prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Ali naj nadaljujem s projektom 10k javno ?

Takšno pisanje je zanimivo, nadaljuj z javnimi objavami
22
76%
To je brez veze
7
24%
Uporabniški avatar
 tae
Na začetku letošnjega leta sem si zamislil 4 tekaške projekte: 5k, 7k, 10k in 21k. Cilj vsakega bi bil postavitev trenutnega lastnega rekorda na omenjeni razdalji. Ker mi je bila sreča naklonjena, mi je do konca leta ostal le še en.

"Projekt 5k" je za mano ( http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=10586 )

Pred mano je nov, težji PROJEKT 10K.

Bistvo in končni cilj = postavitev osebnega rekorda na 10 km (do sedaj znaša 37:50 od lani 30.3.2008)

Ciljne številke: KONČNI ČAS VSAJ 37:49 (le 1 sekundo bolje), optimalna želja iz dosedanjega povprečnega tempa 3:47 na 3:45min./km = čas 37:34

Okvirno trajanje:
- Glede na to, da sem za 5k potreboval 14 tednov, naj bi jih za 10k še enkrat več, največ 28 tednov (če mi v tem času ne uspe, se zadeva prestavi na drugo leto)
- Od aprila 2009 do oktobra 2009

PS: Postavil sem tudi anketno vprašanje, ki bo odprto od danes do zadnjega dne marca, se pravi še 6 dni. Upošteval bom glas ljudstvo ali naj se s to temo nadaljuje ali ne.
 spela*
Tae, ti pa nič ne počivaš, ampak si takoj po končanem projektu zadaš nove cilje. :cast1:
Tudi tu ti želim, da ti uspe. :D
Vsekakor so poročila zanimiva. Tudi za nas, ki smo veliko počasnejši od tebe in nimamo pravega načrtovanja tekaških treningov, je to spodbuda, da vidimo, da ima takšen pristop svoje rezultate. In seveda vztrajnost in optimizem. :wink:
 MATJAŽ
GO ON TAE.Pa čim več podrobnosti. :cast1:
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Tae, jaz ti tudi želim, da ti uspe :lol:, o čemer sploh ne dvomim, sicer pa ne vem, zakaj si si zadal 28 tednov za uresničitev projekta, saj mislim, da si zelo blizu novemu rekordu na 10 km, ker si že v Sežani na 8.5 km imel povprečni tempo 3.45 min/km... :shock: :roll:, tako, da res ne vem, če rabiš še veliko treninga za tistih 1.5 km :?:

Lp!
Uporabniški avatar
 klatez
Daj Obi pusti ga, kaj pa naj potem dela naslednjih 14 tednov. :wink:

Saj poznaš tisto od Nejca Zaplotnika:
Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.
Uporabniški avatar
 tae
Obivankenobi napisal/-a:ne vem, zakaj si si zadal 28 tednov za uresničitev projekta

- Ker je 10 še enkrat več, kot 5 :D
- Ker sem za 5ko potreboval 14 tednov, logično zaporedje je 28 tednov :D
- Ker se mi nikamor ne mudi
- Ker imam občutek, da bo 10ka najtežje izvedljiva (težje, kot 5 in hkrati težje, kot 21)

Sicer je pa tako, da si bom itak postavil nove cilje, če mi uspe predčasno.
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
No, kokrkoli že, upam, da ti bo uspelo...Cilji nas vlečejo naprej... :lol:
Uporabniški avatar
 bobr
A to pomeni da letos ne boš imel projekta 21k? Škoda :cry:
Uporabniški avatar
 tae
bobr napisal/-a:A to pomeni da letos ne boš imel projekta 21k? Škoda :cry:

Glede na to, da sem svoj cilj na tej razdalji za letos že dosegel, najverjetneje res ne. Morda drugo leto za čas npr, 1:22:59 (tudi Aleševa želja, če se ne motim)
Uporabniški avatar
 activean
Tae

reku boš da se ponavljam..ampak mislim, da je to glede na zadnje predstave, ki jih kažeš po prvih tekmah preprosto preslab cilj (pa ne me razumet, da je slab čas to..to je izjemno hitro)

šele marec je..npr. sredi aprila boš na prvi pravi tekmi, ki temu projektu ustreza (če ne pride do poškodb) že dosegu cilj..to sem 100%.
jaz sem bil lani konec sezone v povsem podobni formi kot ti rezultatsko letos ...in jaz bi takrat 37:30 mejo presegu če bi šel 10,0 km tekmo.

To ni pritožba..ampak če boš tako pridno nadaljeval, boš maja ostal brez vseh projektov in ciljev ,ki si jih že dosegu. pod 37 min. min je v letu 09 verjetno za naju še malce preveč težko..ampak po zadnjih tekmah sodeč si trenutno sposoben popravit vse osebne rekorde za kaj več kot "le" sekundo.
Upam tudi, da boš šel na kakšno 5 km tekmo letos, ker menim ,da še z malo dela bi čas blizu cca. 18 min dosegu še do poletja in se mi zdi res škoda, da bi ostal brez časa ki si ga zmožen doseči. zakaj bi končal pri 18.29min, če pa si sposoben iti 18.15?- le pravi dan in malo sreče pa je ;=)

Ko si enkrat na u dobri formi, je treba to izkoristit ker nikoli ne veš kje boš čez kak mesec
:D :D

pa veliko sreče in naj se uresniči moja napoved, da bo prva prava ravninska tekma 10 km dokončala projekt 8)
Uporabniški avatar
 Biz
Zame povsem nepredstavljive hitrosti. Jaz niti šprintati ne morem tako hitro, kot ti tečeš 10 km :(((

Ko bom tekel 5:15 na 10 km bom zelo vesel.

Sicer pa ti želim, da ti uspe realizirati zadani cilj!
Uporabniški avatar
 tae
Dokler anketa teče, se imam še pravico oglašati. :D

activean, zanimivo je kako sva si podobna, ker imava podobne cilje in hkrati blizu, čeprav se sploh še ne poznava. Upam, da se letos dejansko tudi spoznava.

Zelo dobro si mi to napisal. Priznati moram, da mi je kar malo nerodno :oops: . Pa vendar moram malo komentirati tvoje besede.

1. v življenju si vedno postavljam realne cilje (v tem primeru raje rezultat izboljšam za 1 sekundo, kot da cilja sploh ne dosežem). Veselje je še toliko večje, če se čim bolj približam optimalni številki.

2. kljub temu, da imava trenutno podobne čase, si ti vseeno toliko mlajši, kar pomeni, da načeloma hitreje napreduješ.

3. idej za projekte, motivacijo, cilje, pot (kot bi rekele klatež) mi še zlepa ne bo zmanjkalo. Ko zrealiziram enega, se že pojavi nov.

4. vsekakor imam letos še namen iti na kakšno 5km tekmo (po vsej verjetnosti štadion, kot sem že obljubil v projektu 5k)

5. mislim, da prva ravninska 10ka še ne bo končala projekta. Zakaj ?
Analiza zadnjih 10k:
- Palmanova (nov.08 ) med polmaratonom = 38:50
- Gorica (mar.09) med polmaratonom = 38:39
- Panovec (mar.09), ura namerila 10,24 km (uradno pa 10,4 km) = 40:20, približna ocena za 10k = 39:15
- Jesenice - točno 10 = 39:14
Uporabniški avatar
 tae
Če sem prav izračunal in nastavil anketo, imate še danes možnost glasovanja, ali podpirate mojo idejo ali ne.
Uporabniški avatar
 lenči
Saj ne bo več sprememb, kar pripravi se, mi čakamo na nadaljevanje :wink: :lol:
 luzr
Malo sem zamudil z odgovorom....

Seveda je zanimivo, če boš način vadbe, svoja opažanja in rezultate javno objavljal.
Še posebej zato, ker imaš izjemno sistematičen in vsaj izjemno strog pristop do treninga.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA