prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 vencelj
#95935
Selška dolina je obkrožena s hribi in potmi, ki vodijo preko njih, ki kar kličejo po tem, da jih pobliže spoznamo, se po njih sprehodimo, jih pretečemo...
Vse poti: južno iz Šk.loke preko Lubnika, Starega vrha, Mladega vrha, Koprivnika, Blegoša, Črnega vrha do Porezna; severno od Križne gore preko Planice, Čepulj, (ovinek na Jošta), Špičastega hriba na Mohorja in naprej mimo sv. Jedrti (nad Lajšami) v Dražgoše ter v Železnike; pa tudi iz Dražgoš preko Dražgoške gore na Ratitovec in naprej čez Pečano na Soriško planino itd... sem že večkrat prehodil (pretekel) v različnih etapnih variantah, letos pa sem velik del poti že opravil ( :!: solo Železniki-Dražgoše- Križna Gora- Škofja loka- Lubnik- Stari vrh- Rovte- Golica- Železniki;- :!: Železniki- Ratitovec- Ledine-Rastoka- Vratni rob- Dražgoše- Železniki v duetu z Andrejem),imam pa željo opraviti še-recimo temu - tretjo etapo za obkrožitev doline (Zali log- Blegoš-Črni vrh- Porezen-Petrovo brdo-Lajnar-Ratitovec- Zali log). Trenutno so zadeve še v pripravi (datum, izmera dolžine, NMV,...), informacije sledijo. :)
Nazadnje spremenil vencelj, dne 22 Jul 2010, 20:19, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
 vencelj
#95938
Dolžine bi bilo okrog 35 km, višinsko pa: začetni vzpon na Blegoš, vzpon s Petrovega Brda na Lajnar, s Soriške planine enakomerno na Ratitovec, spust na Zali log...proga razgibana, izpostavil sem le izrazitejše višinske razlike. Del s Porezna na Petrovo brdo ter vzpon na planino Kovce je po trasi Gorskega maratona 4 občin. :D
Uporabniški avatar
 vencelj
#96536
Je pa teh slabih 40 km malenkost v primerjavi s Koroškim izzivom (K 24), 85 km dolgo extremno preizkušnjo po koroških hribih (Peca, Raduha...), ki jo je v zadnjih letih prehodilo (preteklo) lepo število vztrajnežev iz cele Slovenije (čestitke vsem, predvsem Janu, ki jo je lani prehodil 6- krat, danes pa štarta v svoj drugi letošnji krog :!: :cast: ), ali pa GM 4 občin-exstremno, kjer posameznik 3-krat :!: prehodi traso maratona štirih občin (prav danes je prva obletnica odkar je Jožko kot prvi prehodil to 105 km dolgo pot :clap: in jo bo menda obeležil z enim krogom).
:clap: :clap.

LP, Vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
#97718
Tale trasa mi je odlično uspela. Vreme odlično, temperature v hribih idealne.
Ob 6.10 sem štartal iz Zalega loga, po 90 min sem bil vrh Blegoša. Do bazena na Črnem vrhu sem potreboval še 35 min, nato sem nadaljeval na Porezen ( s Črnega vrha 1.40, markirana 3.30). Prva 15 minutna goldhorn pavza. Krasni razgledi čez Baško grapo proti Črni prsti, Rodici...zadaj Triglavu...levo (malo niže) dobro znanemu (zloglasnemu) Durniku, bolj desno pa (malce zaskrbljujoč) pogled proti ostalim ciljem današnjega dne- Lajnarju in Ratitovcu. Na Poreznu sicer vse O.K., razen hladnega vetra. Po trasi GM 4 občin sem nadaljeval do Petrovega brda. Naletel sem na Leona, ki je malo pred mano prišel s Porezna, na hitro sva opravila prvo analizo in obdelala prihodnje načrte. Gorenjska trma je pripomogla k vzponu na Lajnar in smuku do koče na Soriški planini, od tam pa preko Dajnarske planine na Ratitovec. Po opravljenem 16. letošnjem vpisu v knjigo "Prijatelji Ratitovca" me je čakal še 45 minutni spust z Ratitovca na Zali log (1200 mnv), kjer sva opravila še analizo z Andrejem, nato pa z lepimi vtisi domov.
Tale etapa mojega letošnjega obhoda Selške doline je bila prav gotovo najtežja. Blegoš, Črni vrh, Porezen, Lajnar, Ratitovec..., povezava dveh smučišč (Črni vrh, Soriška planina), evropska pešpot E-7, del trase GM 4O, krasni razgledi...
Toda...če me sedajle kdo vpraša, ali grem 6. oktobra na K-24 (tako, kot sem že najavil), brez razmišljanja odgovorim, da ne 6. oktobra, niti katerikoli drugi datum.
Vse ob svojem času. Bomo videli.
Uporabniški avatar
 športnik
#98288
vencelj napisal/-a:levo (malo niže) dobro znanemu (zloglasnemu) Durniku.

Kaj to pomeni?
Uporabniški avatar
 vencelj
#98290
Če stojimo pri koči na Poreznu (1590 m), na levi strani (malo niže) vidimo 1152 m visoki Durnik. Tekačem, ki se udeležujemo gorskega maratona 4 občin in članom kluba prijateljev taistega maratona je Durnik dobro znan (zloglasen) zaradi strmega, težkega in dolgega vzpona iz Hudajužne (381 m) čez Durnik na Porezen. Ko prideš v Hudajužno, imaš za sabo že več kot 20 km vzponov in spustov (z višine 1800 m na Črni prsti na 381 m v Hudajužni), nato pa te čaka "ura resnice" (izraz je pri tekačih v splošni uporabi, kadar je govora o Durniku).
Uporabniški avatar
 vencelj
#98958
Zanimivo, kako hitro pozabimo vsak napor, veselje in užitek ob doseženem pa nam ostane v spominu. "Nikoli več" si rečemo, ko smo na trasi v krizi, pa tudi še takoj po prihodu na cilj, par dni potem pa ploščo obrnemo: "Bilo je super, to bo treba ponoviti".
Veliko vas je, ki dobro poznate te občutke, ki ste res pravi "Kerlci", pa tudi prevelika možnost, da bi koga izpustil (veliko jih prav gotovo sploh ne poznam) ter mu naredil krivico, če bi začel z naštevanjem, zato se tega početja niti ne nameravam lotiti.
:cast: :cast:
Tudi moj post z 11.8. kaže na bistveno razliko glede na 5.8. :lauf:
Uporabniški avatar
 vencelj
#109248
Danes sem na 36. strani lokalnega glasila Loški utrip zasledil članek o paru, ki je zgoraj opisano pot opravil začetek oktobra, razlika je bila le v tem, da sem jaz imel izhodišče in cilj na Zalem logu, Oblak-a pa izhodišče na Črnem kalu pod Blegošem, cilj pa na Prtovču. Iz članka sem izvedel, da ima trasa tudi ime: Abrahamova pot, prvi prehodil in zamislil si jo je namreč nekdo (Miloš Četrtič) ob svojem srečanju z Abrahamom.
Kakorkoli že, jaz je nisem prehodil oz. pretekel zadnjikrat :wink: :D
LP, vencelj
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA