Pustolovsko doživljajsko pohodništvo po Sloveniji in okolici - uradni forum Slovenske treking lige

Moderator: treking liga

#307567
Lepo je bilo
Bilo je odlično :lol:
Ekstrem-isti so frajerji :clap:
Helena je carica, v cilju popolnoma sveža kot da je bila na sprehodu :clap: :clap: :clap:

Ultra proga je bila čudovita. KT2 smo iskali malo dalj vstran, kot je dejansko bila (čredni nagon). KT6 je bila na napačnem mostu, vendar ob poti. Pohorje je čudovito. Vreme je bilo idealno. Grmenje v bližini nas je samo opozarjalo, kakšno bi lahko bilo.
Pohorske koprive so zakon in hvala Markotu, da me je tja skozi vlekel :wink:

Čestitke vsem uživačem :laola
in seveda hvala za družbo tudi Katji in Mateju ter tudi katjinemu Garminu :-)
Nazadnje spremenil ZdravkoC, dne 09 Jun 2013, 11:24, skupaj popravljeno 1 krat.
#307574
Sam sem po dolgih letih opravil eden tekmovalni ultra dogodek tako, da sem ga opravil in KONČAL brez vsakršnih težav. Z Zvonetom sva odlično sodelovala. Ne bi bilo nič narobe, če bi bila hitrejša ampak moram priznati, da tudi jaz nisem priganjal, ker sem se še tipal in imel strah pred kakšno slabostjo.

Pohorje in Kozjak sta grebena, kjer se počutim kot doma. Ampak ta konec tedna pa sta presenetila v posebej lepem, zelenem in bujnem. Košenjak čudovit kot vedno. Kremžarca in spust proti razpelu na tisti planoti s pogledom v Mislinjsko dolino mmmm.... Tudi proti koči Planinc, po kateri še nikdar nisem hodil je bila krasna. Še tisti marš po mrtvem smučišču Kaštivnik z angelskim obročom muh nad glavo, ko se je nekaj želelo pripravljati na nevihto je bil za prebavti. Spust iz Jezerskega vrha v Šiklarico pa je vedno blaženost. Tokrat je bil še zanimivejši zaradi zastavice ultraške trase. Namreč najprej se ujezil ali so Črne Mlake prestavili sem za novo zbeganje:). Potem pa si zamišljal, kako so ultraši in pohodniki tukaj zmedeno in hitro energično klikali med tem ruševjem.

Na koncu pri Planšaku, ko je že skoraj vse utihnilo pa še velika nagrada: poln pladenj kruha z zaseko ter bezgov sok. Pa gostoljubnost prejšno noč na Kapunarju z domačim štrudlom in pecivom. Udobje s petimi zvezdicami.

Navdušili so organizatorji z ambicijami sestaviti dogodek s ciljem povezati oba grebena v celotni dolžini ter dati Dravski dolini pomembno oznako na zemljevidu dogodkov. To si tudi zasluži v vsej polnokrvnosti. Samo, da bosta Kozjak in Pohorje ostala zelena in prijazna kot sta.
Skratka 100% zmaga v tem weekendu po grebenih Dravske doline.

http://www.oginali.com/hymns/01%20Amazing%20Grace.mp3
#307584
Zdravo

Bilo je fantastično…
Lepo vreme, prijetna temperatura, lepa trasa, dobra družba ter fantastična pogostitev in organizacija.

Na kratko..
Na startu nam je grozila nevihta, vendar se je nas usmilila, deževalo je ravno prav za osvežitev. Je pa pošteno namočilo Kozjak in visokoraslo borovničevje na Košenjaku. :--(
Z Janijem sva bila dogovorjena, da tečeva skupaj, po startu sva do prve KT na Janževskem vrhu potegnila in si pritekla nekaj prednosti. Na Kapunar sva prišla ob 21:20, pričakala naju je pogostitev da te kap, štrudl, pecivo, sadje, kava in pijača. Hvala KLARA :heart , hvala JANJA, hvala ANEJ, Hvala KONDI. Po 15 minutah gostoljubja nadaljujeva mimo mejnega prehoda Radelj na Sv Jernej. Noč je jasna in prijetno topla, tako da sva kar v kratkih rokavih edino noge so mokre in po vsakem prečenju travnatega področja v čevljih čofota. V prijetni družbi kilometri hitro minevajo, po 8 urah 30 miutah sva na vrhu Kozjaka za nama je 52km. Na Košenjaku si zamenjam nogavice, ki pa so takoj zopet mokre. V lahkem teku se spuščava ter prispeva v Dravograd ob 03:45h zjutraj. V Dravogradu naju pričakata Anej in Janja midva pa si privoščiva 20 minutni postanek. Z mislimi na jutranji svit nadaljujeva proti Kremžarjevem vrhu. Naredi se prelepo jutro, v dolini je megla nad meglo pa naju pozdravlja Uršlja gora. Ob tričetrt na osmih prispeva na kočo Planinc, pričakajo naju Klara, Janja in Anej. Oskrbnika koče ga. in g. Filipi naju lepo pogostita z juho, palačinkami, pecivom in pijačo, HVALA. Po cca. 20-tih minutah nadaljujeva proti vrhu Kaštivnika in naprej proti Črnem vrhu. Na črnem vrhu je bila tudi živa točka od Ultrašev vendar še niso prišli do sem. Sledil je blagodejni spust v Šiklarico in vzpon na Črno mlako, nato pa malo vija vaja navzdol do Planšaka. Seveda sva šla preveč desno in prišla v grapo, za kazen sva morala nazaj gor po cest vendar je bilo vredno truda saj je bila tudi tu pogostitev odlična. Simona je pripravila svašta jaz sem stegnil čaj in kruh z zaseko, HVALA SIMONA. Od tu sva krenila po markirani poti do Josipdola in naprej do cilja kamor sva prispela po 18h in 57 minutah ter opravila nekaj več kot 107km.

Še nekaj slik:
https://skydrive.live.com/?cid=2152a937 ... 7F7%212281

Čestitam Plezalnemu klubu Martinček za odlično organizacijo. Se vidimo naslednje leto.
Čestitam vsem sotrpinom še posebej pa Boštjanu Ledineku za pogum in prvo STOTICO :laola .

LP
M
 vasjaj
#307585
še enkrat vse čestitke vsem udeležencem Koroškega trekinga :clap:

ob pospravljanju se je našla kapa (oz. šilt) salamon in rdeča kapa iz flisa (na KT od extreme pri Sv. Ani)

kapi imam pri sebi

lp Vasja
 hoja
#307593
Bilo je - v dveh besedah- za ponoviti :D

V Mariboru poberemo Zvoneta, kateremu sem že prej obljubila družbo, žal pa te obljube nisem držala. Zvone, oprosti, noge so hotele svoje.
Na štartu je bilo toliko adrenalina, da je nevihto odgnalo, tistih par kapljic pa je bilo za
žegen.
Do prve KT prispemo v skupini, ki se do Podvelke raztegne, na KT3 se pridružim Boštjanu, skupaj ujameva Petra in kot uspešna trojka zdržimo skupaj do Dravograda. Vmes je bilo vsega, malo zgubljanja, veliko heca in kar nekaj kilometrov.V Dravogradu Boštjan naredi pavzo, sama se ne morem odločiti, komu se pridružiti, vseeno se obrnem in dohitim Petra.In sva šla.Peter je bil navigator, moja malenkost pa narekovalec tempa.Timsko delo se je obrestovalo, skupaj premagujeva, kar je bilo na poti . Na Črnem vrhu naju dohiti Matjaž in zopet smo trojka, ki skupaj prestopi ciljno črto.V cilju nepopisno veselje-uspelo nam je!

Pogostitev na treh KT-jih taka, da bi človek naredil še en krog - hvala vsem!

Hvala Boštjanu za prijetno družbo do Dravograda, hvala Matjažu in njegovi napravici, ki nas je popeljala do zadnjih dveh KT-jev in tako do cilja. En velik hvala Petru, skupaj sva bila močnejša!
Čestitke Janiju in Marku in vsem, ki ste Pohorje in Kozjak delili z nami.
Organizacija odlična, naslednje leto preverite sami :wink: .
Lp
#307602
Koroška sicer ni tolk blizu kot Rašica prejšnji dan, a je lepa in obdarjena s krasnimi smrekovimi gozdovi in mehko podlago ter narečjem, ki ga rad slišim :D Zato sem se že 6-ič zapored (matr cajt leti :roll: ) pripeljal na ultro. Extremna je bila mikavna, a nekako letos ni padla v že narejen plan letošnjih tekov. Pa kdaj drugič. Vasja, Anže, Rok &co. so se ponovno odrezali s trasiranjem in simpatičnimi okrepčevalnicami. Izstopala je zadnja, KT10-Planšak, ki je ponujala izreeeedno okusno Pohorsko marmelado z ocvirki :lol: Energetska bomba :D Povezave med KT so ponudile ravninske dele ter jasno vzpone in spuste, ki pa niso bili tako brutalni, kot kdaj lahko, tudi so. Končnih 37km in 1.730vm je za ultro povsem znosno. Med samo tekmo kakšnih večjih presenečenj nisem zaznal, razen da naju je pri KT6 s Scoobijem ujel (in spet prehitel) Rok Erjavec, ki bi moral biti precej pred nama, a to je tudi čar trekingov. Pokrajina nudi vse mogoče poti :D Ko je proti KT9 za nama po pobočju pridrvela še Mojca Flerin, ženska ultra zmagovalka :clap: , so se pa "stresne" situacije zaključile :lol: Potem smo se proti cilju še malo križali pri iskanju idealne linije (Mojca, Scooby, jest) in se v zaključnem, asfaltnem delu tudi dokončno razvrstili.
Čestitam zmagovalcem in zmagovalkam v vseh katergorijah :clap: ter vsem, ki ste zadovoljni zapuščali Ribnico na Pohorju :D Z organizacijo in postrežbo sem bil še enkrat več zadovoljen.
Ekstremistom, s prepričljivima zmagovalcema na čelu in jekleni Heleni-Hoji pa globok :cast1: in hvala za pivo :D

Se vidmo k' se zagledamo na GM4O :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA