Gorenjska, moj planet je nov niz tekaških prireditev v večjih krajih in glavnih turističnih središčih na Gorenjskem. V letu 2015 bo vanj vključenih 8 lokacij/prireditev
Uporabniški avatar
 vencelj
#350898
"V soboto je Kamnik zagotovo bil tekaška prestolnica Slovenije. Na 500, 1000, 2000, 4000 metrsko ter 8 kilometrsko progo se je skupaj podalo kar 335 tekačev, kar pomeni rekordno udeležbo na dogodku":
http://www.gorenjska-mojplanet.si/veron ... -rekorden/

Slika
#350901
Tako odmeven in obiskan tek, organizatorju pa se ne ljubi izmeriti niti dolžine proge. Čudil me je moj relativno dober rezultat, potem pa od sotekačev izvem, da so njihove ure izmerile od 6900 do 7200m dolgo progo. :twisted:
Mulci bi rekli: ¨ kr neki ¨ :D
#350905
TONEK napisal/-a:Tako odmeven in obiskan tek, organizatorju pa se ne ljubi izmeriti niti dolžine proge. Čudil me je moj relativno dober rezultat, potem pa od sotekačev izvem, da so njihove ure izmerile od 6900 do 7200m dolgo progo. :twisted:
Mulci bi rekli: ¨ kr neki ¨ :D

Hihi, pa res. Bi morala biti kar oba Petra malo bolj temne farbe za tko fejst rezultat. :D Ti pa le malo mlajši 8) :oops:
#350910
Ja, zmagovalni Peter bi s takim tempom v 10 km cilj pritekel v času svetovnega rekorda iz leta 56, s tem, da Veronika zabeli traso še z vsaj 40 metrskim vzponom na vsakem krogu.
#350919
Veronikin tek je tokrat naredil še korak naprej proti vzorčni organizaciji za tovrstne prireditve. Ob tem, da se je ponovno dvignila udeležba v dosedanjih kategorijah, so letos ulice Kamnika prvič množično zavzeli tudi vrtčevski otroci. Ti so bili še posebej veseli dejstva, da se je po dolgih letih izpod Malega gradu prikazala celo zakleta grofica Veronika, po kateri je tek poimenovan. V soboto dopoldne je tako Veronika na progo pospremila preko 600 tekačev vseh starosti.

Prispevek o teku (TiC Kamnik)

Video (Boštjan Snoj)

Fotografije (Boštjan Snoj)

Rezultati (Timing Poljane)

Slika

Slika

Slika
#350920
TONEK napisal/-a:Tako odmeven in obiskan tek, organizatorju pa se ne ljubi izmeriti niti dolžine proge. Čudil me je moj relativno dober rezultat, potem pa od sotekačev izvem, da so njihove ure izmerile od 6900 do 7200m dolgo progo. :twisted:
Mulci bi rekli: ¨ kr neki ¨ :D

Hvala vsem, ki ste na konstruktiven način opozorili na pomanjkljivost, za katero se organizator opravičuje. Proga je sicer bila izmerjena, očitno pa je prišlo do napake ob spremembi zadnjega dela trase, s katero se ta izogiba eni od prometnih ulic. V prihodnje bo proga v vsakem primeru vsaj za en krog daljša, če bo zaradi potrebnih zapor cest to izvedljivo, pa bo trasa povsem spremenjena in bo potekala v enem samem krogu. Glede na to, da se z nadpovprečno profesionalnim pristopom ta tek vsako leto bolj približuje vzorčni organizaciji za tovrstne teke, ne gre dvomiti, da bo v prihodnje ustrezno poskrbljeno tudi za to podrobnost.
#350928
Letos sicer nisem tekmovala, vem pa da je bila že lani (torej tudi ko je bila še stara trasa) razdalja v razpisu narobe navedena, namesto 8km, ni bilo niti 7km, tako da bi bilo v prihodnje res smiselno pravilno izmeriti progo in v razpis napisati vsaj približno pravilno razdaljo. Sicer pa lepa prireditev, ki vsako leto pridobiva na udeležbi.
#350944
TONEK napisal/-a:13% krajša proga od razpisane, je za organizatorja zanemarljiva ¨podrobnost¨. :drink

Spoštovani gospod TONEK. Kot rečeno, se je organizator zaradi napake opravičil.

Tudi jaz se Vam iskreno opravičujem, ker nisem izbral pravega izraza. Ob pisanju pojasnila sem celo začutil, da bi kdo to lahko razumel tako kot ste razumeli Vi. Ker v tistem trenutku nisem našel boljega izraza, je žal ostalo tako kot je. Glede na to, da so v Vaši zadnji ugotovitvi tudi besede, ki jih v mojem pojasnilu ni, pa očitno posem nezmotljivi niste niti Vi. :wink:

Kot ugotavlja SleepingStar, ima napačna izmera proge verjetno res že nekoliko daljšo brado, naslednji Veronikin tek pa bo prava priložnost, da se to popravi.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA