prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

klas
Torej
...mam cajt v soboto zjutraj, 29.3. in grem na tole pot, ca. 25km

https://www.dropbox.com/s/px0hx2mcxa2w6 ... ura%21.pdf

Zrajcalo me je pet hribov, ki se vsi začnejo na črko O! Zakaj jih ne bi osvojili vseh v enem zamahu in raziskali, kaj je na njih? (gre se namreč prvič in poti ne poznam) :D

Če je kdo zainteresiran, bom vesel družbe. Zna biti kar zabaven tek tole...kot vedno v Zasavcih :clap:
Uporabniški avatar
 thinkblue
Pohvala za dobro izdelan načrt ;)
 klas
Bliža se sobota, 29.3. :D :D zgornje povabilo še velja. Komaj čakam, da raziščem(-o) ta košček našega sveta.

Čaka nas ca. 25 km in pet vrhov na O (Osranca, Ostrež, Orljek, Ozerca in Orlek) :D :D

Nekaj obvestil:

:juhuhu: 1.Tek: teče se v eni skupini, vodiča nimamo, zgubili pa se ne bomo...

:juhuhu: 2. Čaka nas: V dolini - sprva tek tik ob Savi, nato izjemno slikovita prečnica nad Savo, nato pa neverjetno prečkanje Save po brvi :D Ja res je, jaz sem jo enkrat izprobal in je super, sploh nisem vedel, da kaj takega obstaja.

V hribovju - tekli bomo po cestah in markiranih poteh. za zabavo bomo na vsak od vrhob na O poiskali nekaj zanimivega:
- na Osranci je na vrhu nek mali neznani objekt (ga vidim na ortofoto)
- na Ostrežu je slikovit razgled in cerkvica (tu sem edino že bil)
- na Orljeku je na jasi tik pod vrhom nek neznani objekt (ga vidim na ortofoto)
- na Ozerci ni videti ničesar, a bomo gotovo kaj našli
- na Orleku je na karti narisan križ - bomo bideli, če še stoji

:juhuhu: - ob prihodu nazaj v Savo pri Litiji bomo v bližnji gostilni Berdajs čakali na vlak domov :toast:

:laola
Uporabniški avatar
 Dule
OOO pridem :D . Takega izleta ne gre zamuditi. Pridem s vlakom iz Medvod (6:29), v Ljubljani prestopim in smo na štartu v Savi ob 7:26. 8)

Nas bo toliko kot zadnjič okoli Krima :?:
 klas
majakaj napisal/-a:oooo, mi je všeč, bi šla.

oooo...super, Maja ti kar "bi" spremeni v "bom" - se te veselim(o) ! :D

Dule napisal/-a:OOO pridem . Takega izleta ne gre zamuditi.

ooo. res je Dule...mene že rajca...vem, da bo super, čeprav še nisem bil tam... :D

AinE napisal/-a:Oooi.... a s Cicko se boste zapeljal

oooo...ne, to smo meli zadnjič...zdaj bo še bolj zanimivo - gugajoča brv ! A nič bat, je čisto ok stvar! A to je le ena od atrakcij :D :D
RopeBridge_c_0000.jpgd3f6069b-a65e-460c-b297-eed21dc7ce86Large.jpg
RopeBridge_c_0000.jpgd3f6069b-a65e-460c-b297-eed21dc7ce86Large.jpg (67.15 KiB) Pogledano 22600 krat

Jutri objavim, natančno kako bomo tekli čez hribčke (sem ene fajn karte naredu :) :D

vabilo za tole terroooo incognito seveda še velja...se vidimo :laola
 klas
torej:
:D za tiste, ki imamo vlak: - dobimo se ob ca 6.30 na ŽP Ljubljana pod uro, ob 6.50 imamo vlak proti Zidanemu Mostu, ob 7.25 smo v Savi pri Litiji (start)
:D za tiste, ki imajo avto: dobimo se na ŽP Sava pri Litiji (start) do 7.30

vlaki nazaj v Ljubljano: 10.26, 12.22, 14,27, 16.26
avti nazaj v Ljubljano: po volji in potrebah voznika

200m od ŽP v Savi je dobra gostilna Berdajs, ki je v soboto odprta namreč: :pivo:

aja pa še detajčki s trase 8) :

https://www.dropbox.com/s/rrmw36hl8vue9 ... bjekti.pdf
 klas
:juhuhu: Ojla...pa smo nazaj, no že včeraj :D

Na O turi se nas je zbralo 6 tekačev (oz. 1 kolesar). Napravila se fajn skupinca, ki je napovedovala en res uživaški tek po razmeroma nepoznani pokrajini. In res je bilo tako!

Skupinica je bila podjetna (glede na to, da je bil dan res lep 8) ) in je samovoljno podaljšala traso še na nekaj dodatnih neobveznih točk, kar je na koncu naneslo 37km in 2340m višincev. :clap:
prnt 111.jpg
prnt 111.jpg (234.67 KiB) Pogledano 22292 krat

Dan je bil odličen in hribi na O so nam šli odlično (le prvi na je delal malo težav):

- na Osranci smo se malo lovili, dokler Dule ni našel pravega vrha direktno nad savsko globeljo, objekt pa smo (kot vidim sedaj na sledi) tukaj žal zgrešili - to je bila edina O-napaka na poti :D
- na Ostrežu je šlo kot po maslu - slikovit razgled in cerkvica
- na Orljeku ja šlo v nulo - na vrhu smo našli trigonometričen stolpič, malo nižje pa šupo
- na Ozerci/Izerci smo bili uspešni in smo na vrhu našli betonske nosilce nekdanjega /razglednega) stolpa, tu nas je presenetil tudi izjemen čisti macesnov gozd, ki ga redko vidiš
- na Orleku je bil na karti narisan križ, a ga ni bilo, bila pa je klopca

Kot rečeno skupina je podaljšala turo na še tri O-je

- Opcijski vrh (rezerva) je bil vrh Rodež (oster skalnat vrh s cerkvico malo nižje)
- Osredki vas na južnem slemenu, da nismo ponavljali poti
- in pa Odmor&Oddih&Obrok v domači gostilni na Polšniku

Vmes je bil trail vseh in hitro spreminjajočih se podlag - od asfalta do brezpotja...nekaj je bilo tudi Ovir(atlona) :D

:D Turo smo torej preživeli v tekaškem duhu OOO-jev...in ko je nek hud klanec nekdo glasno rekel "Uh!" smo ga vsi dužno popravili :nono: , da se pa danes ne reče uh, ampak "Oh!" ali kvečjemu "Ojej!" :-- :D

Oživali smo, ni kaj...
Priponke
Image00002.jpg
Image00002.jpg (150.18 KiB) Pogledano 22293 krat
Image00007.jpg
Image00007.jpg (107.04 KiB) Pogledano 22294 krat

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA