prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Ali naj nadaljujem s projektom 10k javno ?

Takšno pisanje je zanimivo, nadaljuj z javnimi objavami
22
76%
To je brez veze
7
24%
Uporabniški avatar
 tae
bobr napisal/-a:P.s.2: morda ne bi bilo slabo tekaško abecedo predstavit na prihajajočem pikniku kot dodatna aktivnost :wink:

Podpiram predlog. Se javiš za demonstratorja ?
Uporabniški avatar
 tae
bobr napisal/-a:A to pomeni da bo nekaj na tem če začneš počasneje? :)

Vsekakor. Tako na treningih, kot na tekmah začenjam hitro, na koncu pa umiram. V teoriji se tega zavedam, vendar kar ne morem spraviti v prakso.
Uporabniški avatar
 bobr
tae napisal/-a:
bobr napisal/-a:P.s.2: morda ne bi bilo slabo tekaško abecedo predstavit na prihajajočem pikniku kot dodatna aktivnost :wink:

Podpiram predlog. Se javiš za demonstratorja ?

Ni šans :) nimam preveč praktičnega znanja poznam samo teorijo. Saj so stari mački na forumu ki to sigurno bolj obvladajo ala Fotr in podobni. Spomnem se celo njegovega posta izpred let ki podrobno s slikami opisuje tekaško abecedo. Fotr kaj praviš o ideji, a bi bil za da naredimo en hiter kurs za nas junce :)?

A p.s.1 te ne zanima? :oops:
 spela*
bobr napisal/-a:
A p.s.1 te ne zanima? :oops:

Bobr, mene zanima ... ti lahko pošljem gmail na ZS?
Uporabniški avatar
 tae
Sem si moral še enkrat nazaj ogledati, kaj je p.s. 1. Seveda me zanima, sicer nimam gmaila. Kaj pa če bi zadevo zapekel na dvd ? Drugače mi boš pa v živo pokazal (brez dodatnih gledalcev, če ti je nerodno).
 luzr
Če bo bobr to demonstriral, pridem...

Tae, zakaj nimaš gmaila? res je vohunski program, ampak za stvari manj zaupne narave je uporaben... Kadar ob 12h ne krepne... In dokler ne bo plačljiv...
Uporabniški avatar
 bobr
Špela kar pošlji mi zs.

Tae če sem prav nekje zasledil ima nekdo v tvoji familiji gmail (žena morda?) zato sem omenil "pri bajti" :). A se motim?
Lahko tudi na DVD spečem. Pošlji mi naslov na ZS in ti pošljem.
 Tku
Ste se kar razpisali.
tae napisal/-a:Najprej nekaj o tekaški abecedi:
Zadeve nikakor ne morem komentirati, ker jo poznam le teoretično, v praksi pa ne. Priznam, da zaenkrat ne vidim koristnosti in učinka omenjenih vaj.

Omenjene vaje pripomorejo k boljšemu, učinkovitejšemu in racionalnejšemu tekaškemu koraku. Nekateri preveč drobijo, drugi preveč poskakujejo... tretji pa delajo te vaje in ima njihov korak manj pomanjkljivosti. Seveda ne čez noč.
tae napisal/-a:Občutek imam, da bi se s tovrstnim ogrevanjem že zmatral za pravi trening.

Nikoli nisem imel občutka, da bi me te vaje utrudile za preostali trening, večinoma niti niso tako intenzivne, kot zgledajo. Kakšen skiping morda, ampak če narediš le par ponovitev, ni hudega.
 spela*
Bobr, bom kar tukaj vprašala (saj Tae ne bo zameril, mogoče pa odgovor še komu pride prav): glede na napisane pripombe oz. nasvete, kako naj bi izboljšal svojo tehniko izvajanja teh vaj, me zanima, kako pomembno je, da vaje delaš pravilno?
Oziroma drugače: ali imajo vaje učinek tudi, če se jih lotiš sam in jih torej ne izvajaš povsem pravilno, ali pa je v tem primeru morda celo bolje, da se jih sploh ne lotiš?

Lahko seveda odgovori tudi kdo drug, ki pozna zadevo.
Uporabniški avatar
 bobr
spela* napisal/-a:Bobr, bom kar tukaj vprašala (saj Tae ne bo zameril, mogoče pa odgovor še komu pride prav): glede na napisane pripombe oz. nasvete, kako naj bi izboljšal svojo tehniko izvajanja teh vaj, me zanima, kako pomembno je, da vaje delaš pravilno?
Oziroma drugače: ali imajo vaje učinek tudi, če se jih lotiš sam in jih torej ne izvajaš povsem pravilno, ali pa je v tem primeru morda celo bolje, da se jih sploh ne lotiš?

Lahko seveda odgovori tudi kdo drug, ki pozna zadevo.

Prestavi vprašanje v PRŠC oddelek in bo verjetno Jernej bolj strokovno odgovoril.

Moje mnenje. Če jih ne delaš pravilno je bolje da jih ne delaš saj s tem nič ne pridobiš ampak samo švicaš. Isto kot na fitnesu ko sem delal vaje narobe mi nikakor niso koristile kot bi mogle.
 luzr
tae napisal/-a:No danes spet en malo težji trening: 8 krogov po trim stezi na Zapricah v Kamniku (prvič v življenju toliko naenkrat). Za nepoznavalce omenjene proge :arrow: krog ima cca 2 km, kar je skupno 16km, to sicer ni ne vem kaj, vendar pa ima krog tudi 2 kar strma klanca, kar skupno pomeni 16 klancev in skoraj 2 uri teka. To je bil trening vzdržljivosti, moči in psihe (ponavljanje enake proge). Že večkrat sem tekel po cesti 20 ali več km, vendar me je danes tole res zdelalo. Do konca leta imam sicer plan 10 ponovitev, vendar danes tega nisem bil sposoben. Naslednji trening ta teden so v planu spet intervali.

Tae, okvirne podatke o tem zahtevnem treningu za zapr(i)ški trim stezi 25. maja si že omenil ;).
Ali jih lahko še javno objaviš kot referenčno vrednost. Poleg časov posameznih krogov si zabeleži verjetno tudi povprečni in maksimalni srčni utrip. Morda ne za vsak krog posebej, za celo progo pa gotovo.
Naj številke govorijo.
Če imaš čas in se ti ljubi, seveda.
Uporabniški avatar
 tae
luzr, žal te bom moral razočarati.
- kar se tiče srčnega utripa: nikoli ne na treningih in ne na tekmah, ga ne uporabljam. Zato željenih podatkov nimam.
- na omenjenem treningu sem imel le navadno uro (sploh se nisem štopal) ampak si čase približno preračunaval glede na čas na uri.
- na takem treningu mi enostavno hitrost ni pomembna, le da zdržiš do konca

Po mojem bi mi lažje uspelo v paru. Torej luzr kdaj imaš čas prikorakati v Kamnik ? Da skupaj obrneva 10-ico Zapric.
 luzr
@bela anakonda: He, he, neuporaba ure bo voda na mlin kaki rdečelični gospe...

@tae: Zanimiv način merjenja. In pravzaprav logičen, ker gre za tek čez drn in strn in ne ravninsko tekmo. Vseeno me je presenteilo, ker si sicer tako sistematičen, potem pa treniraš s štoparico. Potolažen sem, ker tudi sam ne evidentiram vedno prav vsakega utripa.

Zapr'ško desetko obrneva brez psa, če boš džogiral z mano. Jaz bom, seveda, tekel na robu zmogljivosti.

Datum bova še dorekla in o tem na veliko pisala po forumu. :wink:
Uporabniški avatar
 tae
10. teden "projekta 10k" obdobje od ponedeljka 8.6.2009 do nedelje 14.6.2009:

Odločil sem se, da bom malo spremenil svoje treninge. To ne pomeni, da bom treniral več ali manj, spremembe bodo le v strukturah treningov. Tokrat še ne mislim pisati kakšne spremembe imam v mislih, omenil pa bom sproti z omembe vrednimi treningi.

Npr. včeraj sem med daljšim tekom (15 km) izvedel še 2 hitrejša odseka po 5 minut. Plan je bil, da 5 minut tečem s tempom do 3:45 (dejansko 1. odsek 3:42, 2. 3:38, se pravi povprečje 3:40).

Zakaj 5 minut ?
- Ker je to več, kot km pretvorjeno v razdaljo.
- Ker moram več delati na hitrostni vzdržljivosti.

Le 2 petminutni ponovitvi hitrega teka nista ne vem kaj, še vedno pa bolje 10 minut hitro, kot prej, ko sem med dolgim tekom tekel le enakomerno.
Uporabniški avatar
 bobr
In še drugi odsek ti je celo ratalo teči hitreje. Upam da ni bil klanec navzdol :).
Zanimiv pristop in me zanima kako se ti bo obneslo.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA