prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 Deniz
:clap: Odlična kratica. Da le ni Calcit...ker se v Kamniku že praktično skoraj vse začne na Calcit... :)

D
 matej-jethro
cvalenti napisal/-a:Evo, prva ideja je padla. Cveto je predlagal KGM - Kamniški gorski maraton, bravo odlična.

Meni je ok! :clap: Še vedno je v imenu prostora za kakšen pridevnik v smislu "ultra", če se bo trasirala še kakšna bolj extremna varianta oz. "light - lažji - lahki", če bo blažja izvedba. No, slednja v bistvu že je, če iz doline Korošice zavijemo proti Koželjevi poti nazaj na izhodišče in ne proti gondoli oz. Riglu.
Torej, KGM do nadaljnega oz. ideje še vedno lahko padajo! :?: :idea:
Uporabniški avatar
 teoo
CVALENTI, mogoče bi bilo fajn, da v prvi post nalepiš še vse pomembne podatke,morda gps trase in do sedaj prijavljene čase.
Runda je lepa, večino sem že predelal, a še nikdar v enem kosu.

lpm
Uporabniški avatar
 Loni
Kul, zdaj je pa že v naslovu tako napisano, lani sem samo gobezdala, letos bom šla pa tudi pogledat, samo ko bo malo topleje kot je zdajle.
Veter in sneg, vremenski pogoji kot naročeni za krajšo varianto Kgm-a :D S Stahovice proti Bistričici in do Kamniškega vrha sem večkrat vlekel sled prvopristopnika, v tem dnevu. Včasih so bili nekateri odseki kar dobro zamedeni, kar me je še posebej razveseljevalo :lol: To, da sem se na Kam.vrhu ob cca.10h vpisal kot prvi, tudi redko doživim oz. sploh še nisem! Verjetno so vsi pohodniki držali pesti za Mazetovo :idea:
Še več napihanega snega sem prečil za Pl.Osredek proti dolini Korošice. Na tej (severni) strani hriba je tudi veter bolj povzdignil svoj glas, a se je držal bolj nizkih leg :D Spust v dolino po kljukah makadamske ceste ni bil nič posebnega in tudi žive duše, razen ene mišje 8) , nisem srečal. Pred mostom, pod gondolsko postajo za Veliko planino sem skrenil desno na Koželjevo pot in po njej do piknik "placov" nasproti gostilne " Pri gamsu" itd. do izhodišča na Stahovici. Precej mrzlo je bilo 2h40' in 1100vm, ampak je sedlo. Ravno tako, kot kasneje doma na toplem, topel štrudelj z vročo kavo :D :D
Matej, nekaj sva govorila z Denizom, da bi naredfili tri različice te poti.
Prva (krajša), ta tvoja današnja imenovana (polovička KGM).
Druga (normalna) imenovana KGM .
In tretja imenovana UltraKGM, ki bi šla od Kamniškega vrha naprej proti Zvohu, mimo (žal ne vem kje, sem pozabil :oops: Deniz ve :wink: ) po dolini korošice in nekakšna varjanta mimo Brsnikov, proti Orglicam , tam desno proti Presedljaju mimo Konja in potem normalno čez planino Dol in po cesti mimo Ušivca in gasa dalje po stari trasi. Nekaj v tej smeri, vsekakor pa mnenja dobrodošla, da dokončno rečemo in da je potem to TO.
Čestitke za opravljeno traso. :clap:
Oj, z vsem se strinjam, le z ultro bi še počakal, dokler je dejansko ne bomo sprobali v primernih razmerah. Predvsem pot na Konja je v tem času delikatna! Deniz, a se strinjaš?

Se vidmo, k se zagledamo :wink:
Tale KGM res počasi postaja zanimiv tudi za širši krog...

Glede napisanega se strinjam prav z vsem...res pa je da v zimskih razmerah (vsaj takih kot so sedaj) vzpon na Konja s Presedljaja ni mogoč brez ustrezne opreme...dereze,cepin...

Je pa seveda še opcija da se se KGM ultra deli na zimsko in na letno. Se pravi Zimska varianta bi bila brez ovinka čez Presedljaj in Konja, letna pa čez omenjeni točki.
...

mnenja?
itak pa treba še najdt enga heroja da tole KGM ultra obdela v kosu in to poroča širši tekaški javnosti...

mogoče pa še ta mesec... :wink:

D
V petek, 27.4., na dela prosti dan, smo se zbrali Sebastjan Zarnik, Igor Alpner in Tomaž Cukjati, da preizkusimo novo traso KGM-a in jo označimo.
Štartali smo ob 9. uri izpred parkirnega prostora Calcit:
Slika
Najprej nas je čakalo 1,6 km asfalta. Ko smo tekli mimo kamnoloma, je na levi strani mostiček (začetek Koželjeve poti) in 50 m po mostičku se začne Kamniški greben. Iz 440 nmv se takoj na začetku, ko noge sploh še niso ogrete, dvignemo v 1,7 km na 1259nmv na točko imenovano Kamniški vrh.
Igor in Seba na Kam.vrhu, zadaj pa že vidimo Kamniško Planjavo, ki je naša naslednja točka.:
Slika
Od tu dalje še vedno hribček gor, hribček dol in pridemo do table planina Osredek in Krvavec (se mi zdi :oops: ), mi nadaljujemo po poti proti Krvavcu in nekje po 500 m pridemo do razcepa, ki nas vodi proti Krvavcu (levo) in desno proti dolini Korošice , kamor se napotimo mi. Pot nas vodi mimo prečudovite pokrajine, vmes malo močvirja, mimo dežele škratkov(tisti ki bo šel, bo že videl, zakaj se tako imenuje) in sledi spust proti dolini Korošice, imenovane tudi "Kolesarnica". Ko pridemo do poti, nas vodita obe poti, levo in desno proti gonduli, toda naša začrtana pot je desno (po tadolgi :lol: )
Igor in Seba na razpotju, tukaj desno!
Slika
Sledi spust proti prvemu pitnemu potočku (cca 3km):
Seba, zadaj pitni potoček, čeprav jih je do gonule še kar nekaj.
Slika
Ko pridemo do gondule, naju Igor zapusti in odteče krajšo (polovičko KGM) in pot nadaljujeva s Sebotom mimo Kraljevega hriba, ko zagledava kočo (Kraljev hrib), greva desno v gozd in cca po 500m prideva do ostrega ovinka v levo, greva naravnost (mimo krmilnice za živali) in že sva v vzponu na tako znameniti in zastrašujoči vzpon imenovan RIGL.
S Sebotom na vrhu Rigla, na zasluženi Frutabeli :lol: .
Slika
Pot naju pelje naprej mimo Zelenga roba (to je prva koča) mimo kapelice Marije snežne in dalje proti Črnuškemu domu, kjer se poslovi še Seba. Nadaljuje pot mimo ( dve možnosti: ali čez Pirčev vrh ali Pasje pečine) mimo Sv. Primoža do cilja (od tu je cca 11km do cilja).
Na tej točki sva se s Sebotom poslovila :
Slika
Sam nadaljujem po začrtani poti mimo Črnuškega doma, Jarškega doma in po 200 m zavijem levo proti parkirišču " Za Ušivcem":
Razcep (na posušenem drevesu je tabla z napisom Za Ušivcem:
Slika
Pa cca 2km prispem do parkirišča:
Slika
Slika
Nato sledi spust. Od tu vidim naslednjo točko Kranjski in Štajerski rak.Skrajno desno na forografiji koča.
Slika
Ko pridem do razcepa (desno proti Kisovcu, levo proti Kranjskemu in štajerskemu raku), grem naravnost v gozd in do koče na Kranjskem raku.
Pri črnem avtomobilu se vidi pot, po kateri gremo je potrebno iti.
Slika
Slabih 10 min. in že sem na Kranjskem raku:
Slika
Za gostilno sledi spust, proti okrepčevalnici "Pri Jurčku" vas Krivčevo ali (Šunce):
Slika
Na koncu spusta me pričaka pitni potoček, tukaj je zadnje polnjenje Camellbaga:
Slika
Desno čez mostiček:
Slika
Mimo okrepčevalnice Pri Jurčku.:
Slika
In za njo ponovno (v zadnji) vzpon proti Kisovcu.
Slika
Pot je markirana, na začetku so puščice:
Slika
Mimo vikendov:
Slika
Po čudovitih gozdnih stezicah (čeprav so noge že utrujene):
Slika
In tako pridem do "glavne" ceste, kjer tabla kaže pot, levo proti Kisovcu, naravnost vodi pot proti Veliki planini.:
Slika
Po cca 1km teka pridem do razcepa, desna pot vodi nazaj na Veliko planino, jaz pa grem levo proti domu na Kisovcu.
Slika
Ko prispem do doma na Kisovcu, vidim vrata (desno,) mimo katerih se odpravim proti lovski poti, katera pelje proti Sv. Primožu.
Slika
Moram povedati, da je lovska pot očiščena, podrta drevesa so sanirana, pot je prosta in pravi raj za tek. Čestitke tistemu, ki je to naredil. :clap:
In še zahvala, da sem opravil pot brez poškodb (križ nad Sv. Primožem)
Slika
Še zadnjih 3,5 km spusta mimo Sv. Primoža, veselje je nepopisno, noge pa niti ne tako utrujene, kot sem mislil.
Slika
Moj čas je bil 7:34:11 in po Garminu (FR 60) sem nameril 42,74 km.
Upam, da je pot dovolj natančno opisana, tudi za vse, ki se bodo z njo prvič spopadali in poti ne poznajo popolnoma nič.
Zahvalil bi se Igorju in Sebastjanu, ker sta bila z menoj del poti, komaj čakam, da traso ponovimo v celoti.
Nova pot KGM-ja je začrtana! Jaz bi ji rekel tekaška pravljica ;)
Nazadnje spremenil cvalenti, dne 28 Apr 2012, 10:46, skupaj popravljeno 3 krat.
Odlično. Prav lep tekaški krog, še po razdalji maratonski. Daj mi povej, na začetku, ko prideš čez most na začetku Koželjeve poti, greš potem levo gor po dolini potoka Potok ali direktno gor ali čez Dolgi rob in Hud konc na Kamnški vrh?
Oziroma ali imaš gps sled, jo magar naložimo nekam, pa se bo točno videlo kje in kako?

lp,M
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA