prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

wind
Ninica napisal/-a:sem mislila, da je z mano kaj narobe, da sem potem tako lačna. Vidim, da nisem edina. Zna kdo povedati zakaj je tako!?

Mogoče zato, ker prejšnji večer premalo ješ ali pa nimaš B+OH po teku. Npr, zvečer si privošči ovsene kosmiče ali kaj podobnega. Pa ne müslije, ki imajo dodan sladkor in sadje, navadne ovsene kosmiče zmelješ in jih kuhaš v mleku, da se zgosti. Ali pa zjutraj pred tekom poješ eno ploščico, da dobiš nekaj OH. Če si po jutranjem teku potem cel dan lačna, to najbrž pomeni, da nasploh ne ješ dovolj.

Danes zjutraj sem imel v načrtu jutranji tek, zbudil sem se dovolj zgodaj, pa se mi ni dalo v dež in grmenje. V tisto temačno sivino, eh. Hočem vsaj nekaj modre barve na nebu, razgledov v jutranjih odtenkih, če se že spravim laufat navsezgodaj.
No, saj je jutri še en dan, kaže da bo lepo hladno jasno jutro. :D
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Ja lahko je ta opcija, da premalo je sem razmipljal o tem ampak nisem hotel napisat ker to ni vedno tapravi vzrok. Vsekakor če tečeš zjutraj je pametno pri večerji dodat še nekaj kompleksnih OH. Poskrbeti je tudi treba za dovolj hidracije. Pred tekom pa ja če ni "narobe" pojej kako energijsko ploščico (jaz osebno imam najraje DM-ove ali pa kar frutabelo sam mora bit ohlajena :mrgreen: ) ali pa popij energijsko pijačo, to lahko storiš nekje pol ure pred začetkom.

Lp

Uroš
 DrejKa
Moj problem so predvidevam da, večerni obroki. Večinoma so sestavljeni iz sadja, zelenjave, mogoče kakšen jogurt ali skuta. S čim lažjim želodcem v Pančevo. :arrow:

Zjutraj, pred tekom ponavadi pojem kakšen polnozrnat piškot ali košček črne čokolade.
Po teku, trenutno mešanico pirinih kosmičev in mešanico žit brez dodanega sladkorja, peščico orehov in pol banane z mlekom.

Že tako me grabi lakota na 2-3ure, če grem pa zjutraj tekat, hmmm, imam občutek da razmišljam samo o naslednjem obroku. In se težko skoncentriram na delo :mrgreen:
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Glede na tvoje zapise mislim da vem kje "tiči zajec". Po teku ni takoj čas za kompleksne OH temveč za tiste z čim višjim GI :!: Najboljše je kako suho sadje ali pa lubenica v tem času ter mleko ali kak podoben beljakovinski napitek (če ne odobravaš praškov). Prav tako ni pametno polnozrnatih stvari pred tekom ker vsebujejo vlaknine, ki lahko povzročajo težave, raje ga prihrani za kasneje.

Sicer za večerje ne bi mogel rečt ker tudi sam pojem piščančji zrezek in zelenjavo ponavadi ker s polnim želodcem tudi ne morem spat, razen če imam velik kalorični primanjklaj potem pojem nekaj kar se "fajn uleže".

Optimalno je tako ali tako na vsake 3 ure jest (ja včasih se počutim ko dojenček ki mora "papcat" :mrgreen: j**** :wink: ) tako da s tem ni nič narobe, vmes če te popade lakota pa grizljaj kak korenček ali podobno (s sadjem ni ravno za pretiravat, vsaj jaz ne) ter poskrbi kot sem napisal za zadosten vnos tekočine (voda ali pa čaji)

P.S.
Jaz osebno pred tekom pojem ponavadi ovsene kosmiče kuhane v mleku in pojem banano (1-3 ure pred treningom), ali pa testenine (navadne) s kakšno tuno ali podobnim. Po treningu pa takoj spijem beljakovinski napitek ter pest ali dve rozin ali pa sedaj prakticiram lubenico, ki še dodatno poskrbi za hidracijo, potem se stuširam in nato sledi glavni obrok ponavadi spet kar testenine in kakšna riba zraven ter nekaj zelenjavnega, ostale kompleksne stvari(z vlakninami) pa jem čez dan ne pa okoli treninga. Ko grem samo za eno uro tečt s sabo ne vzamem nič kar je več pa izotonični napitek ter še daljše kako ploščico.
 DrejKa
[quote="Uroš Sobočan"]Glede na tvoje zapise mislim da vem kje "tiči zajec". Po teku ni takoj čas za kompleksne OH temveč za tiste z čim višjim GI :!: Najboljše je kako suho sadje ali pa lubenica v tem času ter mleko ali kak podoben beljakovinski napitek (če ne odobravaš praškov). Prav tako ni pametno polnozrnatih stvari pred tekom ker vsebujejo vlaknine, ki lahko povzročajo težave, raje ga prihrani za kasneje.

Oukej. Vzeto na znanje, hvala.

Za jutranji tek vstanem najkasneje ob 5.15h, tako da prevelikih ceremonij ne uspem izvajati. Na hidracijo sem izdatno pozorna že iz razloga, ker se mi ob dehidraciji, izredno hitro pojavi glavobol. (Tudi v mirovanju.) :|

Asociacije o malih otročičih, have crossed my mind too. :rol:
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
DrejKa napisal/-a:Za jutranji tek vstanem najkasneje ob 5.15h, tako da prevelikih ceremonij ne uspem izvajati. Na hidracijo sem izdatno pozorna že iz razloga, ker se mi ob dehidraciji, izredno hitro pojavi glavobol. (Tudi v mirovanju.) :|

tega ne bom komentiral :mrgreen:
hidracija: Good girl :mrgreen:

DrejKa napisal/-a:Asociacije o malih otročičih, have crossed my mind too. :rol:

Saj smo otroci dokler imamo starše ali :ignore: :wink:
Uporabniški avatar
 Ninica
Uroš, kako pa se ti zdi moja kombinacija po teku jogurt in Sunny Bisk.
Pred tekom dam v usta eno ali dve suhi slivi. Večer pred tekom pa ponavadi tako kot DrejKa.

Pa hvala za vse odgovore!!!!
Uporabniški avatar
 Pina
a mi zna kdo povedat, kateri napitek bi bilo zame začetno tekačico najbolj primeren za zjutri po teku? ....o tem namreč nimam veliko pojma, teh napitkov je pa malo morje...pa nebi hotla si nabavt kakšnga tacga k ga majo uni bodybojlerji...ker to res ni moj namen. Naj bo čimbolj naraven.
tnx
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
:arrow: Čokoladno mleko

Eden izmed najboljših regeneracijskih napitkov (dokazano s študijami)pa še naraven je
Takoj po treningu spij kozarec (2.5dl) pa je.
Glede praškov pa ne bomo debatiral ker ima vsak svoje mnenje.

Lp

Uroš
 tadej.
Jaz se z Urošem načeloma kar strinjam kar je napisal. Čokoladno mleko je dobro ker ima zraven nekej "cukra" ter klasično beljakovine Dobro razmerje med OH in B. Poleg tega ne povzroča toliko težav tistim , ki so laktozno intolerantni. Drugače je pa še zmeraj top zadeva Whey ali še bolje whey izolat. Še najenostavnejše je da vzameš npr. endurox r4, kjer imaš pravilno razmerje med makro in mikronutrienti že pripravljeno.
Uporabniški avatar
 Pina
Kaj mora biti prav čokoladno mleko..ali je lahko doma pripravljen kakav? (pač mleko zmešaš z instant praškom za kakav) :) :?:
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Isti hec...

Fora je samo da je v mleku (čokoladnem) vse kar rabiš takoj po treningu. Beljakovine (hitro in počasi absorbcijske) ter Ogljikovi hidrati (večino enostavnih). Tako da je mleko+instant kakav (tisti sladki) enaka fora ker na koncu dobiš isto. Pa da ne boš vedno eno in isto pil tisti, ki ne prisegate na praške, kombiniraš suho sadje (največ koristi menda rozine) in mleko, itd. V glavi moraš pač vedno imet, da je prvi "obrok" po teku večinoma sestavljen iz nekaj malega beljakovin in enostavnih OH (tisti z višjim GI) in to je to. Kasneje pa kot sem že tolikokrat povedal (po eni uri) konkreten obrok z kompleksnimi OH in beljakovinami pa si na konju...

Ne pa delat znanstvene fantastike saj smo vendar ljudje :mrgreen:

Lp

Uroš

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA