- 08 Okt 2005, 10:05
Tudi jaz sem takega mnenja kot moj predhodnik, s to razliko da lahko marsikdo vidi v tem spodbudo, in si reče, če drugi zmore tudi jaz lahko zakaj pa ne!Ne sedaj to v pretečenih kilometrih, ampak bistvo vsega je v samem udejstvovanju.Kot je Gorazd omenil, nekateri se zadovljijo s številom ur, nekateri pa s pretečenimi kilometri in višinskimi in podobno.
Poanta vsega tega pa je, da se človek čimveč giblje v premosorazmerju svojim zmožnostim, ki jih ima trenutno na razpolago in počutjem seveda.Nikoli pa nihče ne ve, kaj ga bo čakalo naslednji teden, ali naslednji dan lahko poškodba ali pa kaj drugega.
Na podlagi pretečenih kilometrov, časa in nekega podobnega beleženja tekaškega dnevnika je pa dobro to, da človek naslednje leto vidi, recimo koliko je napredoval, ali kje so njegove kritične točke kar se tiče samih poškodb in podobno.In seveda tam kjer ima človek večkrat zaporedoma poškodbe temu delu nameni večjo pozornost, s tem da druge ne zanemari!
Torej veselje do teka, splošnega gibanja mora ostati, kar pa ne pomeni da mora vsakdo tečti ali smučati, plavati.Lahko tudi pleza, in podobno skratka uživa v gibanju, ki ga navdahne z novo energijo in ustvarjalnostjo.
Pa še zdravstvene organizacije imajo lahko manj dela s takimi ljudmi, saj niso toliko bolni, razen kakih poškodb.Te so pa tako ali tako na dosegu rok, samo da prestopimo prag hiše pa se lahko pripeti marsikaj.
Torej naj se beležijo kilometri, metri sekunde!Kdor bo imel čas vse to beležiti bo v redu, ko pa ne bo več tega časa, bo pa treba poiskati druge opcije za pregled vseh podatkov in podobno!
ČAO!
TOMAŽ ZUPANČIČ
...danes je tvoj dan, izbira je tvoja...
http://www.adolimpik.com/