Gorenjska, moj planet je nov niz tekaških prireditev v večjih krajih in glavnih turističnih središčih na Gorenjskem. V letu 2015 bo vanj vključenih 8 lokacij/prireditev
 TaiMing
#360817
Tek pod Svobodnim soncem je zaradi zelo slabe vremenske napovedi žal odpovedan.

Posledično se spreminjajo tudi pravila točkovanja serije Gorenjska, moj planet 2018. Za končno točkovanje namesto 6 šteje 5 najboljših uvrstitev po točkah.

13. oktobra sledi 10. Veronikin tek v Kamniku. Ker gre za jubilejno deseto izvedbo, se organizatorji letos nameravajo še posebej potruditi.

Prijava
 TaiMing
#361164
Serija Gorenjska, moj planet se v zadnjem delu sezone tradicionalno seli v kraje pod Kamniškimi Alpami. Pred zaključkom z Miklavževim tekom v Snoviku, nas 13. oktobra čaka tekaški praznik v Kamniku. Veronikin tek letos praznuje 10. obletnico, tako da se bodo organizatorji pod okriljem Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik ter zakleta graščakinja Veronika še posebej potrudili.

Slika
Tudi letos bo trasa teka za odrasle speljana v enem 10-kilometrskem krogu po Kamniku in okolici. Pred tekom odraslih se bodo v atraktivnem teku po ulicah Kamnika pomerili osnovnošolski otroci. Zaključek kamniškega teka pa je še posebej živahen, saj prireditveni prostor v okviru akcije Ciciban teče popolnoma zavzamejo vrtčevski otroci in njihovi starši.

Ob bližanju zaključku letošnje sezone pa je vsaj v moški konkurenci še vedno vse odprto v točkovanju serije Gorenjska, moj planet, tako da se obeta zanimiv boj za gorenjskega prvaka. Ker je odpadel Tek pod svobodnim soncem v Žirovnici, za točkovanje namesto najboljših 6 šteje najboljših 5 uvrstitev. Za zaključne nagrade še vedno morate zbrati 4 udeležbe.

Prijave
 TaiMing
#361248
Veronikin tek je z jubilejno deseto ponovitvijo naredil še korak naprej, saj se ga je na najdaljši progi udeležilo kar 77 tekačev več kot v preteklem letu. Na najdaljši progi se je tako pomerilo 237 tekačev, pred tem pa se je na šolskih tekih pomerilo 142 osnovnošolcev.

Slika
Pri moških je zmago obranil lanskoletni zmagovalec Klemen Bojanc, ki je s časom 33:02.6 postavil nov rekord proge. Zmaga tokrat ni bila povsem samoumevna, saj je s samo petimi sekundami zaostanka v cilj pritekel Miran Cvet (KGT Papež Kamnik). Tretje mesto je s časom 33:54.0 osvojil Klemen Bregar (KGT Papež Kamnik). Pri ženskah je s časom 41:11.6 slavila Nuša Mali (AD Domžale), pred Tjašo Vrtačič (GSŠRM Kamnik) in Nives Skube.

V točkovanju serije Gorenjska, moj planet je ponovno prišlo do spremembe na prvem mestu pri moških. Na prvo mesto se je s 113 točkami povzpel Uroš Bertoncelj iz ŠD Koloka. Lanski zmagovalec Aleš Krajnik (AD Olimpik) s 108 točkami drži drugo mesto, s samo dvema točkama zaostanka pa mu sledi Gašper Bregar (KGT Papež Kamnik). Pri ženskah se vrstni red na vrhu ni spremenil. Vodi Nives Skube s 181 točkami, pred Tadejo Knez s 116 točkami in Darjo Dacar s 106 točkami.

Celotni rezultati Veronikinega teka in točkovanje serije so na voljo na povezavi: Rezultati.

Večina fotografij je že objavljenih na naši Facebook strani (FB GMP), v prihodnjih dneh pa sledijo še ostale.

Do konca sezone ostaja samo še Miklavžev tek v Snoviku (2. december), ki bo obenem tudi zaključek sezone. Ker je Miklavžev tek v zadnjih letih razprodan že v tednih pred prireditvijo, vam priporočamo, da pohitite s prijavo. Več informacij o teku najdete na strani Miklavževega teka.
 TaiMing
#361818
Po sedmih izvedenih tekih smo prispeli do konca četrte sezone serije Gorenjska, moj planet. Zaključek smo tradicionalno izvedli na Miklavževem teku, na katerem sta bila letos najhitrejša Timotej Bečan in Mojca Koligar, oba iz KGT Papež Kamnik.

Rezultati in fotografije Miklavževega teka.

Slika

Miklavžev tek je poskrbel tudi za spremembo v vrstnem redu pri moških in zmagovalec letošnje serije je s 137 t. postal Gašper Bregar (KGT Papež Kamnik). Drugo mesto je s 113 t. osvojil Uroš Bertoncelj (ŠD Koloka), ki se zaradi poškodbe ni mogel udeležiti zadnjega teka. Tretje mesto pa je s 108 t. osvojil lanski zmagovalec Aleš Krajnik (AD Olimpik). V ženski konkurenci je s 181 t. prepričljivo slavila lanska zmagovalka Nives Skube (SLO maraton & Proglas), pred Tadejo Knez (116 t.) in Darjo Dacar (107 t.). Letos smo prvič podelili tudi kolajne najboljšim v starostnih kategorijah.

Letos je pogoj vsaj štirih udeležb izpolnilo 42 tekmovalcev, Gregor Vajs, Ismet Dedić, Lilijana Mohorč, Rajko Valant in Tadeja Knez pa so pretekli vseh sedem letošnjih tekov. Vsi tekmovalci z izpolnjenim pogojem so prejeli zaslužene diplome in praktične nagrade. Nagrade so prispevali Terme Snovik, Družinski park Stari vrh, Pizzeria Olivia iz Trzina in Timing Poljane. Med vsemi prisotnimi z izpolnjenim pogojem vsaj štirih udeležb smo izžrebali tudi praktične nagrade, ki so jih prispevali sponzorji serije in organizatorji posameznih prireditev.

Končno točkovanje (absolutno, kategorije) in udeležba GMP 2018.

Se vidimo v sezoni 2019! Prijave za Tek po ulicah Tržiča so že odprte.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA