speedo123 napisal/-a:Zanima me ali ima kdo izkušnje z insanity programov? Ali pa čem podobnim p90x, itd..? V glavnem mnenja, izkušnje, komentariji.. Sam sem začel pred parimi dnevi in lahko povem da me spodnji del telesa kar pošteno boli
tako da nekaj definitivno delam.. kar se tiče prehrane se ne držim do pike imam pa podoben izbor živil, cilj pa skurit maščobne zaloge, ki so se kar lepo nabrale 
Živjo, sam sem končal Insanity pred dobrim letom. Noro - najboljša izkušnja, prišel sem v odlično formo in po dosti letih vpeljal vadbo nazaj v moje življenje. Sem pa po prvem fit testu ugotovil, da niti približno nisem pripravljen na Insanity program, zato sem si vzel dva meseca časa in takrat delal 10MT in Boba ter Jillian. Nato sem začel z Insanity-jem in naslednjih 63dni zvesto sledil koledarju. Najbolj neverjetn je napredek na fit testih, kjer so se nekatere številke dvignile tudi za 3x.
Od takrat sem končal še dosti programov (poglej na youtubu):
- RushFit
- DDP Yoga (1. in 2. stopnja)
- 20 Second Fitness
- TacFit Warrior
- Zuzka Light ZWOW 1-24
- Barstarzz
- Tapout XT
Trenutno delam Insanity Asylum vol.1 in hodim na Pohorje (zimski pokal). Sem pa enkrat zaradi grozne zahtevnosti Asyluma, šel s takšnim musklfibrom na Pohorje (12ur po Vertical Plyo), da sem se parkrat mislil ustavit

(namesto nog sem imel makarone

a sem se nato s pomočjo rok nekako zvlekel do vrha s končnim časom dobrih 40min). Po končanju Asyluma pa je v planu TacFit Barbarian, nato pa P90X/X+ hibrid. Sam bi ti za začetek dosti bolj priporočal RushFit, kot Insanity a odločitev je tvoja. Če te bo še kaj zanimalo vprašaj, vendar vedi, da na tem forumu v splošnem niso naklonjeni takšnim vadbam, saj bi nekateri raje imeli zobotrebce namesto rok, saj "so mišice na rokah le nepotrebna teža pri teku"

. Pa brez zamere vsem

. Tako da ti priporočam, da pogledaš po drugih forumih, na dveh slovenskih je namreč zelo dolga tema o Insanity-ju - priporočam (večkratno) branje.