prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

no sam nehat :twisted: ne z temo vsaj tukaj lahko povemo da tudi mi, ki tečemo manj :oops: in bolj počasi :oops: TEČEMO saj nihče na tekih ne omenja tapočasnih :cry: in za njih ve manjše število ljudi kot za tiste tahitre.
Uporabniški avatar
 MihaPR
me ne moti in ne, ne delam več kilometrov, ker vidim bora in mirka1 z velikim številom km.
Uporabniški avatar
 žure
MihaPR, se pridružujem tvojemu mnenju :!:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Tudi jaz sem takega mnenja kot moj predhodnik, s to razliko da lahko marsikdo vidi v tem spodbudo, in si reče, če drugi zmore tudi jaz lahko zakaj pa ne!Ne sedaj to v pretečenih kilometrih, ampak bistvo vsega je v samem udejstvovanju.Kot je Gorazd omenil, nekateri se zadovljijo s številom ur, nekateri pa s pretečenimi kilometri in višinskimi in podobno.
Poanta vsega tega pa je, da se človek čimveč giblje v premosorazmerju svojim zmožnostim, ki jih ima trenutno na razpolago in počutjem seveda.Nikoli pa nihče ne ve, kaj ga bo čakalo naslednji teden, ali naslednji dan lahko poškodba ali pa kaj drugega.
Na podlagi pretečenih kilometrov, časa in nekega podobnega beleženja tekaškega dnevnika je pa dobro to, da človek naslednje leto vidi, recimo koliko je napredoval, ali kje so njegove kritične točke kar se tiče samih poškodb in podobno.In seveda tam kjer ima človek večkrat zaporedoma poškodbe temu delu nameni večjo pozornost, s tem da druge ne zanemari!
Torej veselje do teka, splošnega gibanja mora ostati, kar pa ne pomeni da mora vsakdo tečti ali smučati, plavati.Lahko tudi pleza, in podobno skratka uživa v gibanju, ki ga navdahne z novo energijo in ustvarjalnostjo.
Pa še zdravstvene organizacije imajo lahko manj dela s takimi ljudmi, saj niso toliko bolni, razen kakih poškodb.Te so pa tako ali tako na dosegu rok, samo da prestopimo prag hiše pa se lahko pripeti marsikaj.
Torej naj se beležijo kilometri, metri sekunde!Kdor bo imel čas vse to beležiti bo v redu, ko pa ne bo več tega časa, bo pa treba poiskati druge opcije za pregled vseh podatkov in podobno!
ČAO!
Uporabniški avatar
 runner
MihaPR & marathon ... se jaz se podpisem
Uporabniški avatar
 Damijan
Še moje videnje smisla vpisovanja kilometrov na forum: že Tomaz.Zupancic je napisal, da s svojim tekaškim/športnim dnevnikom lažje spremljaš svoj napredek. Med drugim ali predvsem je dnevnik temu tudi namenjen, čeprav ga marsikak rekreativec "zlorabi" in v njem ne želi preveč belih lis, tj. dnevov brez miganja (zasvojenost?).

S tem vpisovanjem kilometrine / drugega udejstvovanja / pa z malce spretnosti (klik na uradne rezultate, dosežki TF-jevcev) pridemo do informacij, koliko npr. en Franci na forumu vloži časa za to, da na nekem teku/tekmi doseže tak in tak rezultat. Mene bi npr. fasciniralo, če bi ta Franci tekel "le" 200 km na mesec, pa dosegel na maratonu čas pod 3:00. (ipd...). Skratka, nekak pridemo do podatkov: "kaj dobiš, če vložiš toliko" - in to smo mi, navadni smrtniki, z obveznostmi, družinami, službami... , ki pišemo te prispevke/podatke.

Če pa koga moti...naj ne gleda, naj sploh ne gre na ta del foruma. Saj tudi za druge svinjarije vemo, da obstajajo na netu, pa jih gledamo oz. beremo...al' pa ne. Vsakemu svoje.
 marjan
Lestvico podpiram in menim, da je potrebna presoja, koliko zmoremo. :D

Doma imam ženo, ki dela še več kilometrov, pa mi na misel ne pride, da bi ji sledil, ker točno vem, da to vodi do poškodb. Ona dodaja pretečene ali prehojene kilometre že četrto leto in do sedaj na srečo brez kakršnekoli poškodbe. Če pa bi prvo leto toliko delala, pa bi bila poškodba neizogibna.

Je pa res, da za razliko od mene noče objavljati kilometrine. :o

Imejte se,
Marjan
Uporabniški avatar
 gorazd
Damijan napisal/-a: Med drugim ali predvsem je dnevnik temu tudi namenjen, čeprav ga marsikak rekreativec "zlorabi" in v njem ne želi preveč belih lis, tj. dnevov brez miganja (zasvojenost?).

Očitno sem izhajal preveč iz sebe, ampak upravičeno. Sem eden tistih, za katerega je do nedavnega (ustavi te šele resna bolezen) veljala zgornja Damjanova trditev. Pa objave in vpliva na tekače ne bom več komentiral.

Še enkrat pa povem, kar sem že. Že od malih nog smo na koncu leta gledali, kdo je imel na kolesarskem števcu več kilometrov. Prav tako mi je jasno, da se vsak želi malo pohvaliti, saj nas doma včasih z našim pretiravanjem ne razume nihče več (mogoče bi morali pogledati na lestvico, in nas videti pri repu :D ), tukaj pa nam celo kdo ploska.

Tema pa je itak namenjena tistim, ki na njej največ sodelujete in kot vidim se zabavate ob tem, ko primerjate, koliko je bil kdo priden.

Je pa res, da je tema glukozamin sulfat, rešitelj poškodb zelo obiskovana.
 triglav
Evo bom še jaz dodal svoje kilometre za september.

Bilo jih je precej manj kot avgusta, tako, da name sigurno ne vpliva koliko kdo naredi KM :lol: .

Tek: samo 27,6 km; 902m višincev; 3370 kcal
Kolo: 384,6 km; 6545m višincev; 17280 kcal

Toliko za september. Oktobra bomo pa videli kako in kaj. Zaenkrat slabo kaže, ker zmankuje časa.
Uporabniški avatar
 tekačica
Trenutna lestvica za mesec september:

Tek:
Bor _____________________________ 270, 4 km
_Maja_ __________________________ 265, 1 km
mirko1 __________________________ 229 km
tekačica _________________________ 200, 2 km
Vlajko ___________________________ 200 km
Damjan __________________________ 198, 4 km
MihaPR ___________________________ 194, 5 km
žure _____________________________ 170, 8 km
mami Irena _______________________ 135 km
Jnce _____________________________ 132 km
Snežinka _________________________ 128 km
marjan ___________________________ 124 km
kustus ___________________________ 122, 2 km
sonata arctica _____________________ 105 km
Obivankenobi _____________________ 100 km
kore _____________________________ 95, 5 km
lunca ____________________________ 90 km
gorazd ___________________________ 83 km
Nadj@ ___________________________ 80 km
triglav ___________________________ 27,6 km
tommi ___________________________ 20 km
Manika __________________________ 13 km

Kolesarjenje:
_Maja_ _________________________ 439, 3 km
triglav __________________________ 384,6 km
mami Irena______________________ 307 km
mirko1 __________________________ 95 km
tekačica _________________________ 50 km
Bor _____________________________ 40 km
gorazd __________________________ 21, 7 km

Plavanje:
Bor _____________________________ 1, 5 km

Lestvica se bo nadgrajevala.
Za vse napake se opravičujem.

Če bi kdo rad dodal še svoje kilometre na lestvico, ima časa še 9 dni.
Nazadnje spremenil tekačica, dne 22 Okt 2005, 16:14, skupaj popravljeno 1 krat.
 kore
No pa še jst! V septembru 95,5 km od tega 35 km SAM-a.

Tema je zanimiva in res ne vem, kaj gre enim tako v nos, če se tekač malo pohvali s pretečenimi kilometri. Sam vodim dnevnik treningov v katerega vpisujem vse možne podatke (čas, razdalja, HR max, HR avg, vrsta treninga, kalorije,...), vendar pa je moje mnenje, da v vsakem primeru najbolj štejejo kilometri (seveda, če so treningi vsaj približno načrtovani), pa še najlažje se jih da spremljat.

"Tekačica", tema je OK in še naprej jo drži pokonci! :lol:
 janif
Sicer štejem kilometre že za oktober, ampak tukaj so še septembrski:

tek: 65 km
plavanje: 4 km

Pa še vsaj 500 dvigov trupa :P ali kako se že temu reče. Glede kilometrine pa jest mislim, da je treba teči po občutku, kolikor ti pač ustreza, pa čeprav je zaradi tega kakšen kilometer manj. To seveda ne velja za tiste, ki bi radi prišli tudi do kakšne medalje ...
Uporabniški avatar
 tekačica
Mesec oktober se bliža koncu in čas je, da zaključimo mesec september.

LESTVICA ZA MESEC SEPTEMBER:

Tek:
Bor _____________________________ 270, 4 km
_Maja_ __________________________ 265, 1 km
mirko1 __________________________ 229 km
tekačica _________________________ 200, 2 km
Vlajko ___________________________ 200 km
Damjan __________________________ 198, 4 km
MihaPR ___________________________ 194, 5 km
žure _____________________________ 170, 8 km
mami Irena _______________________ 135 km
Jnce _____________________________ 132 km