prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

jozhe
Pozdravljeni!
Tečem že kar nekaj časa, zadnje dve leti pa sem se odločil, da se udeležim tudi Ljubljanskega maratona. Pred dvema letoma sem se pojavil na 10, lansko let na 21, letos pa ...
Na forumu sem našel nekaj načrtov treningov za mali maraton, medtem ko za 42 km ne najdem nič ali pa si vzamem premalo časa.
Hvala za pomoč.
Jože
p.s. Če je to kaj pomembno, star sem 52 let
 silvij
Hej, imam jih 58 in sem lanskega 5.11. prvič pretekel maraton. Treniraš pa lahko po kar nekaj programih - na primer na Runnerr's world, na polarpersonaltrainer ali pa - ta se mi zdi praktičen - www.marathonaustria. Sicer pa je na forumu še pa še informacij. lep pozdrav.
 nana
Meni je tale progrm tudi všeč. problem je samo pri tistem " počitek ali regeneracijski tek @112-133" - jaz pri 112-133 praktično hodim in ne tečem :wink:
 jozhe
silvij napisal/-a:Hej, imam jih 58 in sem lanskega 5.11. prvič pretekel maraton. Treniraš pa lahko po kar nekaj programih - na primer na Runnerr's world, na polarpersonaltrainer ali pa - ta se mi zdi praktičen - www.marathonaustria. Sicer pa je na forumu še pa še informacij. lep pozdrav.

Hvala lepa!
LPJ
Uporabniški avatar
 maark
Pozdravljeni

Tudi sm se imam namen letos udeležiti maratona v Ljubljani,pa bi imel nekaj vprašanj pred začetkom resnega treninga. Odločil sm se da bom treneral po http://www.marathonaustria.7host.com/data/plan.asp . Vendar mi naprimer pri intervalih 8-11 km 5X800m in 4:43/200 traben ni jasno koliko km nej naredi. 5km ali 8-11km od tega pa vmes intervale 5x po 800m? Enako je pri tempo teku 10-12km 2x3km in maraton trmpo. 6km ali 10-12km od tega 2x3km in maraton tempo?Za ostalo se kr znajdem in tud lepo piše. Naprimer za dolge teke 20-24km ne hitreje k 5:59 zadnje 5km pa v maraton tempu.
Moja nemščina je zer slehte :wink:
To bo moj prvi maraton in rad bi da ga pretečem z nasmehom, zato vem, da moram pridno trenirati.
Hvala za pomoč :D
Uporabniški avatar
 mitjas
maark napisal/-a:Vendar mi naprimer pri intervalih 8-11 km 5X800m in 4:43/200 traben ni jasno koliko km nej naredi. 5km ali 8-11km od tega pa vmes intervale 5x po 800m? Enako je pri tempo teku 10-12km 2x3km in maraton trmpo. 6km ali 10-12km od tega 2x3km in maraton tempo?

8-11km pomeni skupno dolžino treninga, vmes pa imaš 5x po 800m intervalov v tempu 4:43 na kilometer (ne 800m v 4:43 :!: ) in pa 200m izteka (lahko tudi hoje).
Pri tempo teku pa je enako, dolžina treninga je med 10 in 12km, vmes pa imaš dva 3km odseka, ki ju odtečeš v ciljnem maratonskem tempu.
Na tiste prve kilometre se vsaj jaz ne oziram preveč, včasih jih je več, včasih pa tudi manj. Bolj je pomembno, da se poskušaš čim bolj približat ostalim številkam v treningu.
Uporabniški avatar
 maark
Hvala za odgovor :wink:
Pa še nekaj? Če tečem torej tempo tek in na razdalji 10km naredim 2x po 3km v mataton tempu, kolio pa naj tečem ostale 4 km? Normalno kolikor mi paše al kolikor imam napisan v razpredelnici za tempo tek (Tempolauf 05:07 164 - 177). Tečem sicer hitreje in imam povprečje na 10km cca 4.45min/km.
Uporabniški avatar
 mitjas
Trening je za vsak dan posebaj, zato preostale 4 km odtečeš po občutku. Mogoče 2km za ogrevanje, med intervaloma narediš 500m počasnega teka, kar ostane pa kakor ti paše.
Iz tega plana treningov je pomembno da čim bolj redno delaš intervale, tempo teke in dolžine. Ostali teki so "za zaraven", namesto teh treningov greš lahko tudi na kolo, ...
 ton
nana napisal/-a:Meni je tale progrm tudi všeč. problem je samo pri tistem " počitek ali regeneracijski tek @112-133" - jaz pri 112-133 praktično hodim in ne tečem :wink:

Nana, jaz moram ležat...
Uporabniški avatar
 maark
mitjas napisal/-a:Trening je za vsak dan posebaj, zato preostale 4 km odtečeš po občutku. Mogoče 2km za ogrevanje, med intervaloma narediš 500m počasnega teka, kar ostane pa kakor ti paše.
Iz tega plana treningov je pomembno da čim bolj redno delaš intervale, tempo teke in dolžine. Ostali teki so "za zaraven", namesto teh treningov greš lahko tudi na kolo, ...

Zdej pa počakam do 5.7. pol pa akcija. Hvala za pomoč :D
 kundum
Kakšno je vaše mnenje o Greifovem maraton trening planu http://www.greif.de
Za ta plan je značilno, da se preteče 3 mesece pred maratonom vsak teden 35 km ( 60-70 max.pulza) in pa da je trening intervalov dolgi tudi do 4000 metrov.
Uporabniški avatar
 Tasko
Jaz se pripravljam na maraton po knjigi 'Od Joginga do maratona' (Jeff Galloway). Spremenil sem samo to, da na treningih nikoli ne pretečem dolžine 42km ali več, ker želim to narediti čisto na koncu. :)

lp
Uporabniški avatar
 Kratos
Tasko napisal/-a:Jaz se pripravljam na maraton po knjigi 'Od Joginga do maratona' (Jeff Galloway). Spremenil sem samo to, da na treningih nikoli ne pretečem dolžine 42km ali več, ker želim to narediti čisto na koncu. :)

lp

Odlična knjiga, vendar ti svetujem da na treningu vsaj enkrat pretečeš dolžino 44-46km... (če bolj podrobno prebereš knjigo, boš videl da je to eden izmed najpomembnejših treningov)...

lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA