prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

speedo123
Lp

Zanima me ali ima kdo izkušnje z insanity programov? Ali pa čem podobnim p90x, itd..?
V glavnem mnenja, izkušnje, komentariji.. Sam sem začel pred parimi dnevi in lahko povem da me spodnji del telesa kar pošteno boli :D tako da nekaj definitivno delam.. kar se tiče prehrane se ne držim do pike imam pa podoben izbor živil, cilj pa skurit maščobne zaloge, ki so se kar lepo nabrale :x
Uporabniški avatar
 štenga
speedo123 napisal/-a:Zanima me ali ima kdo izkušnje z insanity programov? Ali pa čem podobnim p90x, itd..? V glavnem mnenja, izkušnje, komentariji.. Sam sem začel pred parimi dnevi in lahko povem da me spodnji del telesa kar pošteno boli :D tako da nekaj definitivno delam.. kar se tiče prehrane se ne držim do pike imam pa podoben izbor živil, cilj pa skurit maščobne zaloge, ki so se kar lepo nabrale :x

Živjo, sam sem končal Insanity pred dobrim letom. Noro - najboljša izkušnja, prišel sem v odlično formo in po dosti letih vpeljal vadbo nazaj v moje življenje. Sem pa po prvem fit testu ugotovil, da niti približno nisem pripravljen na Insanity program, zato sem si vzel dva meseca časa in takrat delal 10MT in Boba ter Jillian. Nato sem začel z Insanity-jem in naslednjih 63dni zvesto sledil koledarju. Najbolj neverjetn je napredek na fit testih, kjer so se nekatere številke dvignile tudi za 3x.
Od takrat sem končal še dosti programov (poglej na youtubu):
- RushFit
- DDP Yoga (1. in 2. stopnja)
- 20 Second Fitness
- TacFit Warrior
- Zuzka Light ZWOW 1-24
- Barstarzz
- Tapout XT

Trenutno delam Insanity Asylum vol.1 in hodim na Pohorje (zimski pokal). Sem pa enkrat zaradi grozne zahtevnosti Asyluma, šel s takšnim musklfibrom na Pohorje (12ur po Vertical Plyo), da sem se parkrat mislil ustavit :) (namesto nog sem imel makarone :) a sem se nato s pomočjo rok nekako zvlekel do vrha s končnim časom dobrih 40min). Po končanju Asyluma pa je v planu TacFit Barbarian, nato pa P90X/X+ hibrid. Sam bi ti za začetek dosti bolj priporočal RushFit, kot Insanity a odločitev je tvoja. Če te bo še kaj zanimalo vprašaj, vendar vedi, da na tem forumu v splošnem niso naklonjeni takšnim vadbam, saj bi nekateri raje imeli zobotrebce namesto rok, saj "so mišice na rokah le nepotrebna teža pri teku" :lol:. Pa brez zamere vsem :). Tako da ti priporočam, da pogledaš po drugih forumih, na dveh slovenskih je namreč zelo dolga tema o Insanity-ju - priporočam (večkratno) branje.
Uporabniški avatar
 paulo
Insanity ti odsvetujem saj so prevelika obremenitev za kolena.
Priporočam ti bolj od GSP rushfit.
 speedo123
torej prvi teden je za mano.. noge še vedno kar fajn bolijo ampak mi je stvar zelo všeč pa še Shaun T mi je faca tako da bom vztrajal .. je pa res da po vsaki vadbi mam lužico pod sabo :lol: .. pa našel sem slovensko debato (štenga hvala!) tako da sem to temo malo za brezveze odprl... no če se še kdo odloči za vadbo pa naj kar pogumno napiše :)

kar se pa tiče GSP rushfit sem si že ogledoval stvar kot naslednji projekt ker si moram nabavit malo opreme :)
Uporabniški avatar
 štenga
speedo123 napisal/-a:torej prvi teden je za mano.. noge še vedno kar fajn bolijo ampak mi je stvar zelo všeč pa še Shaun T mi je faca tako da bom vztrajal .. je pa res da po vsaki vadbi mam lužico pod sabo :lol: .. pa našel sem slovensko debato (štenga hvala!) tako da sem to temo malo za brezveze odprl... no če se še kdo odloči za vadbo pa naj kar pogumno napiše :)

kar se pa tiče GSP rushfit sem si že ogledoval stvar kot naslednji projekt ker si moram nabavit malo opreme :)

S.T. je tudi meni super motivator - lužica je pa seveda obvezna - jaz telovadim v prostoru z 10-15°C in pri njem vedno iz mene teče (zato je S.T. vedno planiran za zimo). Za RushFit potrebuješ le en par uteži. Sam sem uporabljal 8kilogramske in so bile kakšno kilo pretežke (sicer sem skoraj vse vaje naredil z njimi a nebi bilo slabo delati z lažjimi). GSP (kot 7-kratni svetovni prvak)večinoma uporablja 15pounds, kar je slabih 7kg, tako da lahko uporabljaš tudi 5kg - poudarek je tako ali tako na endurance ne na mišični odpovedi. Če te bo še kaj zanimalo pa lahko tudi na ZS, da ne smetimo tekaškega foruma :-- .
Uporabniški avatar
 teoo
ta tema ful paše na TF, tako da kar nadaljujte. Vsak ki opravi tak program, gotovo zboljša tudi tekaške rezultate.
Uporabniški avatar
 MančaPomaranča
Jaz sem Insanity prakticirala kakšen teden. Moram reči, da me je kar dobro izmučilo. Ampak po enem tednu sem ugotovila, da tako ne gre naprej. Sosedom bi se zmešalo (živim v bloku), jaz pa vaj tudi nisem izvajala najbolj optimalno ravno zaradi tega razloga. Ko si najdem kakšen primeren prostor, pa vsekakor poskusim še 1x do konca. :)
Uporabniški avatar
 štenga
mare napisal/-a:Kaj če bi kdo kakšen link z vajami prilepil?

Izvoli: http://www.youtube.com/watch?v=8fcaEOUXQ4U

To je najkrajša vadba Insanity-ja. V bistvu je bonus vadba - imenuje se Fast&Furious. Traja 22min, od tega je le 9min vadbe - ostalih 13 min je ogrevanje, raztegovanje, ohlajanje in vmesne pavze.

Je pa ogromna razlika med gledanjem videa (občutek težavnosti) in dejanskim izvajanjem. Kdor se bo preizkusil, naj opozorila na začetku videa jemlje resno. Pa pazite na pravilno izvajanje (recimo dvigovanje nog do pasu, sklece do tal - "full range of motion" - z delanjem "na pol" si boste naredili več škode kot koristi).
 speedo123
da se malo javim... 3 teden teža ostaja ista.. na vaje sem se navadil tako da nekaj močnih bolečin več ni.. opažam da izgubljam maščobo tako da sem kar zadovoljen, če bi se držal same diete upam trditi da bi bil rezultati dosti bolj dramatični vendar sem že s tem zadovoljen.

To pa je res! Ob gledanju si misliš eh saj pa ni tako težko itd.. po prvem krogu pa že sopihaš :D . V glavnem super zadeva in komaj čakam na 2 mesec.
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Danes je bil 1.dan. Zaenkrat zelo zanimivo in energično :) Bomo videli kakšni so naslednji dnevi. Upam samo, da ne bo muskelfibra (če pa bo bom vsaj vedela da sem migala :lol: ).

Speedo123, ali vadiš vsak dan? Imaš prav določen program po katerem treniraš ali si sam izbiraš po trenutnem počutju?

LP, Mojca :wink:
Uporabniški avatar
 reneanej
INSANITY je zakon...sam sem namreč že v četrtem tednu in res opažam razlike...tako pri bolečinah(jih je še samo za vzorec) kot pri hitrosti in sami moči :twisted:
Uporabniški avatar
 divad
Tudi mene je firbec prematral in sem že v 7 tednu. Fotografij before/after nimam, je pa vsekakor razlika. Pozitivna seveda, čeprav imam ponavadi 4 vadbe na teden in ne 6 :oops:
Razmigaš se v tej urci fulll! :clap: , priporočam vsem. Sam bom tudi po koncu verjetno kar malo nadaljeval ob dnevih z grdim vremenom. Intervale seveda 8)
DIG DIPPER !!! :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA