Zajčeva četrtkova ideja, je bila tudi danes realizirana, verjetno več kot 100%.
Od samega pričakovanja sem se zbudil že ob 1:30 h,

pa čeprav sem imel uro nastavljeno na 2:30h. Že jutranji občutek da grem na tekaški dogodek je bil fenomenalen.

Priprava jutranje kave, in potrebne hrane in pijače za sabo. Vmes je sledila še toaleta in ostale stvari, ki spadajo k jutranjim opravilom. Malo pred 3:30 se odpravim do zajca domov,

kjer je bil start. Že pri odklepanju vrat me je prešinila misel; "joj zajc pa od Škofje Loke domov tekel sam

, ne nič vzamem tudi jaz tekaško opremo s seboj in če bo meni gleženj dovoljeval in če bo raines lahko vozil moj avto, bom jaz kak km z njim pretekel.
Pri zajcu sem bil prvi in zelo zgoden, tako da sem kar tiho čakal pred hišo v avtu, da je zajc sam prišel ven, vmes pa je tudi že raines prišel. Tek se je začel potem kar hiter, tako da sem ju komaj še utegnil fotkat.
S tempom sta začela kar hitro,

jaz sem ju vsak km do dva čakal z avtom, cca vsakih 5 km sta se pa malo okrepčala iz avta

. Ob popolnim temi in ob slabšem asfaltu sem jima svetel z avtomobilom. Vse se je hitro odvijalo in kot je bilo po planu smo bili v Škofji Loki ob 6:00 h. Kako točno določi tempo zajc, da se v 2h ne zmoti niti za minuto.

Očitno smo pa bili malo prehitri saj ni bilo še venclja in štefana64. Sta pa še oba prišla predno smo zapustili Šk.Loko. Lepo je bilo potem gledat skupino 4 tekačev,

pa še peti bi tekel z njimi.

Tempo z enako hitrostjo se je nadaljeval do Železnikov z vmesnimi postojankami. Tempo je pa bil malo prehiter za rainesa, tako da je v Železnikih končal s tekom. (raines začel z tekom spomladi, pa že teče maratone s starimi mački, res je fenomenalen - ČESTITKE)
MiciM, moram ti povedat, da nas je pri venclju doma res čakalo kosilo,

kot si ti o njem spraševala že pred tekom, a pojedli smo samo juho, ker potem se je fantom že kar mudilo naprej, oziroma nazaj proti Ljubljani. Le kdaj je vstala gospodinja, da je lahko pripravila kosilo že pred 8:00 zjutraj. Takih gospodinj je pa malo.
Tek nazaj do Škofje Loke se je kar nadaljeval s hitrim tempo, imel sem občutek da zajc, vencelj in štefan64 tekmujejo med seboj kdo bo narekoval tempo. Še dobro, da je bila kmalu Škofja Loka in spet postanek pri štefanu64 doma. Meni je pa bilo super, ker sem imel družbo v avtu (rainesa). Komaj sem čakal postanek pri štefanu, da sem začel z velikim veseljem oblačit oblačila za tek. Seveda nas je štefan z družino prijazno povabil na čaj in ostale dobrote v hišo. Ker sem se jaz pri avtomobilu še oblačil, sem kasneje vstopil v hišo. Ob prihodu v hišo sem se pa ustrašil, saj me je gospodar na štirih nogah malo čudno pogledal in z godrnjanjem pozdravil. Pa mu je na srečo štefan64 se pravočasno povedal, da sem jaz prijazen človek. Ob skodelici čaja sem pa imel občutek, da bo z nami tekel tudi štirinožni gospodar, saj je pojedel največ čokolade med vsemi. Štefan64 pa ni skoraj nič jedel, pa saj je on z tekom za danes končal-
Po okrepčilu sva z zajcem nadaljevala tek proti Ljubljani, oziroma je z nama nadaljeval tudi vencelj, pa čeprav je imel avto v Škofji Loki. Očitno mu je bil tek tako všeč, da ga še ni imel namena končati. Dejal je da bo naredil še kakšen km z nama potem pa nazaj do svojega avta. No teh nekaj km je potem bilo nekaj čez 11.

Tempo od Škofje Loke naprej je bil le občasno malo bolj počasnejši, a kaj ko se je zajc najedel na okrepčevalnici napolitank,

je pa potem letelo še hitreje. Zajc je res neumoren, če mu ne bi začelo koleno malo nagajat pri zadnjih km sploh ne vem, kdaj bi postal utrujen. Tudi 80 km ni dovolj. Res teče kot zajc. Mene je pa zadnjih 10km kar bolel gleženj, tako da sva zadnjih nekaj sto metrov z zajcem hodila. Ob bolečinah gležnja sem se spomnil na besede nane, ki jo je bolela peta, da je kljub bolečinam tekla, pa je pameten popustil in peta ne boli več.
Po prihodu pred domačo hišo zajca, sva bila deležna pozdravov njegovih otrok z oken. Počutil sem se kot na stadionu, kjer pozdravljajo tekače.
Kaj dosti po prihodu nismo klepetali, pa tudi povabilu zajca, da greva v hišo se nisva odzvala z rainesom, saj smo hiteli vsak na svoj konec.
Skratka, da napišem na kratko:

bilo je lepo in bi bilo potrebno ponoviti.

Hvala za družbo vsem,

gospodinji v Železnikih za kosilo

in štefanu64 z družino za okrepčilo.
SUPER STE VSI.
P.S. Baje so me danes testirali, če se dobro obnašam kot spremljevalec tekačev. Baje se iščejo spremljevalci.