Naj se jokam ali smejem, najbolje da treniram.
Do 70 imam sicer še dosti fore, vprašanje pa je, če jih bom sploh doživel.
Sam ta je pa norc.
tae napisal/-a:Na današnji tekmi po Panovcu:
- 10,4 km v času 40:20 (tempo 3:53)
- na 5 km po tabli 18:47, kar je pa že blizu mojega rekorda (po moji uri na 5 km pa šele 19:15, vendar je tu po mojem foodpod malo "zahinavil" zaradi klancev gor in dol)
vendar
1. valovita proga po gozdu ni ravno za podiranje rekordov
2. Postavitev kilometrskih oznak na takšnem terenu je vprašljiva
kovit napisal/-a:FANT SKURIL SE BOŠ ŠE PREDEN BOŠ ŠEL POSTAVLAT REKORD.
tae napisal/-a: Nato sem testiral še hitrost na cesti: 1km do fulla (po obcestnih kilometrskih razdaljah) in je padel moj nov rekord 3:27
Speedy napisal/-a:
Mislim, da bo treba tudi tvojo trenutno max. hitrost pomakniti krepko navzdol. Tega nisi verjetno še nikoli počel, zato ne mislit, da nisi sposoben. Obvladaš borilne veščine, torej imaš exsplozivnost, kar je dober znak.
Vključi (po pameti) še kake intervale po rahlo padajočem terenu kjer se zapodiš preko svoje sedanje max hitrosti na ravnem.
Pa 10x ali 20x 200m (lahko tudi 100m) da se sploh "naučiš" lepo hitro teči.
Pa stopnevanja do polnega šprinta na razdalji 80 do 100m.
In seveda mnogo tekaških vaj. En trening so lahko samo te krožne vaje po ogrevanju: stopnevanje, poskoki, izpadni korak, skiping, hopsanje, poskakovanje po eni nogi.... in potem več serij tega.
S pomikom max. hitrosti navzdiol bo potem tempo tek pri 3:42 postal udoben ritem
tae napisal/-a:kovit napisal/-a:FANT SKURIL SE BOŠ ŠE PREDEN BOŠ ŠEL POSTAVLAT REKORD.
Morda pa me sedaj "naš višji" varuje pred tem. V nedeljo na tekmi sem si namreč zvil gleženj. Včeraj sem počival, kar bi itak, danes pa sem moral preizkusiti svoje nove superge. Na začetku sem sicer malo še čutil, a ni bilo pretiranih težav. Nato sem testiral še hitrost na cesti: 1km do fulla (po obcestnih kilometrskih razdaljah) in je padel moj nov rekord 3:27, ampak nazaj grede se je bolečina v gležnju spet začela pojavljati. Ta vikend sem imel v planu celo dve tekmi, tako da sedaj ne vem kako bo. Včasih ni preveč dobro toliko v naprej planirati.
tae napisal/-a:Naslednja planirana tekma: 2. pomladni tek Jesenice na 10km 14.3.2009 (ciljni čas na 5-ki po moji uri je pod 18:55)
tae napisal/-a:23.2.2009 sem napisal:tae napisal/-a:Naslednja planirana tekma: 2. pomladni tek Jesenice na 10km 14.3.2009 (ciljni čas na 5-ki po moji uri je pod 18:55)
Vmes sem imel sicer še eno neplanirano tekmo, na kateri sem si zvil gleženj. Posledično se tudi plani za naprej spremenijo. Pa tudi, če si ga nebi bi SE SPREMENILI, glede na to, da sem zvedel zame nekaj pomembnih informacij. Govora je namreč o teku na Jesenicah, kjer sem mislil "čekirati" čas na polovici in na koncu, kar bi bilo teoretično 2x5km=10km.
Vendar:
- 1. del proge se menda malo vzpenja
- 2. del proge je rahlo padajoči + ni 5 km, ker je skupna razdalja 9,8 km
Zdaj 2 dni nisem tekel in tudi jutri ne bom. Da vidim ali mi bo 3-dnevna tekaška pavza omogočila nastop v soboto ali bo potrebno še več mirovanja.
tae napisal/-a:23.2.2009 sem napisal:
Vendar:
kovit napisal/-a:tae napisal/-a:23.2.2009 sem napisal:
Vendar:
Ej za dobro jutro Tae...mislim da so ti tole že dobronamerno svetovali pa ti bom še jaz povedal. Če hočeš vedet koliko letiš na 5 in 10 km pojdi za božjo voljo na stezo, samo tam res veš kako hiter si...drugače te tvoje sekunde in analize po mojem mnenju zgubijo smisel in čar. Ne vem no...če rabiš navijače ob stezi ni problema ...mislim da bi se nas nekaj nabralo ki ti želimo da se se ti ura ustavi pri 18:00.
tae napisal/-a:O.K. vdam se, prepričali ste me vsi, ki ste mi svetovali pravi test na 5km razdalji na atletski stezi. Kljub temu, da je vse skupaj ravnina, da je hitrejša podlaga, je zame osebno to težje, kot na cesti, vendar bo res le to merodajno. Kdaj se bo to zgodilo ne vem še.
Zaenkrat imam naslednje skrbi povezane s tekom:
- Kako bo jutri z mojim gležnjem (če sploh bo kaj)
- Potem imam le še en teden časa za sanacijo poškodbe in hkrati pripravo za drugo letošnjo tekmo z Obivankenobijem.
VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA