prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 Tuareg
V smislu priprav na 5. Tek na Strmcu (Socerbu) oziroma za izpolnitev
želja tekaških navdušencev po tekanju v zimski belini in nočni tišini, smo
Matevž, Aleš in Tuareg "sprejeli" predlog, da jutri, v torek, 2. marca 2004,
tečemo iz Krnice po dolini Radovne do Zg. Radovne.

Zborno mesto bo na parkirišču ob marketu "Živila" v Zgornjih Gorjah
(tik ob glavni cesti Bled-Pokljuka, 4 km iz Bleda) od 17.45 do 18. ure.

Pot je dolga 12 km, pretežno ravninska, na cilju je gostilna, kjer se je
mogoče preobleči in okrepčati. Komur bo tekanja premalo, lahko
podaljša naprej v Krmo, nazaj na izhodišče ali pa v Mojstrano (Miro).

Cesta je splužena a ni posuta, zato bo temu in uri primeren tudi tempo.
Kakšna svetilka ne bo odveč, kot tudi ne kdo, ki nas bo (utrujene od
teka, da ne bi bilo napačne interpretacije) zapeljal nazaj na izhodišče.

Priporočljiva zimska oprema, temperatura bo pod 0 stopinj.

Veseli bomo, če se nam bo še kdo pridružil.

Udeležba na lastno odgovornost!

P.S. Na vsej poti bosta samo 2 ovinka (tudi iz gostilne nazaj), tako da je
skrb, da bi bila pot predolga, Matevž, odveč, prav tako pa se lahko teče
tudi z rukzakom, kot si želi Aleš. Samo, da ne bo prazen!
Uporabniški avatar
 ero
hojla in bravo za super idejo! v mislih sem z vami, v živo bom pa tekel po Rožniku in nato čofotal v tivolskem bazenu :)

poročajte in naredite kako fotko, če se da - magar iz gostilne :twisted:
Uporabniški avatar
 Dule
Žal me danes ne bo zdraven, bom pa v mislih z vami na teku!

Tudi meni je všeč ideja, da se povabi na skupne treninge po domačih potkah in stezicah :idea: .

Tudi jaz vas bom povabil (ko bo lepše vreme) na skupni trening po Katarini. In kdor bo želel bo prišel, če pa ne bo nobenga pa bom trening opravil sam :wink: !
Uporabniški avatar
 MihaPR
men pa uceri zdravnica se za 3 tedne prepovedala tekanje okol :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( , tako da upam da mi bo vsaj na sežanski maraton ratal pridt :?
Uporabniški avatar
 sbojan
Nekateri boste uživali v teku :D , drugi pa si bomo danes malo kasneje Radovno lahko ogledali na TV.

Lep pozdrav.

RADOVNA - KAKO POMLADITI REKO, TVS 1, torek ob 20.00
dokumentarna oddaja

Režija: Matjaž Fistravec
Scenarist in voditelj: Uroš Sever

Radovna je alpska reka ujeta med bregove Pokljuke in Mežakle. Je simbol vztrajnosti in večnega spreminjanja. Med ta dva simbola pa je razpeto življenje ljudi in njihovo dojemanje reke. Tako je Radovna pomagala preživeti prvim naseljencem v odmaknjenemu kotu med gorami, vključila se je v industrijsko revolucijo ter vzpodbujala razvoj turizma v njegovih pionirskih časih na Slovenskem. Med našim popotovanjem ob toku reke in skozi čas ob njej nas bo zanimalo, kako vpliva reka na življenje ljudi, in kako se je odnos med reko in ljudmi spreminjal.
Uporabniški avatar
 Fotr
sbojan napisal/-a:Radovna je alpska reka ujeta med bregove Pokljuke in Mežakle. Je simbol vztrajnosti in večnega spreminjanja...

Lepo si povedal, Sbojan! :) Tolikokrat sem že tekel skozi Radovno, da mi je kar prirasla k srcu. Zelo rad bi tekel danes skozi dolino, a žal nisem dovolj pripravljen, pa tudi mrzel zrak bi me vrgel, na Socerb si pa tudi želim. Vsem, ki boste tekli zvečer skozi Radovno sem precej fovš, vseeno pa vam želim lepo doživetje. Upam, da se bom naslednjemu teku že lahko pridružil. Vi pa kar dobro laufajte, sam pa se bom pridružil nasvetu Sbojana. :wink:
Uporabniški avatar
 Matevz
Jaz moram žal odpovedat svojo udeležbo, ker sem zbolel :evil: :evil: :evil:
Zjutraj sem bil še OK, sedajle pa komaj še zdržim za pisalno mizo. Se bom kar domov v posteljo pobral.
Uporabniški avatar
 ales
Uf, še dobr, da sem tole našel, drugače bi že mislil, da ne bo nič z večernim tekom. Ma ja, saj tole res paše v Dogovori o treningih. Ja jaz zagotovo pridem. Ruzak imam pa zato s seboj, da imam notri malo kvihtov(kot da me že sicer ni dovolj skupaj). Sem mislil seveda tečt tja in nazaj-aha torej bom imel tokrat v ruzaku še za preoblečt. Se vidimo v Gorjah.
 dragons
MihaPR napisal/-a:men pa uceri zdravnica se za 3 tedne prepovedala tekanje okol :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( , tako da upam da mi bo vsaj na sežanski maraton ratal pridt :?

Ne hodi za vsako ceno v Sežano , ker je med cca 17 in 19 km prav svinjsko grda kolovozna potka prav nič primerna za poškodovano stopalo.
Pa hitro okrevanje želim!
Uporabniški avatar
 miro
Tudi , jaz sem danes zadržan , zato sem opravil trening na smučkah.
V mislih bom z vama.
Zagotovo bom prihodnjič z vama , samo malo daljši rok za dogovor bo potreben.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 ales
Ja bilo je z eno besedo čudovito! Sva počakala do par minut čez šest in ker ni bilo nikogar od mosta v Krnici počasi krenila proti Radovni. Nekaj časa nama je cesto označeval vse daljši dan, tam nekje od polovice naprej pa vse več mesec na jasnem nebu. Tuareg je ves čas navdušeno ugotavljal, da je danes pot veliko boljša od nedeljske, ko je bila ponekod poledenela. Bilo je res ko v pravljici. Srečala sva dva avtomobila in eno rolbo, ki nama je prav mehko trasirala levo polovico ceste. Če si se naveličal teka po zmrznjeni podlagi si lahko tekel po pravkar zoranem snegu-je bilo skoraj ko tek po sipinah. Navzgor sva res kar hitro tekla in sva prišla do gostilne v uri in desetih minutah. Malo so naju motile le snežne kepe, ja in pa moj ruzak je proti koncu vse bolj kazal svjih dobrih pet kilogramov.

Me je Tuareg poslal naprej v gostilno,saj je imel on čez obraz masko in se bi naju oskrbnik zagotovo ustrašil(je potem rekel, da bi kar kak kol zgrabil, če bi tak prišel notri) Ne, pa sta prav prijazna oskrbnika, zvedava, domača in zelo prijetna. Midva sva spila vsak eno medico in čaj, ja potem je pa še Tuareg privlekel ene Gorjanske arcnije. Ma je bilo tko dobr, ampak jaz očitno nisem čisto za alkohol med tekom. Ko sem spil, sem zunaj(bilo je ene -10C) zagledal kravo. Ja očitno je prišla pogledat, če je še Fotr z nama. Pa me je oskrbnica potolažila, da jo ona(krava namreč) vsak večer takole malo ubere na sprehod in se potem sama vrne. Meni, ki sem bolj mestno dete, srečanje s kravo v tisti samoti ni prav nič dišalo. Ko sva potem zunaj počasi odpravljala, sem za vsak slučaj dal na glavo čelko, a je v tisti srebrni mesečini bolj malo pomagala.

Navzdol sem mislil, da bova tekla še hitreje, a mi noge kar niso hotele pospešit. Videlo se je še bolje, saj si nisva delala sence, a se mi zdi, da sva navzdol rabila vsaj dest minut več kot navzgor. Še dobro, da je bil Tuareg z menoj in mi ves čas razlagal koliko sva že pretekla. Ja načvekala sva se kljub mrazu kar precej. Načrtov sva naredila za eno dobro leto. Ne vem, če bodo še kdaj takole idilični pogoji, a poizkusiti velja. Navsezadnje mora biti tek v spomladanskem hladu in na suhi cesti tudi prijeten. Morda bi veljalo izbrati tako noč z velikim mescem, saj lahko z glavo potem gledaš tudi naokoli in ni treba kot en lolek ves čas buljiti v tla. Ja pa oba sva navdušena nad ono potjo v Španiji;800 km od San Sebastjana do Santiaga de Compostele. Bi bilo fino če bi dobila vsaj še dva in se odpravimo. Pot je sicer dolga, vremensko nepredvidljiva, a vse skupaj ni tako drago. Le enih 15-20 dni bi verjetno potrebovali. Predlog pač.
No in enkrat ob malo čez devet sva potem počasi pritekla do avta. Je bil tak mraz, da sem se preoblekel šele na Bledu, ko se je tudi avto malo segrel.

In v avtu me je počasi zajela tista prijetna utrujenost, ko te čisto malo ščemi v mečih, ko porineš rame naprej, začutiš malo topo bolečino v hrbtenici in gležnje imaš sicer dobro razgibane, a nekam počasne. Ma se nisem tako počutil že od... Malija. Tole je pa že malo podobno tistim pogovorom v vojski, ko si prišel z dopusta in si rekel:ima jedno pet-šest dana odkad nisam j... Ne bom več, tudi otroci tole berejo.

In potem mi je začela moja Mariza prepevat o samotnem puščavskem jezdecu in sem padel v en tak mode, da sem skoraj pozabil zavit z avtoceste.
Mi je kar težko napisat, a res vam je lahko žal, da vas ni bilo. Sva pa midva použila vso idilo večernega teka. Naslednjič pa pride vrsta na druge!

ps. edino fotoaparat mi je nekaj štrajkal in so slike bolj tako...

Slika
Slika

[/img]
Uporabniški avatar
 Tuareg
Na začetku se v svojem in Aleševem imenu zahvaljujem vsem za moralno
podporo. Redkokdaj se ponudi priložnost doživeti svojo bližnjo okolico v
razmaku 5 ur v dveh povsem različnih oblačilih. Prvo doživeti v živo v
zimski belini, obsijani z mesečino, potem pa isto videti čez 5 ur po TV v zelenem letnem oblačilu. Narava bo porabila 5 mesecev, da se preobleče.

Torej, bilo je enkratno, kot je že Aleš natančno napisal. Dokaz, da
forumovci nismo kar tako, je čast, da naju je prišla naravnost iz hleva
pozdravit predstavnica štirinožnega Mlečnega foruma. Je bilo pa kar enih
6 stopinj pod ničlo zunaj, ko sva zapustila prijetno toplino kmečke peči. Ker pa je zimska oprema še vedno predpisana, se brez dvakrat prekuhanega antifriza ni priporočljivo odpravljat na daljše poti.

24 km je bilo res kar premalo za podebatirat o preteklih dogodkih in prihodnjih načrtih. Bo treba še kakšno podobno turo organizirat.

Ker zime kot kaže, še ne bo tako hitro konec, lahko turo ponovimo,
da boste tudi ostali prišli na svoj račun.
Uporabniški avatar
 MihaPR
dragons napisal/-a:
MihaPR napisal/-a:men pa uceri zdravnica se za 3 tedne prepovedala tekanje okol :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( , tako da upam da mi bo vsaj na sežanski maraton ratal pridt :?

Ne hodi za vsako ceno v Sežano , ker je med cca 17 in 19 km prav svinjsko grda kolovozna potka prav nič primerna za poškodovano stopalo.
Pa hitro okrevanje želim!

Ne sej ne nameravam pretiravat pa na vso silo tečt, je že dohtarca mela fajn predavanjeSlika tko da ce bo ratal bo, drgac pa Slika
Uporabniški avatar
 Fotr
Najprej vama čestitam za nočni podvig, kolikor hitro dobim toliko kondicije, da bom brez matranja pretekel vsaj eno stran, se bom pridružil.

ales napisal/-a:...sem zunaj (bilo je ene -10C) zagledal kravo. Ja očitno je prišla pogledat, če je še Fotr z nama. Pa me je oskrbnica potolažila, da jo ona (krava namreč) vsak večer takole malo ubere na sprehod in se potem sama vrne...

Seveda, to je ena izmed tistih krav, :!: s katerimi smo že tekli skupaj. Zagotovo ji je bilo všeč :lol: in je prišla na oglede, da bi tisti tek še enkrat ponovili ali pa se informirat za pogoje vpisa v forum. :idea:
Tuareg napisal/-a:...Dokaz, da forumovci nismo kar tako, je čast, da naju je prišla naravnost iz hleva pozdravit predstavnica štirinožnega Mlečnega foruma...

Rada bi se vpisala v Tekaški forum, saj smo že skupaj tekli :!: . Kar Erotu bo treba naročiti majico za kravo, ali pa še več, saj bi se lahko vpisale vse, ki so tekle z mano, če seveda že niso predelane v zrezke. Nore krave so pa ja poznane po celem svetu. :D
Uporabniški avatar
 Dule
ales napisal/-a:ima jedno pet-šest dana odkad nisam j... Ne bom več, tudi otroci tole berejo.

Ja le pazite kaj napišete, ker otroci vse preberemo.. :lol: :lol:

Tuareg napisal/-a:24 km je bilo res kar premalo za podebatirat o preteklih dogodkih in prihodnjih načrtih. Bo treba še kakšno podobno turo organizirat.

Ja vprašanje če bi vama bilo zadosti časa za predebatirat tudi 800km po Španiji :wink: :?:

Tudi moje čestitke za včerajšnji dosežek :P !

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA