Gorenjska, moj planet je nov niz tekaških prireditev v večjih krajih in glavnih turističnih središčih na Gorenjskem. V letu 2015 bo vanj vključenih 8 lokacij/prireditev
 TaiMing
#372599
Pred gorenjsko tekaško serijo Gorenjska, moj planet, je jubilejna, deseta sezona. V jubilejno sezono štartamo z novo energijo, saj smo pripravili kar nekaj novosti, več o tem pa v nadaljevanju.

Slika
Letos bo enako kot lani izvedenih 8 tekov in sicer na Jesenicah, v Tržiču, Trzinu, Mošnjah, Radovljici, Kranjski Gori, Škofji Loki in Snoviku. Gre za iste prireditve kot v prejšnji sezoni, s tem da se v Škofji Loki obeta nova vsebina, namesto na Lubnik trailu pa bomo tokrat tekli na Lubniških tekih.

Potem ko se je lansko leto s 130 odraslimi tekmovalci in okrog 600 otroci seriji zelo uspešno pridružil Pomladni tek na Jesenicah, tudi letos s sezono začenjamo v železarskem mestu. Koledar pravi, da bo to še dva dni prej kot lani, se pravi 16. marca. Takoj na začetku aprila (6. april) mu sledi še Tek po ulicah Tržiča, dva tedna pozneje (20. april) pa še ena robno gorenjska klasika, Tek Petra Levca Skirca Trzin.

Obstoj pokala kot je naš ni samoumeven, ampak za njim stojita trdo delo organizatorjev in podpora oz. sprejemanje tekmovalcev z zadostno udeležbo. Pri takšnih projektih je polno dela in izzivov in v nekaterih regijah so pokalna tekmovanja, ki so bila nekdaj zgled tudi ostalim, žal zamrla. Nenazadnje je tudi naš pokal nadomestil prvega gorenjskega, ki je zelo uspešno deloval deset let, nato pa je žal opešal. Z veseljem in ponosom lahko ugotovimo, da je Gorenjska, moj planet ob deseti obletnici polna zdravja, tudi če je še vedno kdaj potrebno kakšno malenkost nekoliko improvizirati. Vse prireditve so zgledno organizirane. Na profesionalni ravni imamo posrkbljeno za meritve, oblikovanje promocijskega materiala in fotografijo. Edina ne povsem pokrita točka ostajajo finance, saj bi za res gladko delovanje rabili še kakšnega sponzorja (ki mu lahko ponudimo številne možnosti promocije). Organizacija posameznih prireditev ne bi bila mogoča brez entuziazma organizatojev in njihovih podpornikov, podobno pa je tudi na nivoju koordinacije pokala, kjer gre za vmesno stopnjo med profesionalnostjo in ekstremnim prostovoljstvom.
Kakšne so radosti in izzivi organizacije takšnih pokalnih tekmovanj, lahko prisluhnete v podcast intervjujih Marka Robleka s koordinatorji slovenskih tekaških pokalov (objava, 1. februar), med njimi tudi s koordinatorjem Gorenjske, moj planet, Alešem Šubicem.

Pred novo sezono je zaživela nova spletna stran, ki jo najdete na istem naslovu kot doslej (http://www.gorenjska-mojplanet.si). S tem je naša stran med drugim postala sodobnejša, preglednejša in prijaznejša za mobilne naprave. Na njej najdete vse informacije, ki ste jih bili navajeni doslej in še kaj dodatnega.
Če vas še vedno zanima katera od vsebin z dosedanje strani (npr. fotografije, večina ostale vsebine je prenešene na novo), jo še vedno lahko najdete na naslovu old.gorenjska-mojplanet.si.

V letošnji sezoni smo se prvič lotili izdelave majic pokala, ki jih boste lahko naročili ob prijavah na prireditve ali jih kupili na samih prireditvah. Več o tem lahko preberete v nadaljevanju tega sporočila.

Z letošnjo sezono začenjamo sodelovanje s športno novičarsko stranjo Slomaraton, za katero stoji eden najboljših poznavalcev področja športnih tekmovanj v Sloveniji, Metod Močnik, ki ima tudi bogate novinarske izkušnje. Pridružite se jim na spletnih omrežjih in deležni boste še podrobnejših in zanimivejših informacij o posameznih prireditvah, pokalu, naših tekmovalcih ...

