prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 mojcab
Tjaša napisal/-a:Zakaj jutranji tek?

Ko je raven sladkorja v krvi nizka (torej najmanj po 10 - 12 urah po zadnjem obroku), telo porabi med nizko intenzivno vadbo (džoging) približno trikrat več maščob, kot bi jih porabilo popoldne, ko ste užili novo hrano. Še bolj zanimivo je odkritje, da se izgorevanje beljakovin pri zgodnji jutranji vadbi zmanjša (za tiste, ki ne želijo izgubiti mišične mase), ne pa poveča (dnevni bioritem jeter). Pri nizko intenzivnem teku (ki je najučinkovitejši za porabo maščob) tako ne bo prišlo do razgradnje mišic.

Pet minut pred začetkom jutranje aerobne vadbe spijte kozarec vode. Ta pomaga krvi prenašati hranilne snovi v mišice in preprečuje dehidracijo. Eno uro po treningu pa si privoščite prvi obrok.

Priporočam, da tečete 3-6 krat tedensko po vsaj 20 - 40 minut. Pogostost in dolžino teka prilagodite svoji trenutni telesni pripravljenosti in potrebi po porabi podkožnih maščobnih zalog.

Ukradla s portala MojTrener * mislim, da je to pisano za mene in meni podobno oz. tiste, ki imajo dovolj špeha za nekaj štruc kruha :!:

Pa veliko užitka,

Tjaša, s tole strokovno razlago si me pa še posebej spodbudila, da se bom mogoče kakšno jutro le pripravila do zgodnjega teka. :lol: Tale jutranja učinkovitost kurjenja maščob deluje visoko motivacijsko :lol: Vsaj name, no, kakšen bolj 'tazaresen' tekač, se bo ob tem verjetno le prizanesljivo nasmehnil :oops:
Uporabniški avatar
 Tjaša
mojcab napisal/-a:Tjaša, s tole strokovno razlago si me pa še posebej spodbudila, da se bom mogoče kakšno jutro le pripravila do zgodnjega teka. Tale jutranja učinkovitost kurjenja maščob deluje visoko motivacijsko Vsaj name, no, kakšen bolj 'tazaresen' tekač, se bo ob tem verjetno le prizanesljivo nasmehnil

Zaradi mene se lahko nasmihajo, kolikor hočejo, je pa zanesljivo učinkovito. :D :D :D Metode sicer nisem preizkusila s tekom, temveč z intenzivno hojo v hrib. In rezultat: - 8 kg, brez diete :!: :shock: :!: In če mi kakšna kila uide, spet prešaltam na ta sistem in spet dobim bitko. :hehe: :rol:

Mojca, le poskusi, seveda z intenzivnostjo, primerno tebi.

Pozdravček,
Uporabniški avatar
 mojcab
Tjaša napisal/-a:Zaradi mene se lahko nasmihajo, kolikor hočejo, je pa zanesljivo učinkovito. :D :D :D Metode sicer nisem preizkusila s tekom, temveč z intenzivno hojo v hrib. In rezultat: - 8 kg, brez diete :!: :shock: :!: In če mi kakšna kila uide, spet prešaltam na ta sistem in spet dobim bitko. :hehe: :rol:

Pozdravček,

Tjaša, hvala za spodbudo! Se bom probala čimvečkrat pripraviti do zgodnjega vstajanja :( :lol: , pa da vidimo! :P

Lepo se imej!

Mojca
Uporabniški avatar
 mojcab
Tjaša napisal/-a:Zaradi mene se lahko nasmihajo, kolikor hočejo, je pa zanesljivo učinkovito. :D :D :D Metode sicer nisem preizkusila s tekom, temveč z intenzivno hojo v hrib. In rezultat: - 8 kg, brez diete :!: :shock: :!: In če mi kakšna kila uide, spet prešaltam na ta sistem in spet dobim bitko. :hehe: :rol:

Pozdravček,

Tjaša, hvala za spodbudo! Se bom probala čimvečkrat pripraviti do zgodnjega vstajanja :( :lol: , pa da vidimo! :P

Lepo se imej!

Mojca
Uporabniški avatar
 mojcab

Pozdravček,

Lepo se imej!

Mojca
 Roberto
Meni se zdi to čisto normalno ali pa to lahko bereš kot še en tak "odpulenc kot jaz". Vedno tečem okoli 6-ih zjutraj oziroma ko je dan malo krajši kasneje. Drugače je pa super občutek ko zjutraj tečeš sam okoli Brda samo kašno srno ali pa lisico ali pa zajca srečaš....bognedaj mrjasca :D tega imam pa raje na žaru.
Čau bau

P.S. pa zjutraj na tešče še več maščob porabiš če tečeš več kot 30 min seveda...preverjeno.
Uporabniški avatar
 Mitsu
Drugače je pa super občutek ko zjutraj tečeš sam okoli Brda samo kašno srno ali pa lisico ali pa zajca srečaš....bognedaj mrjasca tega imam pa raje na žaru.

Yep se strinjam, da je jutranji tek najbolj coolska stvar. Mene ponavadi pri teku v temi od 6:00 - 7:00 zjutraj bolj moti kakšen lučkar (tekač z lučko na glavi), ker po buljenju v tisto lampo potem par minut zelo slabo vidim. :lol: V bistvu tek v temi sploh ni velik problem če tečeš po makadamskih potkah kot naprimer v Mostecu (jaz znam tako vse korenine na progi na pamet in bi lahko tekel z zaprtimi očmi) 8) .
Uporabniški avatar
 bozo
A ima kdo kakšen dobr nasvet kako vstati ob 5:45, odlaufat, se stuširat in službo.
Res bi rad izvedel kako se prepričate in opravite jutranji tek.
 mimobeg
Bozo, če ne gre drugače ... ampak res v skrajni sili ...

Poskusi z budilko.

MimobegTM[/quote]
 mimobeg
... pa najbrž bo treba prej spat, kaj?

:wink:
Uporabniški avatar
 bozo
E to :D . Si me prehitel. Ravno sem hotel povezat polnočno tipkanje in zgodnje vstajanje
Uporabniški avatar
 tomaz ny
A je kdo zainteresiran za jutranji tek ob cca. 8ih ob četrtkih in ob torkih?
 Nataša
mene pa zanima, ob katerih nečloveških urah tečete zjutri? jest namreč bi, ampak od doma grem že ob 6.15!!! :?
Uporabniški avatar
 tomaz ny
Ja včasih štartam že ob 7ih, odvisno od tega kdaj vstanem oz. se zbudim(zelo redko po 7:30 tako da ob 8ih sem sigurno ža na terenu, obrabljam pločnike, zelenice... :D ).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA