Živjo! Z Avijem sva se časovno ujela v zadnjih dveh vikendih in naredila izmenjavo po domačih nama terenih

Takih priložnosti je med glavno sezono malo in tudi meni je bilo v veselje deliti vse te storjene kilometre ter višinske metre gor in dol.
Prejšnji teden sem gostoval v nekaj nižjih Polhograjcih
http://www.davidkadunc.si/polhograjski-krog/#more-2641, ki so postregli z lepim, bolj tekaškim krogom. Sicer nekoliko krajšim kot je KGM, a je bilo kar prav tako. Avi me je sicer "šparal", a to je pomenilo, da sem garal vse tja do stegenskega krča na zadnjem vzponu

Tam pa že kar nekaj časa nisem bil

Prijetno "skremžena" faca vse do vrha, potem je bilo bolje
Ker je bilo tako čudovito sem ga povabil v predsobo Kamniških planin. V soboto je bilo sicer sončno, toplo, čudovito pozno jesensko vreme....a sva raje izbrala oblačno nedeljo

Tipična hardiča, yeah.
Čez "Hud konc" sva bolj plitko dihala, na grebenu razgnala čredico gamsov ter na Kamniškem vrhu že kakšno krepko moško razdrla. Moraš, sicer mislijo, da si šibek

Da sva kasneje res ultra zagazila v blato, ki nikakor ni dajalo tako blatnega videza lahko potrdi Mare na Jarškem domu, dve uri kasneje, ko je moral prijeti za metlo! Nejevoljen seveda, hehehe......kaj češ, klasika
Po KT BLATO naju je čakal drugi vzpon "Rigelj", ki s cca.1100vm redkokoga pusti ravnodušnega. Za Avija mislim, da je bil tam nekje

Jest bi neki v miru v usta vrgel, ko on že bezlja po poti, narobe sicer, ampak gre. Jasno, da sem skočil in ga usmeril, a z mirnim grižljajem ni bilo nič....Mimo Zelenega roba sva pod sedežnico prišla na Gradišče v 3h35'. Jarški dom na Mali pl., ki je sledil, sva že opisala. Tečeva dalje do Ušivca, strogo po makedamski cesti, mimo Marjaninih njiv in po gozdni poti do Kranjskega Raka. Od tu pa na glavo v Šunce in do Krivčevega. Čez leseni most pri gostilni Jurček in v zadnji vzpon (665vm) proti Pl.Kisovec. Mene je že kar prijetno navijalo, Avi pa je nekaj telefonaril...Svaka čast ta star ampak lohk bi se vsaj delal, kot da recimo kakšne gele ješ, al pa kr neki

Na Kisovcu sem bil po 5h50' rešen

Samo še spust do Sv.Primoža na izredno kratek klepet s Perotom, ki Avija povabi naj pride drugo leto njegov lastni rekord na 24h podret

in sva bila na cilju, ki je bil 6h45' nazaj tudi izhodišče.
Ker sem hotel ostati prijazen gostitelj do konca, sem Davida povabil v kamniško Mestno Kavarno na kavo, da se je Ljubljančan počutil bolj domače
Današnji dan je bil izredno kvalitetno izrabljen!! Avi, hvala za ultra družbo in seveda, z veseljem še kdaj