Nekoliko višje štartnine na večini prireditev na prvo žogo zvenijo kot slaba novica, podrobnejši razmislek pa bo vsem pokazal, da v resnici gre za dobro novico, tako za organizatorje kot tudi za tekmovalce. Štartnine se ponekod niso spreminjale že desetletje in so bile realno prenizke. Organizatorjem to brez potrebe otežuje organizacijo, prostovoljcem, ki sodelujejo pri organizaciji, se je včasih težko oddolžiti že z minimalno pozornostjo, krovni organizatorji včasih moramo zalagati tisoče evrov iz zasebnih žepov, da projekt živi naprej. Po drugi strani se nekaj evrov razlike tekmovalcem praktično ne pozna in boste verjetno brez težav prispevali nekoliko realnejši znesek za to, da bodo prireditve še boljše, da bo naše pokalno tekmovanje živelo še naprej in bo še naprej lahko za zgled tudi ostalim.

Še nekaj 'tehničnih' podatkov o letošnji sezoni:

ZAKLJUČNA PRIZNANJA IN NAGRADE BOSTE LETOS PREJELI, ČE SE BOSTE UDELEŽILI VSAJ 5 TEKOV!

Za pokalno točkovanje se upošteva seštevek 6 najboljših uvrstitev/točk posameznega tekmovalca.

Podrobnejša pravila serije Gorenjska, moj planet 2024: GMP 2024 - pravila.

Prijave na vse sodelujoče prireditve najdete na GORENJSKA, MOJ PLANET - PRIJAVE.
Slika
V letošnji sezoni smo se lotili izdelave majic pokala, ki jih boste lahko naročili ob prijavah na prireditve ali jih kupili na samih prireditvah.

Z nakupom kvalitetne Craftove majice z motivi serije Gorenjska, moj planet si boste zagotovili lepo in kakovostno tekaško majico za vaša tekaška doživetja in tudi na ta način postali del planetove družine. Z nakupom boste obenem podprli trud organizatorjev in pripomogli k še uspešnejšemu delovanju gorenjskega tekaškega planeta. Nenazadnje bomo lepo opremljeni naš planet naredili opazen tudi v drugih krajih in še raje se nam bodo na naših tekaških dogodkih pridružili tudi tekači od drugod.

V prednaročilu cena majice za odrasle znaša 28,00 €, za otroke pa 23,00 €. Majice bo mogoče kupiti tudi na dan prireditve, ko bo cena za odrasle 30,00 €, za otroke pa 25,00 €.

Majico lahko izberete ob prijavi na eno od prireditev v okviru Gorenjske, moj planet, prejeli pa jo boste ob prevzemu štartne številke na tej prireditvi. Če ne nameravate teči na nobeni prireditvi ali bi želeli naročiti dodatne majice, na strani za prijave izpolnite ustrezen obrazec, v katerem navedite prireditev, na kateri bi majico želeli prevzeti.

Majice za nas predstavljajo še dodaten projekt s precej neznankami in kot take so tudi precejšnje finančno tveganje. Če nas boste podprli z nakupom, jih bomo (ali kaj podobnega) pravili tudi v naslednjih letih in bodo še boljše. :)

Slika
Ste zainteresirani za promocijo svoje dejavnosti v okviru družbeno koristnega športnega projekta, obenem pa boste podprli naša tekaška druženja, da bodo ta lahko še boljša? Mogoče poznate podjetje, ki bi mu takšno sodelovanje priporočili?

Brez podpore Fundacije za šport in sodelovanja s sponzorji, projekt kot je tekaška serija Gorenjska, moj planet ne bi bil mogoč. Zahvaljujoč obstoječim sponzorstvom uspevamo vzdrževati nadpovprečen nivo organizacije pokala in posameznih prireditev. Pri tem pa je še vedno za zelo veliko dela potrebno poskrbeti prostovoljsko, promocija bi bila lahko še boljša, prevelik delež sponzorskih sredstev prispevajo prijatelji koordinatorja pokala. Do novih sponzorstev je težko priti, za resno ukvarjanje s tem niti ni časa, včasih manjka samo pravi kontakt, zato je zelo dobrodošla tudi kakršnakoli vaša pomoč, sodelovanje, podpora.

V okviru naših aktivnosti nudimo številne možnosti oglaševanja na posameznih prireditvah, spletu in na profesionalno oblikovanem promocijskem materialu, za katerega skrbi podjetje Studio Mazzini, d.o.o.. Možnosti promocije so odvisne tudi od tega, koliko sredstev imamo na voljo, tako da se s povečevanjem sponzorskih sredstev (žal zaenkrat ne povsem zadostnim :) ) veča tudi kvaliteta promocije, ki koristi tako organizatorjem, kot tudi sponzorjem in udeležencem prireditev.

Veseli bomo, če nas v zvezi s tem kontaktirate na naslov info@gorenjska-mojplanet.si.
#372620
V organizaciji Zavoda za šport Jesenice je z množično udeležbo uspešno izpeljan prvi letošnji tek serije Gorenjska, moj planet. Kot vsako leto, se je jeseniškega pomladnega teka, ki je bil organiziran v širšem sklopu prireditev tradicionalnega Jožefovega sejma, udeležilo zelo veliko otrok.S 130 tekmovalci v cilju je bil rekord v udeležbi dosežen tudi na 10 km tekmovalni progi. Mogoče bi bil ta presežen še nekoliko bolj, če ne bi nekaterih tekačev prestrašila vremenska napoved, ki je napovedovala možnost nekaj dežja. Tega med samim tekmovanjem ni bilo kaj dosti, je pa tekače opral na podelitvi. Velika udeležba na Jesenicah je tudi dobra napoved za še eno uspešno sezono Gorenjske, moj planet.

Slika
Letošnji Pomladni tek sta zaznamovala tudi rekordna časa tako pri moških kot pri ženskah. Pri moških je s časom 32.38.7 zmagal Grega Šetrajčič (Modri dirkači), pred še enim Modrim dirkačem, Ivanom Peshovskim (33:05.8), lanskim zmagovalcem Pomladnega teka. Tretji je samo 4 s pozneje v cilj pritekel lanski gorenjski pokalni podprvak, Klemen Šuligoj (TOP4RUNNING). Pri ženskah je s časom 35:39.5 zmagala Nika Fajfar (ŠTA), ki je bila na koncu za 12 s boljša od Neje Kršinar (Kladivar Celje, 35:51.6), tretjeuvrščena Manca Mrak pa je dosegla rezultat 42:56.4.

Podrobnejšo reportažo s prireditva najdete na Slomaratonu.

Celotni rezultati teka na 10 km: Gorenjska, moj planet - Rezultati.

Galerije fotografij s prireditve: Gorenjska, moj planet - FB.

Po nekaj tednih počitka sezono nadaljujemo na Teku po ulicah Tržiča (6. april) in kmalu zatem na Teku Petra Levca Skirca Trzin (20. april).
#372647
V Tržiču je tokrat uspel idealen tekaški dogodek in v soboto smo v tem gorenjskem mestu videli veliko zadovoljnih obrazov. Zadovoljni so bili tekači, ker so po več letih spet lahko tekli v normalnih pogojih, brez slabega vremena in koronskih omejitev. Še posebej zadovoljni so bili organizatorji, na čelu z Biserko Drinovec iz Športne zveze Tržič, saj je trud organizatorjev najlepše poplačan z res veliko udeležbo in s številnimi zadovoljnimi udeleženci. Tokrat se je na Tek po ulicah Tržiča prijavilo kar okrog 700 tekačev vseh generacij, od teh skoraj 130 na progah za odrasle. S tem se tudi v Tržiču potrjuje, da so teki serije Gorenjska, moj planet prestopili v 'višjo ligo', od okrog 100 odraslih udeležencev do krepko preko 100.

Slika
Vsi pogoji za uspešno pripreditev so v Tržiču izpolnjeni že več let. Potem ko so tržiški organizatorji že sami uspeli na tržiške ulice privabiti množice vrtčevskih in šolskih otrok ter njihovih spremljevalcev, se je po vključitvi v serijo Gorenjska, moj planet začelo povečevati tudi število odraslih udeležencev. Leta 2019, v predkoronskem letu, je tako po ulicah Tržiča na najdaljših progah teklo kar 158 tekačev, kar sicer močno izstopa v vseh dosedanjih izvedbah. V koronskih letih se je število prepolovilo, nato je dve leti močo nagajalo vreme, tokrat pa smo tudi s pomočjo vremena spet nazaj pri udeležbi, ki si je vsi organizatorji in nenazadnje tudi udeleženci lahko samo želimo. Zagotovo bo to tržiškim organizatorjem dalo še dodaten zagon, v Tržiču pa je tako pred tekom kot še bolj po njem bilo slišati načrte, da bo v prihodnje ta prireditev imela še večjo podporo lokalne skupnosti in bo s tem lahko še boljša.

Tokrat so se prvič bolj množično na naših tekih pojavile tudi nove majice Gorenjske, moj planet, tudi zato, ker smo bili vanje oblečeni organizatorji. Vsekakor se kaže, da gre za lepo promocijsko popestritev, verjetno pa bo nekoliko manj uspela ideja, da bi nam tudi prodaja majic pomagala pri spopadanju z organizacijskimi izzivi.
Ob začetku nove sezone smo poskrbeli še za eno popestritev, namreč za panoje z logotipi sponzorjev in organizatorjev, ki so po eni strani naša obveznost do sponzorjev, po drugi strani pa pomagajo ustvariti vzdušje, ki pritiče takšnim dogodkom. Omenimo, da sta se našim dosedanjim podpornikom letos pridružila dva nova sponzorja in sicer blagovna znamka Apinature in DSV transport.

Pa še k rezultatom. V Tržiču je tokrat bil na 10 km najhitrejši Jure Lapajne (Modri dirkači, 35:49.4), pred Gregorjem Hvalo (OK Azimut, 36:27.7) in Markom Krišljem (36:50.2). S 5 km dolgo progo, na kateri po tržiških ulicah tečejo ženske, je najhitreje opravila Karmen Klančnik Pobežin (Anine tekačice, 21:05.9), druga je bila Maruša Koprivnik (21:11.7), tretja pa Neža Ahčin (22:21.7).
Jure Lapajne je prevzel tudi vodstvo v seriji Gorenjska, moj planet, pri ženskah pa je po dveh tekih na prvem mestu Ela Jenčič. Obeh dosedanjih tekov desete sezone Gorenjske, moj planet se je udeležilo 49 tekačev. Celotne rezultate najdete na običajnem mestu na spletni strani.

Že čez dva tedna, 20. aprila, sledi 26. Tek Petra Levca SKIRCA v Trzinu!

Odprte so prijave na Tek Petra Levca Skirca TrzinMošenjski tek in Radol'ško 10ko.
 TaiMing
#372653
Paket treh zgodnjepomladnih tekov serije Gorenjska, moj planet se zaključuje s Tekom Petra Levca SKIRCA v Trzinu, ki bo letos organiziran v soboto, 20. aprila.

Slika
Za točkovanje serije Gorenjska, moj planet šteje tek na 10 km. Na voljo je tudi krajša proga, dolga 5 km, ki je namenjena odraslim in mladini iz tretje triade osnovne šole. To progo posebej pretečejo tudi tekači s kužki. Najmlajši otroci tečejo na družinskem krogu, prva in druga triada pa na 1 km dolgi progi.

Program prireditve:

9:30 TEK S KUŽKI (5 km)
10:10 predšolski otroci – DRUŽINSKI KROG
10:30 OTROCI prve triade OŠ (1 km)
10:40 OTROCI druge triade OŠ (1 km)
11:00 SKUPINSKI START 5 km in 10 km
Proga poteka po poteh v okolici Trzina – mimo župnijske cerkve, do gradu Jable, smučišča Trzin, proti Dobenu in Mengeškem bajerju, ter nazaj proti Trzinu. Trasa teka: http://tek.trzin.si/trasa/

Dodatne informacije o prireditvi najdete na spletni strani prireditve in na Slomaratonu.

Preberiteintervju, ki smo ga lani opravili z dolgoletnim vodjo prireditve Matjažem Erčuljem.

PRIJAVA na Tek Petra Levca skirca Trzin

Po majskem premoru 8. junija sledi 35. Mošenjski tek!
#372674
Po zelo uspešnem štartu letošnje sezone serije Gorenjska, moj planet na Jesenicah in v Tržiču, kjer je na pravih tekaških praznikih teklo kar po okrog 600 udeležencev, od teh približno 130 na progah za odrasle, se niz v celoti uspelih prireditev nadaljuje tudi v Trzinu. Na 26. Teku Petra Levca skirca, ki ga organizira športno društvo Trzin, je teklo več kot 300 tekačev. Na progah z merjenjem časa (od otrok prve triade OŠ do odraslih), jih je v cilj priteklo 283, od teh kar 200 na treh progah za odrasle (10 km, 5 km, kužki). S takšno udeležbo je trzinski tek opazno presegel rekord iz leta 2019. K temu je največ prispevala skoraj dvakrat večja udeležba otrok 1. in 2. triade, udeležba odraslih na 10 in 5 km pa je le malo zaostala za rekordom iz tega leta. Zanimivo je, da se pri kužkih zadnje desetletje udeležba (v normalnih pogojih) stalno giba okrog 20, letos pa jih je bilo 24, kar je že nekajkrat ponovljeno navišje število.

Slika
Organizatorje je tokrat nekoliko prestrašila vremenska napoved, ki je ravno za čas prireditve še pred dvema dnevoma bila precej neugodna. Temu primerno so na prireditvenem prostoru postavili šotor, nekoliko z rezervo pa smo se pripravili tudi na dodatne prijave na dan dogodka, saj še posebej ob takšni napovedi nismo pričakovali, da bo teh zelo veliko. Potem ko se je že v petek, še bolj pa v soboto zjutraj videlo, da bo vreme ugodno, so se na prizorišču pričeli zbirati številni tekači, na dan tekmovanja pa je bilo skoraj 120 dodatnih prijav.

Prvi so v zanje idealnih hladnejših pogojih tekli tekači s kužki. Otroški teki so se pričeli z netekmovalnim družinskim kilometrom, sledili pa so teki 1. in 2. triade osnovne šole, pri katerih smo zaradi velikega števila prijavljenih štarte razdelili na dekleta in fante. Posledično sta se teka za odrasle na 10 in 5 km začela s približno 10-minutno zamudo. Medtem ko se je kljub relativno zgodnjemu aprilskemu terminu v pretekosti že dogajalo, da so nekateri tekači omedlevali zaradi vročine, se tokrat nad pogoji za tek zagotovo ni mogel pritožiti nihče.

Nekoliko manj rekordni so bili tokrat časi, čeprav seveda še vedno gre za lepe rezultate. Tako pri moških kot pri ženskah na 10 km je tokrat bil dosežen 6. čas zmagovalca oz. zmagovalke v zadnjih osmih ponovitvah tega teka.
Na 10 km je enako kot lani pri moških zmagal Jure Lapajne (Modri dirkači, 35:39.0), ki je s tem po treh tekih še utrdil vodstvo v točkovanju serije Gorenjska, moj planet. Dobro minuto za njim je v cilj pritekel večkratni zmagovalec in rekorder trzinskega teka, Gašper Bregar (KGT Papež - Gledring with car, 36:55.8 ), tretji pa je bil Bojan Jerič (ŠD Divji zajci, 37:09.5). Pri ženskah je bila najhitrejša Natalija Mašera (46:07.7), pred Elo Jenčič (TK Šmarnogorska naveza, 47:00.9) in Ino Lombergar (Trisport, 47:08.7).
Na krajši, 5 km dolgi progi sta bila najhitrejša Tadej Vehovec (17:40.1) in Maruša Cijan Brkič (20:42.1). Med tekači, ki so svoje moči združili s kužki in so prav tako tekli na 5 km, pa sta bila z ustrezno boljšima časoma najboljša Tilen Strmšek (Canifit team, 16:58.7) in Nuša Schumet (Skvvp, 19:58.4).

V pokalnem točkovanju vodi Jure Lapajne (Modri dirkači, 108 t.), pred Bojanom Jeričem (ŠD Divji zajci, 81 t.) in Pavlom Debeljakom (73 t.). Pri ženskah ima največ točk Ela Jenčič (TK Šmarnogorska naveza, 92 t.), druga je Nataša Valant (69 t.), tretje mesto pa za eno točko drži Tina Pustovrh (57 t.).

Celotne rezultate in točkovanje najdete na običajnem mestu, na: https://gorenjska-mojplanet.si/rezultati.

Fotografije objavljamo na FB strani Gorenjske, moj planet.

Preberite reportažo na Slomaratonu.

8. junija se vidimo na 35. Mošenjskem teku!
#372792
Sezona rekordnih udeležb na tekih Gorenjske, moj planet se nadaljuje tudi s tekom v Mošnjah. 35. Mošenjskega teka, v organizaciji Športnega društva Mošnje, se je udeležilo več kot 300 tekmovalcev vseh starosti. Kot zanimivost omenimo, da je bila udeležba pri odraslih s 139 udeleženci celo nekoliko večja kot na Jesenicah in v Tržiču, čeprav gre za manjši kraj. Ker je prireditvi praktično v celoti prizaneslo tudi vreme, ki bi se proti koncu lahko obrnilo tudi v kaj intenzivnejšega od rahlega dežja, so bili z letošnjim Mošenjskim tekom upravičeno zadovoljni tako udeleženci kot organizatorji.

Slika
Z 8 km dolgo progo je letos najhitreje opravil Jure Lapajne (Modri dirkači, 28:20.3), ki je s tem dosegel že tretjo zaporedno zmago na letošnjih tekih Gorenjske, moj planet in se še utrdil na prvem mestu v pokalnem točkovanju. Njegov rezultati je bil sicer za nekaj več kot minuto slabši od rezultata lanskega zmagovalca Mošenj, na koncu tudi pokalnega zmagovalca sezone 2023, Primoža Piškurja. Z drugim mestom je Pavel Debeljak (28:56.4) tokrat prvič v štirih poskusih prehitel svojega tekmeca za drugo mesto v pokalni razvrstitivi, Boštjana Jeriča (Divji zajci, 29:10.0) in se mu ustrezno približal v pokalnem točkovanju.
Za razliko od moških, kjer so se prvi trije v Mošnjah udeležili tudi vseh ostalih letošnjih tekov, pa so vse tri najvišje uvr ščene ženske letos tekle prvič in vsaj zaenkrat ne krojijo vrha pokalnega točkovanja. Najhitrejša je bila Saša Torkar (TK Utrip, 34:23.9), druga je bila Maša Robič (AK Radovjica, 35:34.2), tretja pa domačinka Anja Zima (ŠD Mošnje, 35:35.0).

Po štirih tekmah Pri moških Jure Lapajne vodi s 148 točkami, Bojan Jerič jih ima 112, Pavel Debeljak, pa 108. Pri ženskah je Ela Jenčič zbrala 118 točk, Neža Ahčin 80 in Barbara Rink 78.

Vseh štirih letošnjih tekov se je udeležilo kar 27 tekmovalcev in tekmovalk. medtem ko je takšnih z vsaj tremi udeležbami 49.

Vse rezultate in pokalno točkovanje najdete na spletni strani Gorenjska, moj planet - Rezultati.

Podrobnejšo poznavalsko reportažo športnega novinarja Metoda Močnika si preberite na FB Slomaraton. Fotografije pa kot ponavadi najdete na FB Gorenjska, moj planet.

Še enkrat vas vabimo, da ob prijavi na katero od naslednjih prireditev naročite majico z motivom Gorenjske, moj planet. Ker zaradi ne največjega povpraševanja namesto dodatne spodbude projektu in tistim, ki stojimo za njim, majice preveč predstavljajo predvsem veliko dodatnega dela in kljub sicer odlični sezoni jemljejo motivacijo za nadaljnje ukvarjanje s tem projektom, se za nabavo dodatnih količin skoraj zagotovo ne bomo več odločili, nekaterih številk pa bo kmalu zmanjkalo.

Naslednji tek je Radol'ška 10ka, ki bo letos organizirana v petek, 21. junija (v prejšnjem sporočilu je bil naveden napačen datum, 24. junij).
 TaiMing
#372799
Radol'ška 10ka bo letos organizirana 21. junija. Gre za peti letošnji tek serije Gorenjska, moj planet. Tek je organiziran v sklopu praznovanja dneva državnosti, zato bo pred tekom odraslih ob 18.00 potekala tudi občinska proslava.

Slika
Otroci štartajo ob 16.00, odrasli pa ob 18.30.

Start in cilj teka je pri lipi samostojnosti v središču Radovljice. Proga je speljana v desetih kilometrskih krogih po središču Radovljice.

Letos bo na ta dan v starem mestnem jedru potekal Shake The Change – Swing Festival, ki bo teku dodal poseben čar.

Prijave

Več informacij o teku najdete na spletni strani prireditve.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA