prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Hoj!

Danes (sreda, 18.10) ob cca 17. uri planiram na pomožnem štadionu ŽAK v Šiški intervalni trening. Verjetno bo ta trening zgledal takole: ogrevanje 2 km, vaje, 6x1000m, iztek 2km. Trening za hitros v sklopu priprav na LM. A hitrost? Okoli 3:30 - 3:35 na km, če bo šlo.

Se mi kdo pridruži?

LP

MatjazV
Uporabniški avatar
 EčO
:!: prepozno! Ob 17.00 bom ŽAK že zapustil :arrow:
:!: prehitro :oops: 3,30 :oops:
MatjazV napisal/-a:Hoj!
Danes (sreda, 18.10) Verjetno bo ta trening zgledal takole: ogrevanje 2 km, vaje, 6x1000m, iztek 2km. Trening za hitros v sklopu priprav na LM. A hitrost? Okoli 3:30 - 3:35 na km, če bo šlo.
MatjazV

Jaz sem isto kvoto predelal že včeraj - Kljub dokaj hladnem vremenu nam je šlo zlo OK in smo šli vse runde pod 3:30.
Če imaš za drug teden plan 10 x 400 se nam lahko pridužiš v torek pod večer.
Uporabniški avatar
 applechick
A se lahko pridružimo tudi počasnejši?
lp š
Uporabniški avatar
 klaudi
Lahko, če vam ne škodi prepih, ki ga bodo povzročali ta hitri :D
Uporabniški avatar
 MatjazV
Dobrodošli vsi, ki imate čas in voljo, poditi se po atletski stezi.

LP

MatjazV
Uporabniški avatar
 alezi the dancer
Mene pa zanima sledeče:

A obstajajo kakšna nepisana pravila glede intervalov za 10, 21 in 42km teke. :?:

Dolžine, približni časi za počitke itd....

Morda kakšen dober link na to temo....

Hvala
Uporabniški avatar
 matej712
ne vem, če je točno to, kar iščeš - ampak en program treninga za različne dolžine si lahko narediš TUKAJ
vsebuje tudi intervalne treninge

na isti strani imaš na levi tudi napotke za trening različnih razdalj - še nisem uspel prebrati

načeloma se mi zdi, da so osnove iste, kot pri kolesu - tempo tek je pri približno isti hitrosti kot tekma (30 minut), intervali so pa različno dolgi in blizu LP.
Uporabniški avatar
 Bosti
glih učeri sm nekje na forumu brau o tempu za 42km sam se ne spomnm kje, tko da linka ne morm dat... :oops:
no ampak šlo nej bi tko, da prelaufaš 10x800m v hitrem tempu, vmes pa delaš en krog (400m) počasnejšega teka...
in potem tiste čase iz 800m prestavš v ure in minute, se prav če v povprečju tečeš 3min in 10 s na 800, potem to pomeni, da bi na 42km tekel 3 ure in 10 min...
seveda je zaneslivost večja če so si časi na 800m zlo podobni in da maš tut nekej kilometrine...
sicer še nism probu ampak vseen se mi zdi da je lažje 10x prelaufat 800m v 3min z umesnimi premori, kot pa maraton spravt pod 3 ure :roll:
Uporabniški avatar
 RoKo
Bosti napisal/-a:glih učeri sm nekje na forumu brau o tempu za 42km sam se ne spomnm kje, tko da linka ne morm dat... :oops:
no ampak šlo nej bi tko, da prelaufaš 10x800m v hitrem tempu, vmes pa delaš en krog (400m) počasnejšega teka...
in potem tiste čase iz 800m prestavš v ure in minute, se prav če v povprečju tečeš 3min in 10 s na 800, potem to pomeni, da bi na 42km tekel 3 ure in 10 min...
seveda je zaneslivost večja če so si časi na 800m zlo podobni in da maš tut nekej kilometrine...
sicer še nism probu ampak vseen se mi zdi da je lažje 10x prelaufat 800m v 3min z umesnimi premori, kot pa maraton spravt pod 3 ure :roll:

http://maratonklub.velikagorica.net/Def ... ?tabid=271
Yasso 800s
Yasso 800 trening je osmislio poznati trkač Bart Yasso. Zbog svoje jednostavnosti Yasso 800 trening je postao popularan kod mnogih maratonaca. Ako želite pretrčati maraton za 2:45h, 3:29h ili 4:11h trebali bi biti u stanju trčati 10 x 800m u 2:45min, 3:29min ili 4:11min na vašem treningu. (Ono vrijeme koje želite postiči na maratonu (u satima), trebate trčati na dionicama od 800m (u minutama)). Jednom tjedno trenirajte ovakvo. Započnite sa 4 x 800m (na prvom treningu), postepano povečavajte kroz treninge sve do 10 x 800m. Između svakih istrčanih 800m, lagano trčite vremenski isto koliko vam je trebalo da istričite tih 800m. (Yasso 800 trening je trening koji mogu koristiti svi trkači neovisno o tome za koje se dužine trka pripremaju. To je u biti neka vrsta treninga tempa.)
Uporabniški avatar
 EčO
Tale kalkulator je pa zlo zanimiva stvar :!: Pa uporabna se mi zdi :!: Bom probal v naslednji sezoni :!:
Uporabniški avatar
 perpetruum
hmm...
čista čarovnija tale matematika...
ampak bolj ko mislim in preračunavam bo tole res kar držalo...

to pomeni, da bi jest sam, ki sem se po 30 letih čistega zabušavanja in samouničevanja, tik pred "abrahamom"odločil nekaj spremeniti v svojem življenju, po nekaj mesecih tekaškega truda (in uživanja) uspel "privleči" čez 42190 m v malo manj kot 6 urah...

ja, to je tempo hitre hoje, ki bi jo občasno prekinil z malo teka...in če bi stisnil zobe in če nebi blo kakih hudih žuljev bi verjetno res prišel na cilj..hura :D

matematika?
:shock:
42190 m (saj je to maraton, a ne?) je 52,738 krat 800m...in 6 uric je 60 krat 6 minut...
alora je neki faktor dolgotrajne vzdržljivost, ki pove, da bi se skozi maratonsko razdaljo premikal s 87,9% hitrosti 800 metrskega intervala...

HUDO tale Yassa...
Uporabniški avatar
 perpetruum
eeej..Ečo,
tale kalkulator Dana Burfoota na strani maratoncev iz Velike Gorice je pa res prima stvar...nisem še zasledil kaj tako koristnega...

zanimivo je ko poizkusiš malo "pogoljufati" in namesto časa, ki ga resnično zmoreš odlaufat odtipkaš kako "pobožno željo"...takoj ti odgovori s predlogom tempa za trening, ki ga tudi približno ne moreš doseči...

ja, mam že plan za popoldanski tek... :D
danes bo teška :?
Uporabniški avatar
 RoKo
perpetruum napisal/-a:zanimivo je ko poizkusiš malo "pogoljufati" in namesto časa, ki ga resnično zmoreš odlaufat odtipkaš kako "pobožno željo"...takoj ti odgovori s predlogom tempa za trening, ki ga tudi približno ne moreš doseči...
ja, mam že plan za popoldanski tek... :D
danes bo teška :?

Poizkusi goljufati še pri teku. Probaj po klancu navzdol.Škoditi ne more, če ne boš pretiraval.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA