prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

No, pa je prišla TISTA zadnja sobota za LIGO. :( Nič hudega, saj imamo torkova druženja. :clap: :laola
No resno! Na zadnjo zimsko ligo, 15-ti vzpon 3. zimske lige, je prišlo kar 70 udeležencev in ponovno en novinec, ki pa je bil zelo hiter, saj je zasedel 3. mesto :clap: (KERN BOŠTJAN 1978 20,00) dobrodošel čez 9 mesecev :-- :lol:

Temperatura je bila že zelo pomladna, saj je bilo ob 8:30 kar +7 stopinj.
Na zadnjo ligo sva povabila triatlonca oziroma extremnega ali bolje rečeno ultra extremnega športnika, domačina Mira Kregarja.

Slika
Miro in jaz po ligi.
Pa spoznajmo Mirota:
Ko sem začel iskati po spletu kaj o Mirotu, se skoraj vse, kar je povezano z Mirotom, začne s stavkom Miro ponovno na stopničkah ........... :clap: :clap:
Našel sem zelo zanimiv podatek o njem (osebno izkaznico):
Pulz v mirovanju: 38 udarcev na minuto
Pulz maksimalni: 186 udarcev na minuto
Maksimalni sprejem kisika: 73 ml/kg/min
Plavanje:
Najboljši čas plavanja na Ironmanu: 56 min - Brazilija 98
Aerobni prag hitrosti: 1.30/100 m - 150 ud./min
Anaerobni prag hitrosti: 1.22/100m - 165 ud./min
Kolesarjenje:
Najboljši čas na Ironamnu: 4 ure 49 min - Jumme EP 95
Aerobni prag: 246 W - 35.1 km/h - 144 ud./min
Anaerobni prag: 316 W - 40.3 km/h - 167 ud./min
Tek:
Najboljši čas teka na Ironmanu: 2 ure 56 min - EP Nizozemska - Almere 99
Aerobni prag: 15.88 km/h = 3.42 min/km - 154 ud./min
Anaerobni prag hitrosti: 18.72 km/h = 3.15 min/km - 174 ud./min
Osebni rekord na Ironamnu: 8 ur 52 min - Almere - 99

In še področje inovacij in dela z mladimi: :clap:

*1984 opravil izpit za učitelja alpskega smučanja II.
*v letih do 1992 veliko delal z otroci na tečajih in zimovanjih
*leta 1995 patentiral pripomoček za učenje smučanja - OTROŠKE SMUČARSKE VAJETI, za katere je prejel srebrno plaketo zveze inovatorjev Slovenije
*leta 1996 so OTROŠKE SMUČARSKE VAJETI sprejete kot učni pripomoček v Slovensko nacionalno šolo smučanja
*na sezono, ki traja 11 mesecev (začetek decembra do konca oktobra) preplava cca. 1 000 km, prekolesari cca. 12 000 km in preteče cca. 3000 km

Več pa si lahko preberete na http://kregar.trisport-klub.si/modules.php?name=Predstavitev
Miro, hvala za obisk in hvala, ker si bil štarter :clap: :clap:

Slika
Na prireditvi SLOVENEC LETA je prejel TROFEJO JURETA ROBIČA za extremne dosežke. :cast1: :clap: :clap:
Danes pa smo imeli kar DVA donatorja oz. vzpon se bo imenoval po dveh donatorjih (žal je zmanjkalo vzponov :lol: )
Prvi donator NOGAVICE FOSSECL http://www.fossecl.si/main.php
In drugi ROLTEK http://www.roltek.si/
Fossecl so donirali nogavice za vse udeležence in dodatno še za prve tri v kategoriji na današnjem vzponu. Dobili pa so jih še lanski zmagovalci, ki pa bodo podali izjave trgovini Fossecl. :clap: :clap:

Slika
Iz leve proti desni:Fani Alpner, Uroš Čirovič, Barbara Galjot, Gregor Mlakar in Rok Sušnik. Čepi : Lado Kveder :laola
In še skupinska fotografija z donatorjem ROLTEK in Doba. :clap: :clap:

Slika
Boštjan, hvala ker si prišel in predstavil podjetje Roltek in poskrbel za transparent. :clap:
Že standardno je, da nekateri "ucvremo" naprej do Jarškega doma.

Slika
Iz leve proti desni: Sebastjan Zarnik, jaz, Igor Alpner, Lado Kveder in Milivoj Papič.
Najbolj zanimivo pri tej sliki pa je to, da je Lado želel skriti steklenico, a žal jo je fotoaparat vseeno ujel v objektiv. Lado, tudi zadnjič ti ni uspelo, hehehe (pod mizo ) :twisted: :lol: :lol:

Rezultati (copy by cicman):

1.MLAKAR GREGOR 1988 19,13
2.KVEDER LADO 1963 19,44
3.KERN BOŠTJAN 1978 20,00

1.GALJOT BARBARA 1971 23,38
2.ŠERKEZI TINKARA 1975 25,36
3.TRONTELJ ANDREJA 1957 27,10

1.SUŠNIK ROK 2001 22,20
2.ČIROVIČ UROŠ 1998 23,35
3.URŠIČ NEJC 2001 23,40

Čestitke vsem, ki ste naredili petnajsko (15 vzponov):

ADLER FREDI 1965
ALPNER FANI 1967
ALPNER IGOR 1968
GALIN BOJAN 1958
HRIBAR MARKO 1980
KOKALJ NIKA 1976
KVEDER LADO 1963
OREHEK MIRA 1970
SPRUK ROBERT 1966
URŠIČ MIRAN 1962
VODLAN MARTIN 1970

PS: Naslednjo soboto lige NI, oziroma se NE teče, NI starta od 9. uri zjutraj. V soboto 10.03.2012 ob 10. uri podelitev priznanj in nagrad v okrepčevalnici na Sv. Primožu, po domače PR PEROT.
Od 9. ure dalje tudi stojnica s tekaškimi kapami (različni modeli) in kompresijskimi nogavicami in še kaj, po ligaških cenah (nekaj se šušlja, da tudi 50%) :clap: :clap:

HVALA VSEM ZA UDELEŽBO 3. ZIMSKE LIGE IN VABLJENI , DA SE ŠE ZADNJIČ PODRUŽIMO V TEJ SEZONI, V SEZONI 2011/12. LP Sandra in Tomaž oz. Zimska liga
Nazadnje spremenil cvalenti, dne 04 Mar 2012, 09:26, skupaj popravljeno 2 krat.
Tomaž in Sandra vse čestitke za opravljeno 3 zimsko ligo sv. Primož in hvala za vsa darila. Pohvala tudi Cicmanu za urejanje razultatov, hvala Makaluju za posnetke na CDjih in prijetno navijanje, Perotu za dobre čajčke. Vsem ostalim pa za prijetno druženje in zdravo konkorenco na vsponih in verjamem da to lahko ponovimo nasledjo zimo. Naprej pa želim da se v čim večjem številu družimo ob TORKIH....LP ligaška BOROVNIČKA....flaša je še zapečatena jo bomo odprli čez en mesec za moj rojstni dan.
Tisti, ki ste bili včeraj z nami, itak veste kako je bilo, za vse ostale (manjkajoče in morebitne "firbce") lahko povem, da ste zamudili en zelo prijeten družabni dogodek.

Najprej pohvala Cukiju (Cvalenti-ju) in Sandri za super organizacijo od začetka do konca. Glede na to, da je bila liga brezplačna in teoretično netekmovalna z namenom druženja, se je sprevrgla v izredno dobro organizirane tekme. Na koncu je bilo zbranih celo več nagrad, kot je bilo udeležencev. Tudi sponzorjev je bilo menda neverjetno veliko, kljub gospodarski krizi in recesiji.

Liga je gostila kar nekaj znanih imen v slovenskem športu.

Za kaj vse so bile podarjene nagrade niti ne vem, naj naštejem le nekaj takšnih, ki se spomnim: vsi udeleženci z vsaj 9 vzponi, vsi udeleženci z 10 vzponi, vsi udeleženci z vsemi 15 vzponi, najhitrejši moški, ženske, otroci, najsimpatičnejš/ša, najmlajši/ša, polžka lige in še določeni nazivi. Nagrade so bile praktične, medalje, pokali.

Za glavno nagrado tekaško uro GARMIN FORERUNNER 50, se je potegovalo 11 kandidatov, od tega 8 moških in 3 ženske. Za slednjo se je bilo potrebno dodatno potruditi, zato smo izvedli nekaj vaj.
1. vaja: kandidati so morali "sedeti" ob steni brez stola z nogami pravokotno in s hrbtom naslonjeni na steno. Zmagovalec in dobitnik ure naj bi bil tisti, ki bi v tem položaju dlje zdržal. Vendar smo dali dekletom 2 minuti prednosti. Po 7ih minutah za moške in 5im za punce, smo vajo prekinili, ker smo s tem dobili prve 3 finaliste (2 ženski, 1 moški).
2. vaja: kandidati so morali "sedeti" ob steni brez stola le z eno nogo na tleh, drugo pa naslonjeno na prvo. Po dveh minutah smo nogi zamenjali. Pri tej vaji je še en moški izpadel in kot najbolj vzdržljivi sta se izkazali 2 ženski, kateri sta zdržali do konca (skupno torej še dodatne 4 minute).
3. vaja je določila zmagovalko in prejemnico ure: "deska" (zgornji položaj sklec na komolcih). To vajo sem enkrat že omenjal v eni drugi temi, pa žel med tekači ni požela pretiranega zanimanja. Če se ne motim je na koncu zmagala Alpner Fani.

Jaz sem naredil sicer le 5 vzponov, če se ne motim in zato uradno nisem ligaš, pa mi je bilo vseeno super.
Uspešno smo zaključili 3. zimsko ligo Sv.Primož nad Kamnikom, katero že treje leto vodiva
Sandra in Tomaž. V tej sezoni se nama je pridružil Igor Alpner-Cicman, ki je prevzel vodenje rezultatov in več kot uspešno zadevo pripeljal do konca. Resnično se mu zahvaljujem za ves trud, saj me tudi na koncu ni pustil na cedilu in mi pri podelitvi tudi pomagal.

Slika
s Cicmanom imava še zadnje preverjanje pred podelitvijo

Kaj hitro je bila ura 10 in vse je bilo nared za pripravo in tudi ligaši s svojimi prijatelji in domačimi so bili že zbrani pred cerkvico. Na posebno povabilo pa je prišla tudi kamniška kolesarka Vida Uršič in družina Papež. :clap: :laola

Slika
Dušan in Miri s svojimi vnučki :clap:
Slika
Miri in Vida. :clap:
Vsem je bil vpogled v rezultate, ki jih je uredil Igor. :clap:
Slika

Vse lepo in prav, vse nared za začetek, Vesna pripravila mizo z dobrotami, z aperitivi, Maja in Matevž (fotografa) sta bila nared, le še moj vzklik ..... HALOOOOOOOOOO in začelo se je. :wink:
Začeli so z najmlajšimi-kategorija "otroci do 15 let" :clap:

3.mesto Karmen Orehek :clap: :clap:
2.mesto Matevž Škrtič :clap: :clap:
1.mesto Nejc Uršič :clap: :clap:
Žal ne najdem fotografije Karmen, a bomo probali urediti tudi to.
Slika
2. mesto Matevž Škrtič
Slika
1. mesto Nejc Uršič
Nejc s pokalom oz. kipom, ki ga je izdelal posebno zanj tekač in trener Klemen Janša. :clap:
Slika

Nadaljevali smo z nežnejšim spolom:
3. mesto Fani Alpner - cicmanka :-- :clap: :clap:
2. mesto Tinkara Šerkezi :clap: :clap:
1. mesto Barbara Galjot :clap: :clap:

Slika
3. mesto Fani Alpner. :clap:
Slika
2. mesto Tinkara Šerkezi. :clap:
Slika
1. mesto Barbara Galjot :clap:

Za konec pa še "divja liga :twisted: :lol: " moški:
3. mesto Martin Vodlan :clap: :clap:
2. mesto Lado Kveder - tekač007 :clap: :clap:
1. mesto Gregor Mlakar :clap: :clap:

Slika
Z leve proti desni : Martin Vodlan, Gregor Mlakar in Lado Kveder :clap: :clap:
Čestitke tudi vsem, ki ste naredili petnajstko (15 vzponov):
ADLER FREDI 1965
ALPNER FANI 1967
ALPNER IGOR 1968
GALIN BOJAN 1958
HRIBAR MARKO 1980
KOKALJ NIKA 1976
KVEDER LADO 1963
OREHEK MIRA 1970
SPRUK ROBERT 1966
URŠIČ MIRAN 1962
VODLAN MARTIN 1970

In tudi vsem, ki ste se vpisali v KLUB20:
Sebastjan Zarnik, Boris Peček, Gregor Mlakar, Lado Kveder, Andrej Lindič, Metod Bregar, Gašper Bregar ter Simon Novak.
Sledilo je tekmovanje za donacijo Matica Romšaka " GARMIN ", ki ga je vodil Miha Ažnik - TAE. :clap: :clap:
Takole jih je postrojil pred zid in dal sedeti. :clap: :twisted: :lol:
Slika
V polfinalu so ostali le še trije: Alpner Igor, Orehek Mira in Alpner Fani.(Le kam pogleduje Cicman :lol: )
Slika
Še finale ( babe so nagonile desce ) :twisted: :twisted:
Slika
In zmagovalka Fani Alpner. :laola
Slika
Maticu Romšaku še enkrat hvala za donacijo Garmina. :laola
Zmagovalec Gregor Mlakar je prejel še nekaj nagrad:
Slika
Zmagovalni kip Klemna Janše, ki mu ga je tudi osebno izročil
Slika
Buteljko gostilne "Pri planinskem orlu", ki mu ga je izročil Peter Uršič
Slika
In žar podjetja Plinko http://www.plinko-zari.si/
Naslov "Naj kamerman" je odšel v roke Andreju Jegliču - MAKALU-ju. :clap: :clap:
Slika
Vida Uršič je podarila pokal iz svoje zbirke zmagovalki Barbari Galjot. :laola
Slika
Prav tako je gorski tekač Sebastjan Zarnik rekorderju proge Roku Sušniku podaril pokal iz svoje zbirke in tekmovalni dres. :laola
Slika
Rok Milek "PIRIFORMIS" je "kripl bataljonu :lol: " podaril športne masaže. :clap:
Slika
Z leve proti desni:Zvone Kemperl, Lado Kveder, Bojan Galin, Klemen Janša, Blaž Slapar in Tone Klemenc. :twisted:
Letošnji polžek lige je postala Mira Verbič. Polžka je izdelal Miro Prešeren. :clap:
Slika
Imeli smo tudi (malo za hec :lol: ) naj borovničko lige Lado Kveder in najlepšega Tone Klemenc-Olson :lol:, brez zamere.
Najmlajša udeleženka je bila Manca Špur
Slika
Peter Uršič nas je skozi sezono redno oskrboval s čajčki, za konec pa poskrbel, da so prav vsi ligaši dobili medalje z zasluženim napisom "LIGAŠ"
Slika
Dres našega najboljšega ULTRAKOLESARJA Marka Baloha sta dobila Blaž Slapar in Marko Alpner.
Slika
Za rekord proge je Sebastjan Zarnik (17:11) prejel 100€. Donacija Darka Goloba. Hvala!
Za konec pa še tradicionalna skupinska fotografija.
Slika
ZAHVALE:
Donatorjem ligašem : Mihu Ažniku, Milivoju Papiču, Sebastjanu Zarniku, Zvonetu Kemperlu, Robertu Šporarju in Miranu Škrtiču.
Posebnim gostom: Dušanu in Miri Papež, Davidu Kaduncu, Petru Macuhu, Vidi Uršič, Marku Balohu in Miru Kregarju.
Vsem štarterjem. :clap: :lol:
Petru Uršič za "najjače :lol: " čajčke, podjetju Calcit, ki jih je sponzoriral in Miranu Škrtiču za dogovor o čajih :clap:
Kamermanu MAKALUJU - Andreju Jegliču
Vsem fotografom, tako med sezono in na zaključku : Marko Alpner, Matevž Skamen, Maja Jeglič in Maja Klemenc
Maticu Romšaku za donacijo ure GARMIN.
Miki Terbovšek za ročno izdelane dekoracijske škatlice.
Klemnu Janši za izdelavo kipov, ki so jih prejeli najboljši :clap:
Slikarju Marjanu Novaku - Škatli za donacijo slike, ki jo je prejela zmagovalka. :clap:
Moji in Sandrini mami Milki in Olgi, ter Fani za peko dobrot. :cast1:
Vse sponzorje in donatorje lahko pogledate na : http://zlsvprimoz.webs.com/donatorji3lige.htm
Fotografije g. Matevža Skamna z zaključka lige lahko vidite na: https://picasaweb.google.com/puba60/ZIMSKALIGA1032012#
Kar se je dogajalo skozi sezono, kako smo se imeli, kdo je zmagoval, kdo obupoval, posebni gostje in še in še, lahko vidite na :http://zlsvprimoz.webs.com/
Filmček o zaključku lige (od Makaluja) http://www.youtube.com/watch?v=azDRGifj3eM&feature=youtu.be&noredirect=1
Upam, da nisem koga pozabil omeniti oz. se mu zahvaliti, zato gre zahvala "preventivno" vsem pozabljenim. :lol: :twisted: :twisted: :twisted:
S Sandro pa se najlepše zahvaljujeva IGORJU ALPNERJU - CICMANU za urejanje rezultatov in pomoč pri ligi in vsekakor ima povabilo, da se pridruži ligi, kot del organizacije, Igor HVALA. :cast1: :clap: :clap:
Igor in Fani sta za pomoč pri organizaciji lige prejela "malo počitka" v vili Triglav na Pokljuki: http://www.vilatriglav.com/
Slika
3. zimska liga se s tem poročilom poslavlja za 9 mesecev, HVALA.
Nazadnje spremenil cvalenti, dne 17 Mar 2012, 09:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Tomaž, zelo izčrpno poročilo in filmček tudi za tiste, ki se nam žal ni uspelo udeležiti zaključka lige.
:laola
Čestitke za odlično izpeljano ligo. :clap: :clap: .
Nekaj sobot sem sicer manjkal, ampak na vsaki, ki sem se udeležil je bilo kaj posebnega.
Mislim, da sem bil 10 x udeleženec lige in kar nekajkrat izboljšal svoj rekord na Primoža.
Počasi so mi všeč ratali teki v hrib :oops: :oops:

Ali se da mogoče kje videti rezultate?
Gregc :lol:
Seveda jih imaš 10 in si tako postal LIGAŠ. Rezultate je dobil vsak sprintane na svoji diplomi, prav tako ti. Povzpel si se zelooo visoko, saj si bil skupno 4. :clap: :clap:
Ko boš šel na trening na Sv. Primoža, kam. bistrico ali kaj v te konce, me pokliči, saj te pri meni čaka tvoja prigarana nagrada. tel. št. sem ti poslal na ZS.
Hojla :wink:
Čeprav malo pozno a kljub temu bi se,kot vedno zahvalil Tomažu in Sandri za tako uspešno izpeljano 3. zimsko ligo.Pohvale veljajo tudi cicmanu za tako uspešno urejanje rezultatov in makaluju za super filmčke,ki mi bodo v zelo lep spomin.Čestitke tudi vsem ligašom,ki smo se skupaj družili na tej super ligi.
Res fantastično je bilo zato komaj čakam že naslednjo ligo pa čeprav se poškodbe,kar vrstijo ena za drugo,ampak moram mav pojamrat,da bom v prihodnje spet dobil kakšno masažo za nagrado :lol:
Šeenkrat hvala vsem,res super ste bili in veliko tekaških užitkov še naprej :clap:
lp OLSON :toast:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA