

Rekord: Golada ni namenjena rekordiranju, temveč druženju in zabavi. Tudi tras je več, tako da zanjo pač ni uradnega rekorda. Vsak pa si lahko omisli svojega, z ali brez derez, z nogavicami ali brez, ponoči ali podnevi, po klobasi ali na tešče.

Za naslednji četrtek se pa tukaj dogovorimo, kam jo mahnemo.

Lep let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 raziskovalec
pegaz napisal/-a:Dragi moji,

Golada ni namenjena rekordiranju, temveč druženju in zabavi.

Pegaz, se čisto strinjam. Tole z rekordi je seveda že ves čas mišljeno le kot šala na tele zimske razmere. Tudi sam sem Golado vidim kot družaben tek a sem se včeraj znašel v dilemi ali teči (2+2 ali 1+3) in se odločil za 1. varianto. Tvoj predlog za kopni tek (nekaj idej - npr. proti-do Urha in nazaj ali PST do BTC ali pa kaj takega, kar še ne poznam) pa je
v teh razmerah zelo primeren.
:TF)
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 401

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA