prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 Tjaša
Upam, da me ne boste imeli na noro, ker sem odprla to temo.

Zanima me, ali kdo prakticira jutranje teke pred odhodom v službo in kako se to obnese?

Lahko povem svojo izkušnjo, sicer ne tekaško, sem pa lani kar nekaj mescev vsako jutro, še v mraku, šopala v hrib v družbi razigranih kužkov. Lahko povem, da so bila ta doživetja nepozabna. Pod vrhom hriba ujeli prebujajoče sonce, ki je svoje zareže žarke raztegoval po bukvah, da so zažareli prav vsi od rose objokani listki. Pod nami pa morje megle. Res nepozabno. Na vrhu si bil nagrajen s pogledom na rdeče ožarjeno gorovje, s Triglavom na čelu.

Moj dan je bil že na samem začetku izpolnjen z zadovoljstvom, ki se je podaljšalo prav do večera. Je pa še ta prednost, da so bila jutra sveža v primerjavi s peklensko vročilo lanskega poletja.

Da pa bi tako začela dan s tekom, sem nekoliko skeptična, saj je telo zjutraj še precej zateglo in ljudje v okolici bi si mislili, da sem popolnoma odtrgana, če bi se na ulici ogrevala in raztegovala pred tekom. Morda pa bom tudi to počela, nikoli se ne ve! :wink:
Uporabniški avatar
 milkec
Jaz vsako jutro pešačim v službom okoli 25 min. No to je bilo do tega meseca, potem se bom začel voziti od doma! Bom pa poleti v Tivoliju verjetno zjutraj eno uro tekel pred službo! Iz več razlogov:
- vreme bo najbolj primerno
- da si že zjutraj zagotovim dnevno količino in lahko dan tudi kako drugače preživim
- ker me zanima, če bom bolje delal
...

V glavnem mislim, da je to le pozitivno!
Uporabniški avatar
 Matevz
Jaz to stalno prakticiram.
Običajno zjutraj treniram 2-3 krat na teden, več pa ne gre, ker sem že od tega precej sesut :( , ker grem prepozno spat.:lol:

Trening traja od cca. 5.30 do 6.30, da se do 7h ohladim, stuširam in spravim od doma. Včasihj zjutraj tečem, včasih (sploh pozimi) pa grem v klet na bicikl. Ko sem še živel v LJ sem hodil ob 6h plavat v Tivoli.

Se mi zdi super, ker si:
1. že zjutraj odpravil eno obveznost
2. v službo prideš ful pozitivno nastrojen, maksimalno zbujen in pripravljen za delovne uspehe :D
Uporabniški avatar
 bigfrik
Jest sem ponavad zjutraj se bolj zaspan in len,tako da mi je bolj vsec tek popoldne,poleti je pa to edini pameten cas ko sploh lahko teces,ne da bi zraven zgubil 20 kg, :D :D
Uporabniški avatar
 S*
Tudi jaz sem že poskusila tu in tam zjutraj laufat, pa se me nikakor ni prijelo. Zgleda, da moje mišice rabijo dolgo prebujanje :( . Čeprav ugotavljam, da mi jutranje miganje zelo paše, ampak bi morala prezgodaj vstat, ker moram ob sedmih biti v službi. Se pa zato vozim v službo s kolesom in pridem res prebujena in pripravljena za delo, no, vsaj kako uro se me drži ta vnema, potem bi pa pasalo kako laufanje :D .

Pozdrav vsem jutranjim tekačicam in tekačem :wink:
 Odzadnjak
Matevz napisal/-a:Trening traja od cca. 5.30 do 6.30, da se do 7h ohladim...

Jaz o tem dolgo razmišljam (ker je to še edina šansa za tek) in sem nekajkrat probal malo bolj pozno v soboto ali nedeljo, ampak meni zgodaj dopoldne nikaor ne gre... Lažje gre magari ob 24:00 zvečer...

Bomo videli kaj prinese poletje...
Uporabniški avatar
 miro
Jutranji tek prakticiram samo na dopustu ali ob nedeljah, ter seveda ko imam jutranjo dnino.
Na dopustu ponavadi vstanem ob šestih in opravim jutranji tek kakih osem km ,potem pa sem zadovoljen ves dan. Potem mogoče odtečem še večerni tek ,pa je dan popoln.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Tjaša
Miro, ko si mi ravno vrgel kost, kakšen je učinek deljenih treningov?

Ali zjutraj opraviš lahkotni trening, zvečer pa intenzivnejšega? Kako se telo (utrujenost) odziva na tak način treniranja?

Če imaš izkušnje, napiši kaj več, morda bo še komu koristilo.

Pozdravček,
Uporabniški avatar
 miro
Tjaša
Veš jaz vedno tečem lahkotno le malokdaj intezivno. Praktično intezivno tečem samo na tekmah , ali če tečem s prijatelji , kjer se poiskušam prilagoditi njihovemu tempu.
Morebitni drugi tek pa je samo lahkoten.
Večinoma tečem iz veselja , zato ne treniram strogo po treninški znanosti,pač se prilagajam počutju.
Toliko o tem samo ne vem če bo to komu kaj pomagalo.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 mare
Lažji jutranji treningi so super poleti, ko je zjutraj idealna temperatura. Jaz sem lansko poletje, ko še nisem bil tekač, šel vsako jutro ob 6-ih s kolesom na Golovec. vedno je bilo na Golovcu kar nekaj ljudi. Dobre pol ure ti zares polepša dan, kakšen pomemben trening pa to ni. Mislim, da je resne treninge bolje opraviti čez dan. Tudi nevarnost poškodb je zjutraj večja, saj organizem rabi dalj časa, da se ogreje in zbudi. Mene je po resnejših jutranjih treningih vedno bolel kakšen sklep, tudi če sem se dobro ogrel.
Uporabniški avatar
 brunoje
Lep pozdrav vsem skupaj. Moje prvo oglašanje, do sedaj sem samo spremljal vse vas.

Jutranji tek - za mene super zadeva. predvsem poleti. Kadarkoli tečem zjutraj, enostavneje prenašam dnevno vročino in vse kar gre zraven. Seveda je včasih težko vstati, vendar se splača.

lp vsem skupaj;
Uporabniški avatar
 Staša
KWAAAA? Jaz pa 1, s težavo, v drugem poskusu! (da sem sploh dojela, za kaj gre...) a se kaj pol dogaja, ko prideš na tako cifro?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA