Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Že zgodaj zjutraj (start iz Kopra ob 5.30) sva se z lonely-jem odpravila na tek v sosedno Italijo. Predviden start teka ob 9.30. Menim, da bova v okoi dveh (2) urah na prizorišču; saj lonely je izkušeni tekač na tem zemljepisnem področju. In.... Seveda sva zgrešila izhod iz avtoceste in po "lutanju" po raznih mestih in sva prispela ob 9.h na start, kjer so nas že čakali ostali slovenski udeleženci teka (ki so prav tako baje imeli svoje težave z prihodom na startne pozicije). Mala četica korajžnih v množici italijanskih tekačev (med katerimi vštevam tudi "naturalizirane" severnoafričane, ki so po vrsti na koncu zasedli najvišja mesta in najboljše čase).

Tam izveva, da je start premaknjen še 15 minut prej, tako, da se nisva uspela niti dobro preobleči, ki sva morala startati. Pogoji za tek idealni, udeležencev teka več kot 1.000, razdalja 21,1 km.

O samem teku lahko povem, da je v celoti (ampak res dobesedno) ravninski (celo bolj kot Radenci). Proga poteka ob bregu reke Brenta v mestu Fiesso d'Artico v občini Padova (I).

Vreme se je preko celega teka izboljševalo in je na koncu preseglo 20 stopinj (ob startu okoli 13). Vroče.... Zalival sem se z vodo, ki je ni primanjkovalo ob progi (posebne stojnice z vodo za polivanje, ob startu pa je lahko vsak prevzel svojo gobico-spužvico), poleg okrepčevalnic....

O rezultatih bo vsak povedal svoje. Jaz sem kot običajno in že nekaj časa tečem, odtekel okoli 1.35. Slabše kot sem pričakoval (upal sem vsaj minutko hitreje, kar mi je kazalo vse do 15 km). Pač. Potrebna bo dobra analiza, ker nisem imel občutka, da bi bistveno upočasnil tempa. Bo potrebno delati na hitrosti in vzdržljivosti.

Na koncu standardni pasta party in brž domov. Po poti načrti, analize, ....

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA