prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Nič plemenetiega. Bilo pa je ultra in dober anaerobni trening.

Zgodaj zjutraj v temi iz Maribora v smeri Pohorja iz Ledine oba s kužekom.
V nahrbtniku 1.5 l vode za kužeka in posoda. Zame ananas. Dežna pelerina, rezervna majica. Pozneje na tržnici pa še vzel špinačo in peteršilj za zeleno regeneracijo.

Od vrha Bolfenka do Radio-Relejne antene in sestop proti Pečkam. Pri Pečkah in preko potoka Bistrica in nato pri kmetiji ( križišče Meranovo - Limbuška graba ) obrnil proti Limbuški grabi. Preko Hrastja do obrambnega doma in potem po asfaltu do Limbuša in do struge Drave. Nato preko Koroškega mosta in v smeri Mestnega parka. Od tukaj gor na Piramido. Za Piramido ob cesti Ribniško selo - WolfZettel spust v graben, ki sva ga s kužkom gledala celo jesen in zimo.

Pa je prišel najprej ven: dva fotelja eden za drugim taka pletena ..ne ona težja, potem vzmetje od žimnice, ena napol razpadala žimnica, nekaj vreč z nečim zelo smrdečim FUUUJ, potem eno avomobilsko kolo ( celo heheh še za uporabiti ), potem ena vreča napolnjena priročne packarije. Ko so prišli lovci iz LD Košaki je že nastal večji kup kosovnih odpadkov pri zajli na cesti, ki so jo postavili lansko leto ali morda še prej.
Ravno sem nosil bojler na rami gor, ko se mi je postava na vrhu na cesti obrnila in mi dala pohvalo: To pa je za pozdravit. Ko sem prisopihal gor pa : Ja to pa da nimate kužka pa ni za pozdravit.

Hvala Bogu smo privlekli gor neke lestence, še ene par vreč. Njihov ženski del ekipe se je spravil na najbolj drseč teren kjer je bilo veliko packarije: ostanki embalaže, smrdeče vreče... Kaj pri hudiču so imeli to noter ???

Skratka graben je dobival vedno normalenjšo barvo - rjavo zeleno....

Kuža že postal naš stalen član ko nas je tako lepo spremljal in smo vsi bili z njim ok. Celo ponudbo sem dobil za oddajo saj se je izkazal pri iskanju...never mind. Potem smo nadaljevali v smeri Wolfzettla po makadamski poti.

Nekje sem potisnil roko v nek kup prekrit z zemljo. Kaj le človeku roji po glavi, da sem pripelje ploščice - ostanke ( marmornate ) pa dost brusnega papirja, neke cote, pa krpe v barvi odvrže to sred gozda in potem še najde čas da izkopa kup zemlje in prekrije tisto packarijo...? Ko bi pa lahko za 4 EUR po kubiku to odpeljal na deponijo ? Hmmm...

Nič roke so bile od barve umazane hehe...Lovci so naju povabili na malico v LD Košaki. Ampak midva sva imela druge načrte in sem se samo zahvalil. Tekla sva proti WolfZettelu. Tam kjer markacija zavije pri oznaki za kmečki turizem na desno v gozd sva iz grabna ki gre proti ravnici pred Kungoto sva iz gozda še privlekla eden pločevinast sod za kurilno olj,
eden plastičen sod. Noter sem še nagrabil kar je ostalo od planincev in mimoidočih po tukajšni markirani poti: konzerve piva, plastenk... No potem pa dalje mimo križa na eden tistih vrhov nad Vinarjhami na meditacijo in počitek. Kuža vodo in pasje kekse. JAz pa sem v nahrbtniku zase imel še ananas za razrezat. Potem pa spust v dolino in na drugi hrib navzgor in tek proti Kalvariji. Črno vrečo sem imel še v roki ampak zgleda da so pred menoj ostali sodelujoči že pobrali. NA točki kjer je klopca iz vejevja in je krasna panorama na strugo Drave in HE MB Otok ter Peco in RAduho v zelo daleč ozadju, sem tekel mimo skupine 4ih fantov srednješolcev. Kuža se je kar pomešal med njih zaradi žoge. Prav srce je zaigralo da nekaj srednješolske mladine srečaš tako v zelenem okolju na sončenju in pri igranju z žogo. No potem pa spust in domov.
Kar prijeten vzdržljivostni trening z elementi anaerobnega hehehe...
In to je bilo to...
Nazadnje spremenil tek_v_snegu, dne 18 Apr 2010, 15:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 GTA
Se bom še jaz enkrat javil v rubriko Ultra treningi - priprave na Ultrabalaton, upam, da bo za ultraše vsaj malo zanimivo.
Ker sem se moral Formaratonu odpovedati zaradi družinskega praznovanja sem sklenil, da vseeno samostojno odtečem vsaj nekaj, da ne bo slabe vesti :wink:
Izbral sem si progo od doma do Žirov, malce okrog, večinoma po glavni cesti, predvsem zato, ker imam na poti 4 bencinske, cel kup bifejev in jo dobro poznam s kolesa, če bi šlo kaj narobe. Skupaj dobrih 68km(cca 400acs). Začnem malo čez 5 uro zjutraj. Prvih nekaj km mi je družbo delal Iron Edo, a ga je izdala pokostnica, tako da sem ostal sam. S sabo sem tovoril 3.4 kg težko kamelo z vodo in ostalimi pripomočki. Plan je bil, da tečem čim bolj enakomerno, jem in pijem med hojo redno na pol ure. Prvo uro in pol sem malo pozabil na svoj plan in sem le parkrat srknil vodo, nato pa je šlo vse po načrtu. Km so minevali hitro, vozniki so bili obzirni, počutje dobro in kmalu sem bil na obratu v Žireh. S kolesom se potem malce spočiješ, saj je proti Trebiji spust, na nogah pa gre malce težje. Na Petrolu v Gorenji vasi sem malce "dotočil" vodo in si privoščil Cocacolo, in zadnjih 22 km odtekel bolj na glavo, kot pravi Zdravko. Po slabih petih urah in pol sem prišel nazaj domov, malo podrt, a je kar šlo. Vseeno pa je bila to le slaba tretjina Balatona. Ko sem zvečer videl vaše rezultate na težki progi Formaratona sem bil vesel za vas (malo sem vam bil tudi fouš :wink: ), a sem imel vsaj malce zadoščenja zaradi opravljenega ultra treninga v dopoldanskih urah.
Veliko ultra km in brez poškodb vsem skupaj!
Uporabniški avatar
 Cveto
Lep pozdrav ultraši!

Včeraj se naredil lep trening.
Štartal sem pri domu v Kamniški bistrici v petek ob 19:40
Preko Kokriškega sedla na Grintavec,mlinarsko sedlo,Češka koča,Jezersko,naprej po poti SAM-a do Kofc, kjer sem si privoščil zajtrk. Nato navzdol na Matizovec, Podljubel, Ljubelj,Zelenica, Stol, Žirovnica.
Za pot sem porabil nekako 19ur.

LP Jure - Cveto
Uporabniški avatar
 grb
Pa da se nekako lotim se porocila.

Statistika:

- start v Skofji Loki ob 5:00
- Skofja loka - Drazgose: 2:20
- Drazgose - Ratitovec: 2:06
- Ratitovec - Porezn: 3:40
- Porezn - Blegos: 2:30
- Blegos - Lubnik 2:41
- Lubnik - Skofja Loka: 1:06
- Cilj: Skofja Loka ob 21:21
- 104 000 korakov
- dolzina: cca 85 km
- visinci: 3500 do 4000 m
- Crni nohti: 1 (mogoce pa ne, bomo se vidli :) )
- Zulji: 0
- Izgubljeni kilogrami: 1,6
- Bolece misice: 423 :)
- Popite tekocine: 8-9 litrov
- Vreme: idealno

Prosti spis na temo: Le kaj mi je tega treba bilo

Jutranji start je uspel v celoti. Oba spocita in zagnana. Prvi postanek za par minut je bil v Drazgosah, pri Vencljevi rojstni hisi :) Glede na idealne temperature in za enkrat se oblacno vreme, se ni bilo potrebno obnavljati zalog tekocine. Vencelj si je sicer napolnil se eno 1,5l plastenko, ampak to po mojem zato, da se je rahlo obtezil, da ga ne bi prevec vleklo naprej in bi jaz zadaj spustil duso. Plastenko je nemrec nedotaknjeno prinesel v Skofjo Loko :)

Od Drazgos naprej nekaj km prijetnega teka in potem v hrib. Tudi vzpon je bil prijeten. Vmes sva srecala se 4 osle katerim sva se zdela hudo zanimierjetno so si mislili: "In potem imajo ljudje nas za osle" :) No kakorkoli ze, na Ratitovec sva prislepa po malo manj kot 4 urah in pol (postanek v Drazgosah odstet). V koci je bilo ze nekaj ljudi, ki se ne morejo odlociti, ali bi ziveli v dolini ali na hribu :) V vpisni knjigi sem opazil da ima nekdo ze 212 vzponov. Letos. :clap: Privoscila sva si zgance z mlekom. Ko sem na plan privlekel nekaj ojrov, me je oskrbnik prijazno zavrnil, ces tole casti koca na Ratitovcu. Tezko opisem, kako se mi je to dobro zdelo. Pa ne zaradi par prihranjenih cekinov, ampak zaradi same geste. Res hvala.

Z Ratitovca sva jo po grebenu mahnila proti Soriški planini. Spremljali so naju cudoviti razgledi v dolino na levi in dolino na desni strani. Enciklopedija Vencelj mi je sproti servirala podatke, kje je kaj in morda sem si kakih 10% stvari celo zapomnil :) Na Dajnarski palnini sva naletela na celo credo konj na pasi. Hudo. Nisem se videl toliko konj na kupu v "divjini". SAmo se indijancev se je manjkalo. Po kaki uri teka/hoje sva prisopihala na Sorisko planino. Med credo ljudi, ki so se pasli med borovnicami, sva se povzpela na vrh smucisca in v daljavi zagledala najin naslednji cilj. Porezn.

Spust do Petrovega brda je bil zanimiv, saj je sprva potekal po polozni potki (multieri), ki se je vila iz enega na drugi rob pobocja. Prisla sva do trase GM4O in bila kar hitro pri kocina Petrovem brdu. Tu je sledilo polnjenje vodnih zalog. Srecala sva tudi legendo Poldeta Talerja. Po kratkem postanku pa se je zacelo. Vzpon na Porezn. :--( :shock: :FO: :twisted: :roll: Pa kdo za vraga se je spomnil vse to kamenje znosit tukaj na kup? Ko da ga niso mogli lepo razporediti po dolini, pa da se clovek ne matra. Tam pri meni doma je vse lepo naravnost. Ne pa tole..... Skratka sopihal sem tja v tisti breg, ko da bom vsak cas spustil duso. Pa me je grabil krc v nogo, pa sem imel vsega poln k..., pa mi je blo vroce, pa sem se spotaknil ob korenino, pa hriba se kar ni hotelo bit konec, pa se je malo poravnalo pa je bil za ovinkom spet breg...... "Pa ljudi moji da li je to moguce" bi rekel legenda Mladen Delic. Tik pod vrhom, pa me se Vencelj razveseli, ko mi pokaze tam nek hrib na drugem koncu sveta in me obvesti da je tisto pa Blegos. Res bi tezko nasel primernejsi trenutek :) Koncno sva prisla tudi do koce na Poreznu. Spet se je pokazala potreba o kaksni konkretni hrani. In ko da trpljenja se ni bilo dovolj izvem od prijaznega oskrbnika, da imajo samo joto. Sej vem, prava hribovska jed pa te stvari. Ampak v zivljenju se nisem jedelj jote in je niti nikoli nisem imel namena. Ampak vse je enkrat prvic in tako sem zraven pojedel se dva kosa zarecenega kruha in je bilo. Mi pa sedaj vsaj ne bo mogel vec nihce soliti pameti v stilu " ja pa kako moras rec, da jote ne maras, ce je pa se probal nisi..." :)

In tako je prisel na vrsto Blegos. Tek s Porezna do smucisca v Cerknem je pripomogel, da se je razdalja dokaj hitro krajsala. Po planinskih oznakah je bilo od Porezna do Blegosa cca 5 ur in pol. Midva sva porabila 3 manj :) Glede na to, da sva bila na poti ze vec kot 9 ur, so bile misice ze precej bolece (vzpon na Porezen je bil kar hud, ce tega slucajno se nisem omenil). Tako da bi se kar prilegla kaksna ravnina. Ja pajade. Spet je blo samo nekaj gor pa dol, pa spet gor. Ker sva na Blegos prisla ze precej v popoldanskem casu, v koci ni bilo kaksne izbire hrane. Tako je bil moj kvaliteten obrok sestavljen iz pol litra mleka, cipsa in dveh kosov kruha :)

Po zadnjem resnejsem postanku je bilo spet na zalost treba dvignit rit, ki se je tam na klopi prav dobro pocutila, in jo mahniti se na zadnji vrh, Lubnik. Noge so imele vsega skupaj se precej bolj poln k... kot jaz, sam kaj hocemo, so pac pritrjene name in so mogle tja kamor se je odlocila glava :) Kaj pa se to pravi, da se bo vsak odlocal neki po svoje. So pa glavi sicer ves cas sugerirale, da je tole brez veze, da se one ne bi sle vec, da bi blo neskoncno bolj prijetno lezati na soncu,.... Pol poti do Lubnika se je spet dalo teci, ker se je cesta ves cas rahlo spuscala. Kar me je sicer po eni strani navdajalo z optimizmom, ker sva razdaljo premagovala dokaj hitro, po drugi strani pa ravno nasprotno, saj bolj ko gremo dol, bolj bo potem spet treba gor. In ko sva tam ne neki cistini zagledala Lubnik (da ne omenjam spet da je bil nekje v neskoncnih daljavah), je bilo jasno da imava samo se malo do cilja. Samo se kake tri urice :) Vzpon na Lubnik je bil hvala bogu precej milejsi od Porezna. Koca je bila zal zaprta in sva se kar odpravila v dolino. Tokrat zelo pocasi, da ne bi na samem koncu staknil se kakega zvina ali kaj hujsega. Do cilja sva rabila se kako uro. Vmes je padla se noc in treba je bilo poiskati svetilko nekje na dnu nahrbtnika. Potem sva se po temi pritipala do doline in samo se zakljucni sprint do avta. Da bo vsaj prihod nekako zgledal :) V cilju naju je pricakal Stefan ki je imel s seboj nekaj za duso privezat.

V celoti je bila tura fenomenalna. Vencelj hvala za povabilo.

Naslednjic grem v hribe v Prekmurje.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA