prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 samo
Povprečno od 38-40.
Najmanj pa 35, kar sem si do sedaj izmiril.
Uporabniški avatar
 MihaPR
He he, moja dohtarca bi rekla, da si mrtvak :)
Uporabniški avatar
 svizec
Tudi jaz 35.

In mene je zaradi tega moj osebni zdravnik z največjo resnostjo napotil v internistično ambulanto v Ljubljano.

Ni mi pozabil omeniti in celo podrobno opisati kako mi bodo vgradili srčni spodbujevalnik :shock:

Me je skoraj kap od skrbi. :lol:
 Tai
Ali to pomeni,da ga lahko med extremnim naporom dvigneta na višji nivo kot pa ljudje z višjim jurtranjim srčnim utripom?Mislim,da,no sem prepričan,kaj pravite ostali?Sam imam zjutraj cca 42 udarcev na minuto,odvisno od utrujenosti.Ali prehrana vpliva na srčni utrip?
lp
Uporabniški avatar
 MihaPR
Kako to misliš, da dvigneš na višji utrip kot drugi? Načeloma je tako, da se športniki trudijo, da bi z istim naporom imeli manjši utrip, ne večji
Uporabniški avatar
 samo
svizec napisal/-a:Tudi jaz 35.

In mene je zaradi tega moj osebni zdravnik z najveèjo resnostjo napotil v internistièno ambulanto v Ljubljano.

Ni mi pozabil omeniti in celo podrobno opisati kako mi bodo vgradili srèni spodbujevalnik :shock:

Me je skoraj kap od skrbi. :lol:

Joj ti dohtarji ga res pihnejo.
Jaz sem pa enkrat spraševal, zakaj me zebe v dlani in če je to povezano z nizkim utripom, so pogruntali da ne pride kri v kapilare in pole me zebe. Med naporom pa ni mraza. Verjetno so imeli kar prav. :)
Zadnjič so jo pa spet pihnili. Sem šel na pregled in povedal da ne jem mesa, pa so se že začele neke pridige, potem ko so prišli izvidi so (no, je sam en dohtar) me pa spraševali, da kaj jem, da imam tako dobro kri.
Ma hecni so. Kar večina se mi zdi. Pametni,a nič ne vejo. :)
Uporabniški avatar
 svizec
Tai napisal/-a:Ali to pomeni,da ga lahko med extremnim naporom dvigneta na višji nivo kot pa ljudje z višjim jurtranjim srčnim utripom?Mislim,da,no sem prepričan,kaj pravite ostali?Sam imam zjutraj cca 42 udarcev na minuto,odvisno od utrujenosti.Ali prehrana vpliva na srčni utrip?
lp

Tai, ne.

Maksimalni srčni utrip je od posameznika do posameznika različen - vsak ima svojega in vsak ima drugačnega.

Maksimalni srčni utrip je genetsko pogojen in je tak, kakršen je. Z leti se celo niža.
Na minimalni srčni utrip pa lahko vplivaš s treningom - ga še nekoliko znižaš, saj se srce s treningom okrepi in je z manjšim številom krčenj sposobno poganjati enako, ali večjo količino krvi po telesu, kot prej, ko je za isto delo moralo opraviti več krčenj.

MihaPR je lepo povedal - namen treninga je, da zmanjšaš število utripov pri naporu. Z drugimi besedami, treningi služijo temu, da z nižjim srčnim utripom premagujemo enako velik napor.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
svizec napisal/-a:MihaPR je lepo povedal - namen treninga je, da zmanjšaš število utripov pri naporu. Z drugimi besedami, treningi služijo temu, da z nižjim srčnim utripom premagujemo enako velik napor.

:cast: :cast: Točno tako treningi ti pomagajo k temu kot so predhodniki omenili.Z določenim principom treninga ga znižaš in s tem pripomoreš, da imaš jutranji utrip nižji.Posledično pa si sposoben ob nižjem utripu narediti več kot ob višjem utripu.In posledično s tem manjša utrujenost.
Samo če pa greš gledat srčni utrip pri kaki doktorci to je pa hudič, ko se ti dvigne :lol: utrip namreč :lol: !
ČAO!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
svizec napisal/-a:MihaPR je lepo povedal - namen treninga je, da zmanjšaš število utripov pri naporu. Z drugimi besedami, treningi služijo temu, da z nižjim srčnim utripom premagujemo enako velik napor.

:cast: :cast: Točno tako treningi ti pomagajo k temu kot so predhodniki omenili.Z določenim principom treninga ga znižaš in s tem pripomoreš, da imaš jutranji utrip nižji.Posledično pa si sposoben ob nižjem utripu narediti več kot ob višjem utripu.In posledično s tem manjša utrujenost.
Samo če pa greš gledat srčni utrip pri kaki doktorci to je pa hudič, ko se ti dvigne :lol: utrip namreč :lol: !
ČAO!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
MihaPR je lepo povedal - namen treninga je, da zmanjšaš število utripov pri naporu. Z drugimi besedami, treningi služijo temu, da z nižjim srčnim utripom premagujemo enako velik napor.
ČAO!
Uporabniški avatar
 Pingo
Jap dohtarjii

V službi smo imeli sistematski pregled kamor sodi EKG.Ležim pa dohtarca mi natakne tiste sonde pole pa čakamo,seveda me zanima kaj čakamo.Ona reče ker imate prenizek pulz--pod 50--ga instrument ne more mert,šitt noo pa stari inštrumenti, no potem je blo mal heca in je ujela 10 sekund pulza nad 50.Pol pa verjemi dohtarjem.Pa zgodbico o vzpobujevalcu sem tudi moral poslušat :wink:
Aja drgač mam zvečer okol 34-40 zjutraj pa zelo podobno :wink:
 Tai
S tem sem mislil to,da nižji srčni utrip imamo ga pri naporu lahko dvignemo na višjo frekvenco in pri tem vztrajamo brez negativnih posledic npr. če je utrip v mirovanju npr 40 udarcev z predpostavko,da smo v formi, lahko vztrajamo pri naporu z 200 udarci daljši čas brez negativnih posledic.Če imamo utrip v mirovanju npr 70 udarcev v mirovanju,ne moremo vztrajati pri extremni obremenitvi npr 200 udarcev daljši čas pri enakem tempu brez negativnih posledic.Da povzamem:nižji je utrip v mirovanju,bolj trenirano je srce in lahko deluje pri visoki obremenitvi z višjo frekvenco daljši čas brez negativnih posledic.Tako mislim ali se strinjate in zakaj ne :?:
lp
 Igi69si
Madonca, kaj ste tukaj sami profiji :)

Jaz mam srčni utrip tm nekje med 60 in 65. Ne opazim kake posebne razlike med jutrom in večerom.
Uporabniški avatar
 potepinko68
Ja.. jaz se tud čudim... moj kar naprej bije tam okol 60 na minuto... da bi le še dolgo blo tako... tko za hec me zanima, kako dolgo i nkoliko tekate tisti, ki imate res nizek pulz .. recimo pod 45...

Enkrat, ko je še zmagoval kolesar Miguel Indurain sem o njem prebral (upam, da sem si podatek pravilno zapomnil), da ima v mirovanju samo 28 udarcev na minuto .... pa to ko ti srce udari..ma da te vrže v steno..

Zanim pa me, če je se je že kdo kaj pomatral na to temo, kaj se zgodi, če imaš tako nizek utrip, pa potem prenehaš tekat (zaradi kateregakoli razloga.. poškodba, bolezen, nesreča.,..) ... torej možne težave in posledice, ki bi izhajale iz tega, da imaš tako športno srce...

lp,
potepinko

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA