prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Ker se zjutraj dan lovi in je rana ura zlata ura itd. :D sem na KGM, včeraj štartal nekoliko bolj zgodaj. Ker je Cvalenti "količil" novo traso, sem se vse kaže sam potil na "ta stari". Nekoliko krajša (cca.4km) in, predvidevam z nekje 630m manj višincev, mi je bila v vročem dnevu povsem dovolj. Planiral sem več, a med potjo ugotovil, da se bom počasi navajal na poletne temperature 8) Prečenje Velike planine je bilo čudovito, saj je tek po travnatih "tepihih" vedno prava uživancija. Obiskovalcev med planšarskimi stanovi je bilo veliko, in ko sem gledal registrske tablice od Ušivca pa do Kisovca je bila celotna Slovenija dobro zastopana :clap:
Vmes sem srečal - na Mali planini - kamniškega markacista (Obreza F.) in ga povprašal za smer Krvavec in toliko, da mi ni na rit pripopal nj. pohodno palico :lol: Kasneje sem na Ušivcu ponovil vprašanje Rajcu - legendarni Bibita - , ki pa me je suvereno usmeril proti Jarškemu domu na :drink :lol: Klasika, drugega niti ni bilo za pričakovat :lol:
Na Sv.Primožu sem rabil 15min., da sem se odžejal pri Perotu in bil po 5h57min./2300vm pri avtu na Stahovici.
Čestitke fantom, ki so štartali za menoj :clap:

Vsem želim čimbolj polno in kvalitetno izkoriščene, :wink: sončne praznične dni
MihaPR napisal/-a:Oziroma ali imaš gps sled, jo magar naložimo nekam, pa se bo točno videlo kje in kako?

lp,M

To bi blo ob vsej tehniki še najbolš za vse zelence na tej progi :D
Matej, čestitke za opravljeno progo, res škoda, da nismo šli skupaj, ahhhh eni raje malo poležimo.......... :lol: :lol:
GPS sled nimam, Garmina je imel s seboj Igor, a se je kasneje odločil za polovičko Kgm-a.
Miha, pot pelje čez Hude Konce na Kamniški vrh. Najdemo jo par korakov naprej od table z zemljevidom.
Še foto:
Po mostičku desno:
Slika
cca 50m naravnost:
Slika
Ko zagledamo tablo z zemljevidom..........:
Slika
........ imamo še par korakov........:
Slika
...... in po stezici proti vrhu.
Slika

VIR: http://www.hribi.net/izlet/iverje_kamniski_vrh_cez_hude_konce/3/351/3246
 milk
cvalenti napisal/-a:Slika
cca 50m naravnost:
Slika
...... in po stezici proti vrhu.

Ravno na tem mestu sem včeraj snemal izjavo za novo rubriko v informativni oddaji (RTV), ki naj bi bila namenjena idejam za izlete.
Kam vodi ta potka? Dvomim da na Kamniški vrh.
Začrtana je tudi "KGM polovička".
Kot KGM in KGM Ultra bo tudi pri polovički KGM štart na parkirišču od Calcita in prav tako bo potrebno iti mimo kamnoloma, čez Koželjev most in direkno čez Hud konc na Kam. vrh.
Morda se kdo sprašuje, zakaj ni začetek mimo Marijinega znamenja v Županjih njivah po dolini Bistričice, čez vas Slevo in mimo vikenda, mimo klopce in na Kam.vrh, tako kot je bila začrtana na začetku.
Za to obstajajo trije razlogi.
Prvič zato, da se izognemo 4 km asfata. Drugič, izognemo se trem psom (tisti na kmetiji so čisto OK) in tretjič, proga se imenuje KGM (Kamniški gorski maraton) z novim imenom in novo progo si to definitivno zasluži.
Na današnjo polovičko je z menoj šel Cveto. :clap:Zadaj se vidi kamnolom, mimo katerega poteka pot.
Slika
Po enem kilometru in pol zavijemo levo preko mostička in že smo na vzponu čez Hud Konc.
Slika
Počasi prečkava tudi greben.
Slika
In že je tu Kamniški vrh.
Slika
Ko se spustiva s Kam. vrha, naju čaka Kam. Planjava in počasi zaključiva s prečenjem grebena in prideva do table.
Slika
Slika
Tukaj zavijeva desno in po cca 5min pri drevesu s križem ponovno desno proti "škratkom"
Slika
Mimo manjšega močvirja in že sva pri Škratkih. Ta del poti je resnično kot iz pravljice.
Slika
Sledi spust do krožne poti po dolini Korošice ali (domačini ji pravijo Kolesarnica), tam zavijeva desno in ponovni spust, toda tokrat ne do mostička in desno proti gonduli, ampak že cca 500-800 metrov pred mostičkom, na ostrem ovinku v levo, zavijemo desno oz. naravnost proti Kregarjevi frati.
Spust.
Slika
In na ovinku desno oz naravnost, proti Kregarjevi frati.
Slika
Mimo lovskih opazovalnic in vikenda.
Slika
Po parih minutah spusta se združiva s Koželjevo potjo, tu greva desno. Nadaljujeva po Koželjevi poti, mimo piknik prostorov in proti cilju.
Slika
In že sva pri vzponu na Hud Konc, do cilja le še kilometer in pol asfalta in ponovno mimo kamnoloma in do parkirišča pred Calcitom.
Slika

Ponovno je bil družabni in pogovorni tempo, s progo sva opravila s časom 2:44:06, dolžina proge pa je 17,48 km. Cveto, hvala za družbo in prejetno druženje.
PS: naslednjič KGM Ultra :wink:
Pa sem uspel preteči še najbolj zahtevno progo Ultra KGM. :wink:
Tokrat sem šel na progo sam. Malo sem bil v strahu, kako bo šlo čez Presedlaja in na Konja, saj je od tam še dolga do cilja, toda imel sem nekakšen izhod v sili in to, da bi se spustil čez Dol in do gondule in od tam poklical za prevoz, toda to bi bilo v skrajni sili. :twisted:
Zbudil sem se oz. me je zbudila hčerka že ob 6. uri zjutraj in takoj sem pomislil na Mateja in njegov rek, da se zjutraj dan lovi in tako stisnil hčerko in zadremuckal še za eno urco. :lol: :lol: Nisem jutranji človek. :oops:
Malo pred 9. uro na štartnem prostoru izpred Calcita.
Slika
Tečem mimo kamnoloma.
Slika
Začnem z vzponom čez Hud Konc.
Slika
Ne reče se zastonj čez Hud Konc, je zelo strmo.
Slika
Prečudovita potka me pelje do Kam. Vrha in Kam. Planjave.
Slika
Slika
Pri tabli naravnost oz. desno proti Ambrožu.
Slika
Pri križu na drevesu ponovno desno in mimo Škratkov.
Slika
Slika
100-200 m naprej od Škratkov nakako zmanjka poti oz. je zelo zaraščena, tukaj se je potrebno spustiti desno, kar malo na pamet. Spusta bo cca 100m in ko pridemo do ceste, zavijemo levo in že smo na poti do Kolesarnice.
100 m spusta do ceste.
Slika
In pri cesti levo.
Slika
Sledi spust do Kolesarnice in sedaj NE desno, kot je za KGM in KGM polovičko, ampak nas pot pelje naravnost oz. levo.
Slika
Po dobrem kilometru spusta zavijemo levo in sledi manjši vzponček in pot na popelje proti vikendu na Brsnikih.
Slika
Po "pravljici" do vikenda.
Slika
Ko se spuščam, uživam v naravi in pogledih in na jasnini mi pogled uide na desno in me kar malo stisne, ko vidim Rzenik in za njim je moja točka Konj.
Slika
Ko pritečem do vikenda, zavijem levo in po kolovozni poti cca 2km do asfaltirane ceste.
Slika
Prečkam most čez Veliki Predaselj.
Slika
Po parih metrih pridem do asfaltirane ceste in zavijem desno, če bi šel na levo, bi prišel do doma v Kamniški Bistrici.
Slika
Sledi 500 m asfalta in nato levo proti slapu Orglice.
Slika
Po dobrem kilometru (rahlo se vzpenjam) pridem do razcepa in tukaj zavijem desno proti Presedljaju in moji točki Konju..
Slika
Slika
Znameniti mostički proti Presedljaju.
Slika
Na razcepu, levo Korošica, desno Konj.
Slika
Moram povedati, da od tu pa do Konja, se srečam z lažjo plezarijo, vmes imam kline in zajle v času zimskih dni, to pot močno odsvetujem.
Slika
Slika
Slika
Slika
Vrh Konja.
Slika
Sledi spust do Mlakarjeve koče.
Slika
In naprej spust do planine Dol. Za spust moram povedati, da je kar tehničen, veliko skal, manjših skokov in ogromno korenin, pri tem spustu moram ostati zbran, saj so noge že malo utrujene.
Planina Dol. Ko pridem do ceste, zavijem levo in že hitim proti parkirišču za Ušivcem.
Slika
Sledi cca 1km vzpona in počasi pridem do razcepa, desno nazaj proti Veliki planini oz. Zeleni rob, jaz zavijem levo proti Ušivcu.
Slika
Slika
Slika
Združitev s potjo KGM-a.
Slika
Sledi cca 2km spusta in razcep, desno Kranjski rak, levo Kisovec, jaz grem naravnost po gozdni poti.
Slika
Slika
Za Kranjskim Rakom sledi spust do okrepčevalnice Pri Jurčku, vmes še piten potoček, kjer si še zadnjič napolnim Camelbak.
Slika
Slika
Čez mostiček grem desno, mimo okrepčevalnice in za njo vpon proti Veliki planini. Vzpon se imenuje čez Podkrajnik.
Slika
Slika
Mimo kapelice in vikendov.
Slika
Pridem do ceste, ki vodi levo do Kisovca in desno nazaj proti Kranjskemu Raku, tokrat ne grem kot za KGM levo, ampak naravnost proti Veliki planini. Ultra KGM mora dobiti vsaj malo pridiha Velike planine. :wink:
Slika
Desno vidim Jarški dom, jaz zavijem levo po cesti in že sem v spustu proti domu na Kisovcu.
Slika
Ponovno združitev s potjo KGM-a, jaz zavijem desno proti Kisovcu.
Slika
Dom na Kisovcu in spust po lovski poti proti križu nad Sv. Petrom.
Slika
Slika
Nekateri temu spustu pravijo "Kamniška komarča"
Slika
Zahvala za opravljeno pot brez poškodb, križ nad Sv. Petrom in Sv. Primožem.
Slika
Sledi pa le še 4km spusta mimo Sv. Petra in Sv.Primoža in do cilja na parkirišču pred podjetjem Calcit.
Slika
Slika

Moj čas je bil 8:06:12 in naredil ne veliko več kot na KGM-u 44.99 km, toda zmatran pa 3x toliko. :lol: :lol:
Bravo :clap: cel šiht teka in cel šiht fotografiranja :arrow: ni kej za dodat :D mi bomo tole obdelal letos, ampak v treh etapah :roll: to bo etapni ultra KGM :--

LP Andrej

p.s. pozdravi Hano in Sandro
Bravo, Cvalenti :clap: dobr si "odšihtou" predvsem so si pa teki sledili zelo tesno eden drugemu 8) Sej, če dobro premisliš potem res ne more biti velike razlike v razdalji med KGM in KGM ULTRA izvedbo. Bi bilo pa zanimivo videti višince :idea: A ta podatek imaš?
Hvala za čestitke.
Matej, žal višincev nimam, se pa pridružujem tvojim besedam, samo da ti nisi želel biti direkten in si malo olepšal stavek, renično Ultra KGM si ne zasluži tega imena.
Če je nekaj ultra naj bo ultra.
Ultro KGM bo potrebno malo raztegniti in malo povišati, vsaj en dvatisočak mora biti vmes, zadeva vsekakor daljša od 10 ur, štart enako, cilj enako, vmes pa :?: :?: .
V mislih imam neko pot, bomo videli kako.................. :wink:
Dobra tura.
Vendar, kot sta že z Jetrotom ugotovila, pa je za ime "ultra" prekratka.
Menim, da bi bilo odlično speljati proti Korošici in naprej na Velki vrh, 2110m , Dleskovec 1965m ... http://www.hribi.net/gora/veliki_vrh_veza/3/438
luštno za laufat. Pa kako krožno varianto nazaj na Presedljaj, naprej pa po že "zacahnani" poti. Kaj menite?

Lp Jure- Cveto
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA