Glede na tvoje zapise mislim da vem kje "tiči zajec". Po teku ni takoj čas za kompleksne OH temveč za tiste z čim višjim GI

Najboljše je kako suho sadje ali pa lubenica v tem času ter mleko ali kak podoben beljakovinski napitek (če ne odobravaš praškov). Prav tako ni pametno polnozrnatih stvari pred tekom ker vsebujejo vlaknine, ki lahko povzročajo težave, raje ga prihrani za kasneje.
Sicer za večerje ne bi mogel rečt ker tudi sam pojem piščančji zrezek in zelenjavo ponavadi ker s polnim želodcem tudi ne morem spat, razen če imam velik kalorični primanjklaj potem pojem nekaj kar se "fajn uleže".
Optimalno je tako ali tako na vsake 3 ure jest (ja včasih se počutim ko dojenček ki mora "papcat"

j****

) tako da s tem ni nič narobe, vmes če te popade lakota pa grizljaj kak korenček ali podobno (s sadjem ni ravno za pretiravat, vsaj jaz ne) ter poskrbi kot sem napisal za zadosten vnos tekočine (voda ali pa čaji)
P.S.
Jaz osebno pred tekom pojem ponavadi ovsene kosmiče kuhane v mleku in pojem banano (1-3 ure pred treningom), ali pa testenine (navadne) s kakšno tuno ali podobnim. Po treningu pa takoj spijem beljakovinski napitek ter pest ali dve rozin ali pa sedaj prakticiram lubenico, ki še dodatno poskrbi za hidracijo, potem se stuširam in nato sledi glavni obrok ponavadi spet kar testenine in kakšna riba zraven ter nekaj zelenjavnega, ostale kompleksne stvari(z vlakninami) pa jem čez dan ne pa okoli treninga. Ko grem samo za eno uro tečt s sabo ne vzamem nič kar je več pa izotonični napitek ter še daljše kako ploščico.