prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Jaz pa mislim, da je potrebna sprememba že v štartu. Jaz bi jo speljal od Kamniškega grebena proti Kriški planini na Kompotelo (teh poti žal ne poznam, zato pišem na slepo
) potem najbližji spust do doma v Kamniški Bistrici, če je možen spust v okolico Brsnikov ali kaj podobnega, pot lahko speljemo mimo gostilne "pri Jurju" lahko mimo spominskega parka, po cesti mimo Jermance in Kam.Sedlo, Planjava, Korošica in nato Konj..... :wink:
Ker ne poznam začetne poti, to pomeni od Kriške dalje, bi bilo fino, da nekdo pove kakšne poti so tam gor, so tekaške ali so nevarne. :wink:
Že nekej časa sem se odpravljal pogledat začetek KGM - ja in v torek 17. julija mi je uspelo priti od kamnoloma do Kamniškega vrha v pohodni varijanti. Pot je res lepa in tudi strma, je pa primerna tudi za popoldne in v julijski vročini, saj je bilo spodaj prav lepo hladno :D sicer mi ni jasni kako lahko v tak breg tečete :?: ampak z nekaj več moči in manj kilogrami so najbrž da :D na začetku sem imel v mislih narediti ta kratko varijanto, vendar sem se bal da ne bi zalutal :( odločil sem se za sestop na južno stran, kjer pa tudi ni šlo brez izgubljanja :drink k sreči sem imel ruzak in dva litra vode s sabo :drink kje vse sem hodil ne vem, ampak cel sestop je trajal skoraj še enkrat več kot vzpon, pa že tam sem bil počasen...spoznal sem vse pašnike nad Bistričico in Stahovico, na koncu pa našel rešilni asfalt pri Mariji ki se premika :wink: še bo treba raziskovati okoli Kamniškega vrha...saj se je v letih ko nisem bil v tem koncu kar nekaj spremenilo...povsod pašniki, ograje in sicer še kar prijazni psi, čeprav se pri njih nikoli ne ve...sem imel občutek, da sem kot kakšen zgubljen mestni izletnik srednjih let, ko sem na kmetijah spraševal za pot..vsi so me čudno gledali kako, da imam avto pri kamnolomu, eden pa se mi je celo ponudil, da bi me peljal do izhodišča, seveda, če se mu ne bi mudilo v hlev :D na koncu še tista dva kilometra asfalta od Marije do kamnoloma in v dobrih štirih urah sem bil naokoli :idea: svetujem, da te moje varijante ne ponavljate se raje držite tiste na sever in proti gondoli :arrow: še zanimivost na celi poti prvič v življenju nisem srečal niti ene planinske duše, tako da res ne vem kje sem hodil :D aja pa še za gobarje okoli Kamniškega vrha 17. julija 2012 od 14 -ih do 18 - ih ni bilo ne duha ne sluha o jurčkih, lisičkah in marelah

pa lep planinsko, gobarsko, pohodniški pozdrav

p.s.ker že nekaj časa ni bilo nič novic s KGM - ja sem zato mal tole temo odprl :D upam Tomaž, Cveto in ostali, da imate tudi vi kaj novic o tej zanimivi poti

lp Andrej
:D :lol: Oj Andrej, a si mal okrog zaštrikou? Vidiš, temu lahko rečeš kvalitetno izgubljanje :lol: To pomeni, da mutiš in mutiš, a na koncu je vse okej, le časa gre nekaj več :D
Sam sem šel en dan za teboj v isti smeri, le da sem podaljšal od Kam.vrha do Kriške planine na Krvavcu. Planiral sem sicer še nekaj več, a sem pozabil čelko doma :roll: To se mi sicer kar redno dogaja še ob bolj pomembnih priložnostih, kar bi znala potrditi jan_jan (spremljanje na Grintovcih ekstremno) in Avi (24h Sv.Primoža) :mrgreen:
Boš pa drugič prestopil na severno stran in elegantno zaključil po Koželjevi poti ob Kam.Bistrici :wink:
KGM? Pri meni počiva. Ostali? Nič ne vem.

Se vidmo, k' se zagledamo :wink:
Ja ANDREJ jaz sem tekel včeraj ....most zalublencov seveda začetek kožejeve poti nato kar dober klanec na HUD KONC po panoramskem grebenu na Kamniški vrh... čas, mal pod uro. Sestop do sedla nad kamniško rožo nato po lovski poti na greben proti Grohatu, nekje na sredini ostro levo, kjer je nekaj časa lepa pot nato pa kar strmo do večje livade in prideš do makedamske ceste in prideš točno na izhodišče pri tabli oziroma zemljevidu koželjove poti. Za cel krog sem rabil 1:36.00, res sem pa skoraj vse pretekel.
Bravo Lado najbrž sem imel tudi sam v mislih to krožno pot :D ko bom večkrat šel v ta konc bom tudi jaz še kakšno pametno varijanto našel :arrow: tukej okoli Kamniškega vrha je 1000 varijant kje kaj in kako lahko :wink: enkraten poligon za uživanje v mirnem okolju z možnostmi različnih varijant vzponov in sestopov z dodatki zgubljanja v vseh možnih oblikah :D kdor se ni nikoli zgubil ne ve kako je lepo, ko se najdeš ha...ha...ha :wink:

p.s. še ena pametna :? genij nikoli ne bo izvedel kako je v koži preprostega človeka

lp Andrej
Živjo! Z Avijem sva se časovno ujela v zadnjih dveh vikendih in naredila izmenjavo po domačih nama terenih :D Takih priložnosti je med glavno sezono malo in tudi meni je bilo v veselje deliti vse te storjene kilometre ter višinske metre gor in dol.
Prejšnji teden sem gostoval v nekaj nižjih Polhograjcih http://www.davidkadunc.si/polhograjski-krog/#more-2641, ki so postregli z lepim, bolj tekaškim krogom. Sicer nekoliko krajšim kot je KGM, a je bilo kar prav tako. Avi me je sicer "šparal", a to je pomenilo, da sem garal vse tja do stegenskega krča na zadnjem vzponu :roll: :oops: Tam pa že kar nekaj časa nisem bil :lol: Prijetno "skremžena" faca vse do vrha, potem je bilo bolje :D
Ker je bilo tako čudovito sem ga povabil v predsobo Kamniških planin. V soboto je bilo sicer sončno, toplo, čudovito pozno jesensko vreme....a sva raje izbrala oblačno nedeljo :idea: Tipična hardiča, yeah.
Čez "Hud konc" sva bolj plitko dihala, na grebenu razgnala čredico gamsov ter na Kamniškem vrhu že kakšno krepko moško razdrla. Moraš, sicer mislijo, da si šibek :wink: Da sva kasneje res ultra zagazila v blato, ki nikakor ni dajalo tako blatnega videza lahko potrdi Mare na Jarškem domu, dve uri kasneje, ko je moral prijeti za metlo! Nejevoljen seveda, hehehe......kaj češ, klasika :wink:
Po KT BLATO naju je čakal drugi vzpon "Rigelj", ki s cca.1100vm redkokoga pusti ravnodušnega. Za Avija mislim, da je bil tam nekje 8) Jest bi neki v miru v usta vrgel, ko on že bezlja po poti, narobe sicer, ampak gre. Jasno, da sem skočil in ga usmeril, a z mirnim grižljajem ni bilo nič....Mimo Zelenega roba sva pod sedežnico prišla na Gradišče v 3h35'. Jarški dom na Mali pl., ki je sledil, sva že opisala. Tečeva dalje do Ušivca, strogo po makedamski cesti, mimo Marjaninih njiv in po gozdni poti do Kranjskega Raka. Od tu pa na glavo v Šunce in do Krivčevega. Čez leseni most pri gostilni Jurček in v zadnji vzpon (665vm) proti Pl.Kisovec. Mene je že kar prijetno navijalo, Avi pa je nekaj telefonaril...Svaka čast ta star ampak lohk bi se vsaj delal, kot da recimo kakšne gele ješ, al pa kr neki :lol: Na Kisovcu sem bil po 5h50' rešen :D Samo še spust do Sv.Primoža na izredno kratek klepet s Perotom, ki Avija povabi naj pride drugo leto njegov lastni rekord na 24h podret :roll: in sva bila na cilju, ki je bil 6h45' nazaj tudi izhodišče.

Ker sem hotel ostati prijazen gostitelj do konca, sem Davida povabil v kamniško Mestno Kavarno na kavo, da se je Ljubljančan počutil bolj domače :lol: :mrgreen:
Današnji dan je bil izredno kvalitetno izrabljen!! Avi, hvala za ultra družbo in seveda, z veseljem še kdaj :D
Uporabniški avatar
 AVI
matej-jethro napisal/-a:Živjo! Z Avijem sva se časovno ujela v zadnjih dveh vikendih in naredila izmenjavo po domačih nama terenih :D Takih priložnosti je med glavno sezono malo in tudi meni je bilo v veselje deliti vse te storjene kilometre ter višinske metre gor in dol.
Prejšnji teden sem gostoval v nekaj nižjih Polhograjcih http://www.davidkadunc.si/polhograjski-krog/#more-2641, ki so postregli z lepim, bolj tekaškim krogom. Sicer nekoliko krajšim kot je KGM, a je bilo kar prav tako. Avi me je sicer "šparal", a to je pomenilo, da sem garal vse tja do stegenskega krča na zadnjem vzponu :roll: :oops: Tam pa že kar nekaj časa nisem bil :lol: Prijetno "skremžena" faca vse do vrha, potem je bilo bolje :D
Ker je bilo tako čudovito sem ga povabil v predsobo Kamniških planin. V soboto je bilo sicer sončno, toplo, čudovito pozno jesensko vreme....a sva raje izbrala oblačno nedeljo :idea: Tipična hardiča, yeah.
Čez "Hud konc" sva bolj plitko dihala, na grebenu razgnala čredico gamsov ter na Kamniškem vrhu že kakšno krepko moško razdrla. Moraš, sicer mislijo, da si šibek :wink: Da sva kasneje res ultra zagazila v blato, ki nikakor ni dajalo tako blatnega videza lahko potrdi Mare na Jarškem domu, dve uri kasneje, ko je moral prijeti za metlo! Nejevoljen seveda, hehehe......kaj češ, klasika :wink:
Po KT BLATO naju je čakal drugi vzpon "Rigelj", ki s cca.1100vm redkokoga pusti ravnodušnega. Za Avija mislim, da je bil tam nekje 8) Jest bi neki v miru v usta vrgel, ko on že bezlja po poti, narobe sicer, ampak gre. Jasno, da sem skočil in ga usmeril, a z mirnim grižljajem ni bilo nič....Mimo Zelenega roba sva pod sedežnico prišla na Gradišče v 3h35'. Jarški dom na Mali pl., ki je sledil, sva že opisala. Tečeva dalje do Ušivca, strogo po makedamski cesti, mimo Marjaninih njiv in po gozdni poti do Kranjskega Raka. Od tu pa na glavo v Šunce in do Krivčevega. Čez leseni most pri gostilni Jurček in v zadnji vzpon (665vm) proti Pl.Kisovec. Mene je že kar prijetno navijalo, Avi pa je nekaj telefonaril...Svaka čast ta star ampak lohk bi se vsaj delal, kot da recimo kakšne gele ješ, al pa kr neki :lol: Na Kisovcu sem bil po 5h50' rešen :D Samo še spust do Sv.Primoža na izredno kratek klepet s Perotom, ki Avija povabi naj pride drugo leto njegov lastni rekord na 24h podret :roll: in sva bila na cilju, ki je bil 6h45' nazaj tudi izhodišče.

Ker sem hotel ostati prijazen gostitelj do konca, sem Davida povabil v kamniško Mestno Kavarno na kavo, da se je Ljubljančan počutil bolj domače :lol: :mrgreen:
Današnji dan je bil izredno kvalitetno izrabljen!! Avi, hvala za ultra družbo in seveda, z veseljem še kdaj :D

Si me nasmejal... :lol: :lol:

Hvala ti še enkrat...super je bilo! :D Uživancija! :D
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA