prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 Deniz
Ja tkole.Evo pa je tudi men in moji aljaški malamutki Akeli ratal opravt s progo CALCIT-VRH-CALCIT.
Odpravil sem se prejšno soboto dokaj pozno dopoldne okol pol desetih se mi zdi in se na ta račun imel opravt s kar 'prijetno' vročino.V glavnem čimbolj sem se probal držat originalke, ki jo je opisal Cvalenti.
Je pa potekalo takole nekako...Štart Calcit potem pa urco do Kamniškega Vrha,potem slabe pol ure do odcepa za Krvavc in potem dalje proti Krvavcu v tekaškem tempu, prav tako v takem tempu do Gondole.Do tu sem rabil nekje 2.30ure skupno.
Potem pa že z rahlo utrujenimi nogami spet v breg proti riglu in mimo zelenga roba.Kle sem se naprej držal kar roba V.planine (ob ograji) potem pa dol na Domžalca pa mim Jarškega , kjer sem spil eno Laško! Pa naprej proti Marjaninin Njivam in Ravnem potem proti kisovcu vse do Pasjih.Kle pa spet lauf navzdol mim Primoža do Calcita.

Skupni cajt s počitki je bil nekje 5.50,kilometrina pa po Garmin Colorado 300 dobrih 41km.Musklfibr pa tudi primeren temu :)

Proga je res fajn,vse prej kot vzdržljivnostna preizkušnja za vsakogar ki se skuša preizkusit.tko da priporočam.
Zame pa osebno zelo odličen trening za prihajajoče Adventure Race-e.

Jest definitivno grem še enkrat v kratkem ampak tokrat pa v obratni
smeri.Pa seveda ko vreme ne bo hajcalo.

Pozdrav vsem!

lp Denis
Uporabniški avatar
 Bor
Deniz napisal/-a:Ja tkole.Evo pa je tudi men in moji aljaški malamutki Akeli ratal opravt s progo CALCIT-VRH-CALCIT.
Odpravil sem se prejšno soboto dokaj pozno dopoldne okol pol desetih se mi zdi in se na ta račun imel opravt s kar 'prijetno' vročino.V glavnem čimbolj sem se probal držat originalke, ki jo je opisal Cvalenti.
Je pa potekalo takole nekako...Štart Calcit potem pa urco do Kamniškega Vrha,potem slabe pol ure do odcepa za Krvavc in potem dalje proti Krvavcu v tekaškem tempu, prav tako v takem tempu do Gondole.Do tu sem rabil nekje 2.30ure skupno.
Potem pa že z rahlo utrujenimi nogami spet v breg proti riglu in mimo zelenga roba.Kle sem se naprej držal kar roba V.planine (ob ograji) potem pa dol na Domžalca pa mim Jarškega , kjer sem spil eno Laško! Pa naprej proti Marjaninin Njivam in Ravnem potem proti kisovcu vse do Pasjih.Kle pa spet lauf navzdol mim Primoža do Calcita.

Skupni cajt s počitki je bil nekje 5.50,kilometrina pa po Garmin Colorado 300 dobrih 41km.Musklfibr pa tudi primeren temu :)

Proga je res fajn,vse prej kot vzdržljivnostna preizkušnja za vsakogar ki se skuša preizkusit.tko da priporočam.
Zame pa osebno zelo odličen trening za prihajajoče Adventure Race-e.

Jest definitivno grem še enkrat v kratkem ampak tokrat pa v obratni
smeri.Pa seveda ko vreme ne bo hajcalo.

Pozdrav vsem!

lp Denis

super tura...a mi lahko daš malo bolj podroben opis poti...
Uporabniški avatar
 Bor
MihaPR napisal/-a:Kdaj greva Bor?

u ponedeljek...samo jaz bi še grintavec vključil... :roll:
Uporabniški avatar
 Bor
MihaPR napisal/-a:Zmenjeno, ob 8:00 zbor?
prepozn....ob 6 najmanj
se slišva
 matej-jethro
Z Denisom sva se med tednom uspela dogovoriti za danes in približno ob 6.50h sva štartala. Na križišču (trgovina »Pri Petru«) otipava gumbe na levih rokah in sva šla……Obetalo se je lepo dopoldne, hladno, a to naju je le priganjalo k nekaj višjem pulzu, da bi se čimprej ogrela. Kamniški vrh sva zavzela po levi strani (gledano od spodaj) melišča v času 57'. Vpiševa se v zvezek, naredim nekaj fotk, kar sem počel večino poti in »odpeglava« proti Osredku. Pri spustu proti dolini Korošice je suvereno vodil Deniz, ker je na enem mestu tolk poraščeno, da je pot dejansko zelo slabo vidna. Recimo, da je cca.50-70m kočljivih, ker so polomljene veje in podrast prekrile pot. Dalje je vse vidno in uhojeno, tek pa je bil v užitek.
Do gondole sva prišla pod 2h in se nekoliko previdno pričela bližati vzponu čez Rigelj. Šlo je presenetljivo dobro in s približno 880vm sva opravila v dobri uri. Vreme se je začelo kvariti in postalo je neprijetno hladno ter vetrovno. Celotno pobočje od Šimnovca do Gradišča je bilo prazno, sedežnica tudi. Tako nama ni preostalo drugega, kot da se veseliva krasne travnate podlage. A imajo takšno mogoče na Maldivih? Pojma nimam 8)
Prideva na Gradišče (1.666nm), parkrat dahneva, da se prav imenitno pokadi iz pljuč in glede na mraz ter veter, prijetno hitro drgneva proti Jarškem domu. Napajalnik pod Domžalskim je bil zmrznjen! Še dobr, da ni nikjer kakšne žejne krave. Celotno Planšarsko naselje je samevalo. Tokrat so bili vsi razgledi samo najini :D
V Jarškem sva naslonila hrbta na toplo peč in vpričo Maretovih (šef) pogledov potolkla Radler, colo in štrudelj. Štrudelj…..ta je pa bil, ja….Mojčin…..jabuka pa sir……majka (op.p. mati)!!! Od prihoda na Velko do Jarškega sva rabila cca.35'. Plačava, rečeva adijo-živjo-srečno in naprej po planu. Spust do Marjaninih njiv ter po makedamu proti Kisovcu. Lepa reč, tečeva v snegu!! Pričelo je snežiti :shock: Prav fletno. Imava kapi, jest celo rokavice, itak pa nama je vsled dobrega tempa po cesti že kar toplo. Padeva mimo Kisovca in drobiva proti Sv.Primožu kjer skleneva, da ne bova nič bremzala, če hočeva še pravočasno priti do Stahovice. Glavi naprej, navzdol! Korak sva ustavila in krog sklenila po 4h58' neto. Višincev je namerilo 2.364vm, kilometre bo verjetno dodal Deniz.
Krog sem oddelal prvič in v veselje mi ga je bilo zaključiti skupaj z Denisom. Kvaliteta daljšega treninga je nujno pogojena tudi z dobro družbo. Model iz Mekinj je z nekaterimi Chuck Norris prijemi to vsekakor bil. Z veseljem še kdaj, tud kam drugam!

Se vidmo k se zagledamo :wink:
Priponke
DSC01602m.JPG
Velka sameva.....Denis uživa!
DSC01602m.JPG (56.13 KiB) Pogledano 9102 krat
Uporabniški avatar
 Deniz
No pa še jst napišem par stavkov okol samega treninga.

Skandinavsko-irska naveza se je izkazala za zelo dobro kombinacijo treninga v vseh razmerah, nasploh vremenskih, ki so se včer izkazale da rokavice in kapa še niso za pospravljat.
Kar se tiče same trase... 1,5km asfalta, 16 km makedama in 21km poti se je zlilo v en res lep krog dolžine dobrih 38,5 km. Traso sem oddelal drugič, čeprav mi je takrat suma sumarum Garmin pokazal cca. 41km, vendar pa sem svoj rezultat izpred treh let izboljšal za debelih 52 minut.
Kljub vsem naporom pa se nama vseeno ni uspelo približati rekordu trase, ki ga še vedno suvereno drži Chuck Norris. Namreč ...Chuck Norris je opravil s traso v času v katerem si Skandinavc in Irc še šnirencov nista mogla zavezat!

Definitivno je bila za boljši rezultat kriva dobra družba in radler na Jarškemu.

Jethro hvala za družbo... se porajtamo!

Deniz
Uporabniški avatar
 cvalenti
Zanimivo bi bilo narediti PRIJATELJSKO tekmo na tej trasi. Vsaj 5 parov s ciljem na Sv.Primožu. Pot bi bila enaka le s to razliko, da sta vidva šla mimo "marjanjih njiv" mi pa bi šli po prvotni, mimo "parkirišča ušivec" in potem šele Kisovec in lovska pot do Sv.Primoža. Bi znalo biti zanimivo. Kako bi vedeli, če smo šli vsi po isti poti: "jebiga :twisted: " fair play.
 matej-jethro
[quote="cvalenti"].....No na vzpon na rigel sem kar pritisnil,toda na sredini rigla je Cveto pokazal,kaj so izkušnje in kaj pomeni gorski tekač in potegnil oz pritisnil še bolj,toda na vrhu me je počakal in nadaljevala sva kar v dobrem tempu in tako tekla mimo zelenega roba,(kjer je bil cilj mtb tekme) in do cerkvice "Marije snežne" in v teku do Jarškega doma,kjer sva obnovila zaloge vode.Potem dalje do jarškega doma ,kjer si je Cveto privoščil (kislo mleko :lol: ,jaz pa en gel) in kaj hitro sva potegnila na levo in proti parkirišču na veliki planini in še spust proti Marjanjim njivam in na križišču desno,proti Kisvcu .....

Cvalenti, iz tvojega zgornjega zapisa je težko razbrati kje je parkirišče na Ušivcu, ker omenjeni "parkirišče na veliki planini" to definitivno NI! Težko tudi verjamem, da sta kar dvakrat tekla mimo Jarškega doma :shock: Nikjer nisi zapisal, da bi se na ta dan po planini vlekle tako znane megle, ker potem res ne bi bil presenečen, če bi se tja tako redno vračala.....
Torej, če rečemo, da je sedaj pot do Jarškega doma znana, naj za naslednjega obiskovalca trase velja: Od Jarškega doma na Mali pl. - mimo Gojške pl. in Stovniških bajt - čez pl. Dovja ravan - parking na Ušivcu - po makedamski cesti mimo Marjaninih ravni in nižje do križišča na Ravneh - zavijemo desno proti Pl.Kisovec - dalje je znano.
Se strinjamo oz. je potrebno še kaj dodati ali spremeniti?

Hvala za čestitke in veliko uspeha pri izpeljevanju tekem :D
Uporabniški avatar
 cvalenti
Od Jarškega doma na Mali pl. - mimo Gojške pl. in Stovniških bajt - čez pl. Dovja ravan - parking na Ušivcu - po makedamski cesti mimo Marjaninih ravni in nižje do križišča na Ravneh - zavijemo desno proti Pl.Kisovec - dalje je znano.

Odlično povedano oz zapisano. :clap: :clap:
PS: tekme ne bi organiziral, niti nisem mislil tekme na tej ravni, ampak bolj prijateljske tekme oz prijateljskega dvoboja v dvojicah. :wink:
Še naprej veliko uspeha in veliko pretečenih km. :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA