Vse o veteranskih cestnih in gorskih tekih,tekmovanjih, razpisih Združenja atletskih veteranov Slovenije (ZAVS) in povezanih vsebinah.

Moderator: MatjazV

#359836
V terminu 18.-20. maja 2018 je v Španskem mestu Alicante potekalo Evropsko prvenstvo za veterane v cestnem teku, hoji in krosu - EMACNS 2018 (European Masters/Veterans Athletics Championships-Non-Stadia).

Na sporedu so bila ločena tekmovanja po moških in ženskih ter starostnih kategorijah v cestni hoji na 10km, 30 km in 20 km, cestnem teku na 10 km, v štafetnih tekih v krosu na razdaljah 3x2 km in 3x4 km ter v polmaratonu.

Pod okriljem Združenja atletskih veteranov Slovenije, sva se tekmovanja udeležila Andreja Poklar (hitra hoja na 10 km) in jaz na polmaratonski preizkušnji.

Prva se je na tekmovališče podala Andreja Poklar, ki je v petek, 18. maja zelo uspešno nastopila v hitri hoji na 10 km in v kategoriji W50 osvojila 3. mesto in bronasto medaljo. V tej kategoriji je nastopilo 15 hodačic. Prvo mesto je zasedla Madžarska tekmovalka Bodorkos Horvath Katalin z rezultatom 0:56:59, druga je bila Španska predstavnica Martin Pinuela Carmen z rezultatom 0:59:32, odlična tretja pa kot rečeno Slovenska tekmovalka Andreja Poklar z rezultatom 1:00:54.

Uradni rezultati po kategorijah so objavljeni na spletni strani: http://www.universalsportstourism.com/t ... ivudal.pdf

V nedeljo, 20. maja je sledil moj nastop v teku na pol maratonski razdalji.
Zmagovalec v moški kategoriji M55 Morales Robles Jose Antoni je s polmaratonsko progo opravil zelo hitro, v času 1:17:30, drugi je bil z rezultatom 1:19:08 predstavnik Italije Romano Vincenzo, tretji pa Španec Amoros Pico Jose Antonio z rezultatom 1:19:34. Med 40. tekmovalci te kategorije mi je uspelo priteči na 18. mesto z rezultatom 1:27:47, kar je bilo precej počasneje od pričakovanega. Žal sem že po tretjem kilometru začutil bolečino v mečni mišici tako da enostavno ni šlo hitreje, nekaj pa je prispevalo še toplo vreme. Za stopničke je bilo pa že pred startom jasno, da tokrat niso dosegljive. Španski in italijanski tekači so res neverjetno hitri.

Uradni rezultati po kategorijah so objavljeni na spletni strani:
http://www.universalsportstourism.com/t ... EMACNS.pdf

MatjazV

Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA